|
| Fedtfattig is Fra : Vanja Lauridsen |
Dato : 19-04-04 12:39 |
|
Hejsa.
Nu har al den snak om is fået mig til at blive helt lækkersulten, men jeg
bryder mig ikke så meget om is lavet på fløde, den bliver mig kvalm rimelig
hurtig. Så jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med en opskrift på
is lavet med skummet- eller letmælk?
--
På forhånd tak
Vanja Lauridsen
| |
David Rasmussen (19-04-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 19-04-04 13:12 |
|
Vanja Lauridsen wrote:
> Hejsa.
>
> Nu har al den snak om is fået mig til at blive helt lækkersulten, men jeg
> bryder mig ikke så meget om is lavet på fløde, den bliver mig kvalm rimelig
> hurtig. Så jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med en opskrift på
> is lavet med skummet- eller letmælk?
Adddrr...
/David
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-04-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-04-04 13:37 |
| | |
Mette Nylander Sørup (19-04-2004)
| Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup |
Dato : 19-04-04 13:44 |
|
> Nu har al den snak om is fået mig til at blive helt lækkersulten, men jeg
> bryder mig ikke så meget om is lavet på fløde, den bliver mig kvalm
rimelig
> hurtig. Så jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med en opskrift
på
> is lavet med skummet- eller letmælk?
Hej Vanja
Jeg en fedtfattig og lækker is. Det tager ganske kort tid at lave, og så
smager den fortrindelig uden at virke fed.
150 g frosne jordbær
2 dl ylette
lidt SØD (kunstigt sødemiddel)
lidt vaniliekorn (eller lidt vanilieessens)
Det hele hælde i en foodprocessor. Der køres til det har en jævn konsistens.
Man får simpelthen den lækreste jordbærsoftice.
Mvh.
Mette
| |
Erling Hansen (20-04-2004)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 20-04-04 15:47 |
|
Mette Nylander Sørup <bio_freak1@hotmail.com> wrote:
> > Nu har al den snak om is fået mig til at blive helt lækkersulten, men jeg
> > bryder mig ikke så meget om is lavet på fløde, den bliver mig kvalm
> rimelig
> > hurtig. Så jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med en opskrift
> på
> > is lavet med skummet- eller letmælk?
>
>
> Hej Vanja
>
> Jeg en fedtfattig og lækker is. Det tager ganske kort tid at lave, og så
> smager den fortrindelig uden at virke fed.
>
> 150 g frosne jordbær
> 2 dl ylette
> lidt SØD (kunstigt sødemiddel)
> lidt vaniliekorn (eller lidt vanilieessens)
>
> Det hele hælde i en foodprocessor. Der køres til det har en jævn konsistens.
> Man får simpelthen den lækreste jordbærsoftice.
>
> Mvh.
> Mette
Hej. Har lige prøvet den - den er go'
mvh
Erling
| |
Deleuran (19-04-2004)
| Kommentar Fra : Deleuran |
Dato : 19-04-04 13:50 |
|
> Så jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med en opskrift på
> is lavet med skummet- eller letmælk?
> --
Der er jo meget lang vej fra fløde til skummetmælk, måske kan du overtales
til en mellemting f.eks.:
Yoghurt is (4 personer)
½ l yoghurt naturel
1 dl sukker
3-4 spsk honning
1 tsk citronsaft
Rør yoghurt med sukker, honning og citronsaft.
Fryses i ismaskine eller i en form under omrøring i 2-3 timer.
Lone
Ps. Undskyld Vanja, at jeg kom til at sende den til dig privat først, det
var er smutter.
| |
Thïngmand (20-04-2004)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 20-04-04 08:59 |
|
> ½ l yoghurt naturel
> 1 dl sukker
> 3-4 spsk honning
Pu-ha - så rør ideen vist med fedtfattig - hvis det altså er den slags fedt
der ender på sidebenene vi snakker om!
--
Thïngmand
..·´¯`·.¸¸.·><((((º>
><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>
| |
Jens Bruun (20-04-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 20-04-04 13:28 |
|
"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> wrote in message
news:4084d83d$0$447$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > ½ l yoghurt naturel
> > 1 dl sukker
> > 3-4 spsk honning
>
> Pu-ha - så rør ideen vist med fedtfattig - hvis det altså er den slags
fedt
> der ender på sidebenene vi snakker om!
Bortset fra yoghurten, er der da _intet_ fedt i ovenstående. Du tror måske,
at kulhydrater omdannes til fedt på sidebenene?
--
-Jens B.
| |
Jonas Kongslund (20-04-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kongslund |
Dato : 20-04-04 14:02 |
|
On Tuesday 20 April 2004 14:28, Jens Bruun wrote:
>> Pu-ha - så rør ideen vist med fedtfattig - hvis det altså er den slags
> fedt
>> der ender på sidebenene vi snakker om!
>
> Bortset fra yoghurten, er der da _intet_ fedt i ovenstående. Du tror
> måske, at kulhydrater omdannes til fedt på sidebenene?
Du tror måske at man kun kan blive fed af fedt? Kulhydrater, proteiner og
alkohol tæller også med i regnskabet. Følgende artikel forklarer det
nærmere:
"Hvor kommer fedtet i vore deller fra?" af Arne V. Astrup & Søren Toubro
Ugeskrift for Læger - 16. juni 2003, nr. 25
< http://www.dadlnet.dk/ufl/2003/0325/VP-html/VP42257.htm>
--
Jonas Kongslund
| |
David Rasmussen (20-04-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 20-04-04 14:51 |
|
Jens Bruun wrote:
>
> Bortset fra yoghurten, er der da _intet_ fedt i ovenstående. Du tror måske,
> at kulhydrater omdannes til fedt på sidebenene?
>
Han tror det ikke, han ved det.
/David
| |
Thïngmand (21-04-2004)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 21-04-04 07:54 |
|
> > Bortset fra yoghurten, er der da _intet_ fedt i ovenstående. Du tror
måske,
> > at kulhydrater omdannes til fedt på sidebenene?
>
> Han tror det ikke, han ved det.
Præcis
--
Thïngmand
..·´¯`·.¸¸.·><((((º>
><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>
| |
Jette Mogensen (19-04-2004)
| Kommentar Fra : Jette Mogensen |
Dato : 19-04-04 14:29 |
|
"Vanja Lauridsen" <VanjaLauridsenSLET@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:tTOgc.144448$jf4.7708888@news000.worldonline.dk...
> Hejsa.
>
> Nu har al den snak om is fået mig til at blive helt lækkersulten, men jeg
> bryder mig ikke så meget om is lavet på fløde, den bliver mig kvalm
rimelig
> hurtig. Så jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med en opskrift
på
> is lavet med skummet- eller letmælk?
> --
> På forhånd tak
>
> Vanja Lauridsen
>
>
Jeg har lavet en dejlig youghurt is med skummetmælk og græsk youghurt. Men
den kræver is-maskine og husk,man kan ikke bare erstatte sukker med
sødemiddel.Så bliver isen forfærdelig. Opskriften har jeg fra en pragtfuld
bog om is,og resten af opskrifterne i bogen er også pragtfulde og absolut
ikke fedtfri
Ices - the definitive guide : af Caroline Liddell & Robin Weir forlag:
Grubb Street - London
Vanille-yoghurt is
Skummetmælk 125 ml
1 blad husblas
græsk youghurt 360g , skal have rumtemperatur
sukker 150 g
1 vanillestang
æggehvide 1
skummetmælkspulver 30g
vand 85 ml
giver ca 1 liter
Læg husblas i blød i vand. Varm skummetmælk og vanille op til
kogepunktet,lad det gerne stå og trække under låg i 20 min. Tilsæt derefter
husblas,der er vredet fri fra vand.Skrab kernerne ud af vanillestangen og
tilsæt dem til mælken.Gem resten af stangen til at lave vanillesukker af.
Pisk youghurt sammen med sukker i en skål,og når begge masser har samme
temperatur,blandes de sammen.
Pisk æggehvide,vand og mælkepulver til blødt skum og vend det i ismassen,
Frys i ismaskine.
mvh Jette
| |
Ditte Hansen (19-04-2004)
| Kommentar Fra : Ditte Hansen |
Dato : 19-04-04 19:26 |
|
..Skrab kernerne ud af vanillestangen og
> tilsæt dem til mælken.Gem resten af stangen til at lave vanillesukker af.
Hej
Hvordan laver man sit eget vanilliesukker?
Hilsen Ditte
| |
Inger Pedersen (19-04-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 19-04-04 20:20 |
|
"Ditte Hansen" <ditte--@bog.dk> skrev i en meddelelse
news:c615kb$1inj$1@news.cybercity.dk...
> .Skrab kernerne ud af vanillestangen og
> > tilsæt dem til mælken.Gem resten af stangen til at lave vanillesukker
af.
>
> Hej
>
> Hvordan laver man sit eget vanilliesukker?
Du tager den tiloversblevne vanilje"skal", klipper den i stykker, som du
lægger i et glas med sukker.
En "skal" passer vel til 2-3 dl. sukker.
Du kan bare lade det stå, til du får brug for det, det bliver ikke for
gammelt de første par år.
Og det smager NOGET bedre end den færdigkøbte, skulle jeg sige.
Hilsen Inger
| |
Janni Nørmølle (04-05-2004)
| Kommentar Fra : Janni Nørmølle |
Dato : 04-05-04 08:56 |
|
"Ditte Hansen" <ditte--@bog.dk> wrote in message
news:c615kb$1inj$1@news.cybercity.dk...
> .Skrab kernerne ud af vanillestangen og
> > tilsæt dem til mælken.Gem resten af stangen til at lave vanillesukker
af.
>
> Hej
>
> Hvordan laver man sit eget vanilliesukker?
>
> Hilsen Ditte
>
>
Hej Ditte
Jeg har set Jamie Oliver lave vaniljesukker ved at klippe vaniljestangen i
stykker og så putte den i en blender med sukker - på den måde får man noget
der ligner købt vaniljesukker.
Man kan også som Inger foreslår dig lavet vaniljesukker ved at putte den
brugte stang i noget sukker i et glas - på den måde vil olien fra vaniljen
brede sig i sukkeret, men jeg vil tro at sukkeret ikke smager så meget af
vanilje som hvis du blender hele 'moletjavsen'. Selv har jeg puttet et par
små vaniljestykker i min sukkerskål - der breder sig en vidunderlig duft
hver gang jeg skal have sukker i kaffen eller teen.
Håber du får lavet dig en go' vaniljesukker.
Hilsen Janni
| |
Inger Pedersen (19-04-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 19-04-04 15:07 |
|
"Vanja Lauridsen" <VanjaLauridsenSLET@hotmail.com> skrev i en meddelelse
Så jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med en opskrift på
> is lavet med skummet- eller letmælk?
Tag en pose frosne jordbær (ca ½ kg) - eller hindbær eller ribs eller solbær
eller... og hæld dem i blenderen sammen med sukker efter smag (et par spsk,
ca) og mælk til "det passer" - dvs. ½ - 1 liter, alt efter hvor stærk du
ønsker frugtsmagen frem.
Mælken kan være alle typer eller surmælksprodukter.
Prøv dig frem med smagen; det er svært at opgive nøjagtige mål.
Spises straks og er en velsignelse en varm sommerdag.
Hilsen Inger
| |
Vanja Lauridsen (19-04-2004)
| Kommentar Fra : Vanja Lauridsen |
Dato : 19-04-04 22:17 |
|
Hej igen.
Jeg takker for jeres svar og vil afprøve dem i løbet af sommeren. Jeg har
endnu et spørgsmål i forbindelse med tilberedelse af is. Jeg lånte en
opskrift af en af mine veninder, som har sukkersyge, så det var også en
opskrift på mælk, men der skulle mælken varmes op lige inden den skulle
blandes i. Hvorfor skal mælken varmes? Jeg har tænkt på om det er for at
gøre isen mere cremet, ellers ved jeg det ikke.
--
På forhånd tak
Hilsen
Vanja Lauridsen
| |
Rene' Hjorth (20-04-2004)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 20-04-04 16:30 |
|
[Vanja Lauridsen | Mon, 19 Apr 2004 23:17:03 +0200]
>Hvorfor skal mælken varmes? Jeg har tænkt på om det er for at
>gøre isen mere cremet, ellers ved jeg det ikke.
I sig selv betyder opvarmningen af mælken næsten intet, men tilsættes den
kogende mælk til en masse indeholdende æg, vil selve æggene delvis koagulere
og derved virke stivnende på hele massen.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Rikke Nielsen (04-05-2004)
| Kommentar Fra : Rikke Nielsen |
Dato : 04-05-04 11:32 |
|
"Vanja Lauridsen" <VanjaLauridsenSLET@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:tTOgc.144448$jf4.7708888@news000.worldonline.dk...
> Hejsa.
>
> Nu har al den snak om is fået mig til at blive helt lækkersulten, men jeg
> bryder mig ikke så meget om is lavet på fløde, den bliver mig kvalm
rimelig
> hurtig. Så jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med en opskrift
på
> is lavet med skummet- eller letmælk?
> --
> På forhånd tak
>
> Vanja Lauridsen
>
> Hej Vanja.
Jeg kan se at du har fået mange gode ideer til is.... men lige bortset fra
det fedtfattige, kan du købe vanillie creme...(flydende i lille karton.
Indholder en ½ liter.) Dette karton stiller du i din fryser ca.½ times tid.
Herefter hælder du det ud i en skål og pisker det godt op. Herefter kan du
komme lidt fyld i, så som hakket nødder og chokolade eller friske
frugter.....alt efter hvad du syntes. Herefter kommer du det i en form eller
andet og kommer det i fryseren igen. Dette tages op og spises,når det er
helt stift. En meget nem og lækker måde at lave is på.......
Hertil skal jeg jo lige sige at du kan købe fedtfattige is i butikkerne.
Prøv Dream is. Den er meget lækker........
Mvh. Rikke.
| |
|
|