Fois gras=Bevis på glad-dyr-ej-smagsbetingelse
Alle husdyr har det værre end Stalins arbejdslejrfanger, og pinsler ved
aflivning eller overspisning er bagateller sammenlignet med manglen på
frihed til at opsøge parner og være nysgerrig i den fri natur.
Så veganer-hetz mod fans af fransk stopfodret fedtlever fra and eller gås,
er usaglig
Ligesom vin er et mirakel af intensitet, er opnået superfedme afstivet af en
anelse protein, der kan danne skorpe og give konsistens, så sygdomsskabte
smags-finesser kommer frem på fineste vis.
Extremoplevelsen kan matches med fine modspil fx æble, på talrige måder -
men er der nogen langtidsholdbar ret med den fine fois gras smag.?
Farsretter kan jeg lave så de er perfekte efter uger uden frysning(som jeg
ikke gider), men fois gras retterne er vist som ristet brød (eller
cornflakes der er hældt mælk på) - det skal gå hurtigt.
Øko-tante Camilla Plum skriver snobbet i Politiken 21 marts, men antyder at
berigelse af hverdagskøkkenet bør ud til discountsupermarkederne snarest.
Ingen kan smage forskel på en glad gris og en staldmishandlet gris, når de
er i køledisken, men det er let at smage at ULYKKELIG GÅS GIVER BEDST LEVER
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com