Wienerschitzel er fra Milano
skriver Politiken idag og viser stort billede af to af slagsen og hævder at
"Kærlighed til god mad har vi arvet fra barok-tiden"
Sikke noget sludder Glæden ved wienerschnitzel er ikke meget større end
stenaldermandens glæde ved gillstegt kalv, og mode-pjat om tilbehør flytter
ikke stort på smagsoplevelsen.
Overklassen har altid importeret kokke fra kulturcentrene og givet retter
navn efter de store byer, og det ville egentlig være bedre hvis vi kaldte
wienerbrød for butterdejskage.
Har man ikke bedre at snakke om, kan man gå op i om den og den vin og det og
det tilbehør er bedst til særligt kød, men vigtigst er råvarer, stegetid og
lignende.Hvis vi lægger kejserens-ny-klær snobberi fra os, kan vi bedre nyde
selve madens kvaliteter.
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com