> Den opskrift på kylling i chokoladesovs lyder meget spændende. kan jeg
ikke
> få den?
> med venlig hilsen
Hej Grethe
Jo selvfølgelig. Egentlig er den med kalkun, men jeg kan bedre lige kylling
.
Kalkun i chokoladesauce
Mole Poblano de Guajolote (Krydret sauce fra byen Pueblo (syd for Mexico
City) med kalkun) hedder denne mexikanske nationalret. Den stammer fra
konventet Santa Rosa i Pueblo. Nonnerne lavede den første gang som et måltid
for velgørere, der havde bekostet en ny afdeling af klosteret. Fuld af
entusiasme tog nonnerne næsten alt hvad der var i køkkenet og dette blev
resultatet. Rettet her er tilpasset en smule til dansk smag og til
tilgængelige ingredienser. I stedet for kalkun kan man bruge kylling. Den
hedder i så fald Mole Poblano de Pollo.
Ingredienser
2,5 kg kalkunbryst (eller 3 kyllinger a 1,2 kg)
1 stort løg
3 hvidløgsfed
1 gulerod
1 dåse flåede tomater
3 hønsebouillonterninger
sort peber
vand
2 spiseskefulde vindruekerneolie
1 løg, hakket
50 g afskallede mandler
50 g rosiner
1 skive franskbrød
50 g sesamfrø
1 tsk Sambal oelek (stærk chilisauce)
1/4 tsk stødte nellikker
1/4 tsk kanel
1/4 tsk formalede korianderfrø
1 prise formalede anisfrø
1 prise sort peber
1/4 tsk salt
50 g mørk, bitter chokolade
25 g ristede sesamfrø
Fremgangsmåde
Kom kalkunbrystet (eller kylling) i stor gryde med gulerod, løg, hvidløg,
saften fra en dåse tomater, 3 hønsebouillonterninger og lidt sort peber. Dæk
med vand og kog til kødet er mørt (1 - 1 1/2 timer).
Tag kødet op af gryden, skær brystet i skiver (eller del kyllingen). Brun
det let i olie. Stil tilside i stor ildfast skål.
I en blender kommes dåsetomaterne, 300 ml af den varme suppe og den kogte
gulerod,løg og hvidløg. Tilsæt yderligere hakket løg, hvidløg, mandler,
rosiner, sesamfrø, 1 skive franskbrød pillet i stykker, krydderier og
chokoladen delt i små stykker. Blend til cremet konsistens. Hæld det over
kødet i den ildfaste skål. Varm i ovn til retten er gennemvarm. Drys ristet
sesamfrø over.
Servering
Serveres med ris, kogt i resten af suppen evt. tilsat mere vand og salt.
Mvh.
Mette