Der er også couscous lavet af byg - det kaldes vistnok belboula. Jeg stødte
på den for nylig i en marokkansk butik lige i starten af Oehlenschlægergade
i København (eller var det Saxogade?). Den smager af lidt mere end den af
hvede, og så er den betydligt nemmere at tilberede, uden at den klistrer og
klumper, sådan som almindelig couscous har tendens til. Og så er det også
noget sundere, hvis man går op i den slags.
Angående bulghur, så er det jo ikk bare knækket hvede, kornene er dampet og
tørret først, deraf den korte tilberedningstid.
MVH
Peter
"martin" <m_rudbeck@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:408c0099$0$28840$d40e179e@nntp04.dk.telia.net...
>
> "-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote in message
> news:408bea8d$0$213$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Kevin Edelvang wrote:
> > > Bulgur er knaekkede hvedekerner
> >
> > ...som er forkogt, typisk under vacuum.
> >
> > > hvorimod couscous er gryn af pasta fremstillet af hvedemel og vand.
> >
> > Ikke strengt nødvendigt. Findes også i udgaver lavet af majsmel.
> >
> >
> > -V-
>
> Eller hirse. Meget lækkert.
> Martin
>
>
> ---
> Outgoing mail is certified Virus Free.
> Checked by AVG anti-virus system (
http://www.grisoft.com).
> Version: 6.0.667 / Virus Database: 429 - Release Date: 23-04-2004
>
>