|
| Dessertsovs Fra : Rune Vinther Kristen~ |
Dato : 22-03-04 09:45 |
|
Er der nogen der kan hjælpe med forslag til en sovs til en dessertkage?
Helt præcist en god sovs til en fugtig chokoladekage, der nærmest kun består
af chokolade, smør og sukker?
Mvh
Rune
| |
alfaekko (22-03-2004)
| Kommentar Fra : alfaekko |
Dato : 22-03-04 12:40 |
|
"Rune Vinther Kristensen" <kuppel@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:rHx7c.125989$jf4.6872668@news000.worldonline.dk...
> Er der nogen der kan hjælpe med forslag til en sovs til en dessertkage?
> Helt præcist en god sovs til en fugtig chokoladekage, der nærmest kun
består
> af chokolade, smør og sukker?
> Mvh
> Rune
>
>
Køb forskellige bær, hind-, brom- jord- blåbær evt. en pose frosne blandede.
Blend med en smule appelsinsaft.
Smag til med rørsukker eller honning, indtil saucen (en coulis er det vel
nærmest) er tilpas sød, men stadig med en syrlig tone. Passer perfekt til
din kage.
Anders
| |
Ralph (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 22-03-04 16:47 |
|
"alfaekko" <alfaekko@minusspam.dk> skrev i en meddelelse
news:405ed191$0$524$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Køb forskellige bær, hind-, brom- jord- blåbær evt. en pose frosne
blandede.
> Blend med en smule appelsinsaft.
> Smag til med rørsukker eller honning, indtil saucen (en coulis er det vel
> nærmest) er tilpas sød, men stadig med en syrlig tone. Passer perfekt til
> din kage.
Hvad med at vente med at lave saucen til lige før den skal spises, og så
blende de frosne bær (optøet 15-20 minutter) iflg. din opskrift, så bliver
det vel næsten til sorbet.
--
venligst
Ralph
| |
MK (22-03-2004)
| Kommentar Fra : MK |
Dato : 22-03-04 12:47 |
|
> Er der nogen der kan hjælpe med forslag til en sovs til en
> dessertkage? Helt præcist en god sovs til en fugtig chokoladekage,
Hindbærsauce:
Sauce:
250 g. hindbær
½ dl. sukkersirup (lige dele sukker og vand)
3 spsk. framboise (hindbærsnaps)
Bærrene pureres i blenderen og smages til med sukkersirup og framboise.
Eller bare
250 g Hindbær
80 g sukker
Blendes og sies (hvis du ikke vil have kerner)
| |
Padmé Amidala (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 22-03-04 14:43 |
|
Hvad med en opskrift på kagen?
VH
Padmé
| |
Rune Vinther Kristen~ (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Rune Vinther Kristen~ |
Dato : 22-03-04 22:32 |
|
Opskriften kommer her:
Chokoladekage Saint Remy:
250 g mørk chokolade (bruger selv en med et kakaoindhold på 72 % hvilket er
glimrende til kagen)
250 g sukker
250 g usaltet smør
1 kop espresse
4 æg
2 spk mel
De første fire ingredienser smeltes over vandbad, melet røres i og til sidst
æggene. Hældes i en form foret med bagepapir. Bages i vandbad ved 100 grader
i 40 minutter, derefter ved 180 grader i 20 minutter. Afkøles.
Og tak for forslagene til sovs, tror det ender med en bærsovs....
Rune
| |
Padmé Amidala (23-03-2004)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 23-03-04 14:38 |
|
"Rune Vinther Kristensen" <kuppel@tiscali.dk> wrote in message
news:oXI7c.126577$jf4.6887019@news000.worldonline.dk...
> Opskriften kommer her:
> Chokoladekage Saint Remy:
>
> 250 g mørk chokolade (bruger selv en med et kakaoindhold på 72 % hvilket
er
> glimrende til kagen)
> 250 g sukker
> 250 g usaltet smør
> 1 kop espresse
> 4 æg
> 2 spk mel
Nøj, den lyder lækker.. tak for opskriften...
VH
Padmé
| |
Vibe Renée Friborg (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Vibe Renée Friborg |
Dato : 22-03-04 18:45 |
|
"Rune Vinther Kristensen" <kuppel@tiscali.dk> wrote...
> Er der nogen der kan hjælpe med forslag til en sovs til en dessertkage?
Fandt følgende opskrift på Sabayonne sauce på www.konghans.dk:
2 æggeblommer
1 dl champagne (eller hvidvin)
50 gram (rør)sukker
en 1/2 stang vanillekorn
Et skvæt hindbærbrændevin (eller andet sødt)
Pisk hele mulevitten i vandbad i 3-5 minutter. Saucen er færdig, i følge
køkkenchefen hos Kong Hans, Thomas Rode Andersen, hvis man kan dyppe en ske
i saucen, og "tegne" en streg på bagsiden af skeen med ens finger. Hvis
saucen ikke drypper ned over "stregen" lige med det samme, så er den færdig.
Til sidst kom der et skvæt hindbærbrændevin i - Grand Marnier eller
Cointreau eller en anden frugtbrændevin virker også. Pisk saucen en lille
smule igen Smager dødgodt med chokoladekage og jordbær..
| |
Heidi (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 22-03-04 20:33 |
|
Rune Vinther Kristensen wrote:
> Er der nogen der kan hjælpe med forslag til en sovs til en
> dessertkage? Helt præcist en god sovs til en fugtig chokoladekage,
> der nærmest kun består af chokolade, smør og sukker?
Udover bærsauce som allerede er nævnt, så er vanillesauce jo altid godt
(evt. sammen med bærsauce - så bliver det ikke så sødt).
4 personer
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 tsk. maizena
3 dl minimælk
½ stang vanille
Æggeblommer, sukker og maizena rører sammen i en gryde, så der ikke er
klumper i. Mælk og vanillekorn tilsættes. Bringes i kog under omrøring,
og koger i et par minutter. Jævnes evt. med mere maizena udrørt i mælk,
hvis den skal være tykkere
Køles af og røres igennem nogle gange. Der kan evt. tilsættes pisket
flødeskum.
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
|
|