"Else Holm" <holm_49@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40596c28$0$5952$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Jeg skal have nogle "damer" til middag i morgen. Vi plejer at begynde
> med et glas hvidvin og nogle snacks + dip - er der nogen, der har
> nogle forslag som ikke lige er købe-chips og do.-dip?
> Det må gerne være både nemt og fedtfattigt!
>
> --
> Else
>
Hej
Jeg så De Fantastiske 5 i tirsdags, og her var der nogle vildt lækre snakcs.
Dog har jeg ikke selv afprøvet dem, men lækre så de ud.
Jordbær-kalvecanapeer
2 pers.
250 g friske jordbær
lidt balsamicoeddike
salt
ca. 200 g bøf af kalveklump eller andet meget mørt kalve-/oksekød
olivenolie til stegning
salt
cocktailpinde
olivenolie
50-100 g groftrevet parmesanost
purløg
Skyl jordbærrene og nip blomsten af.
Skær bærrene i halve/kvarte hvis de er store.
Læg bærrene i en skål og dryp dem med balsamico og drys med lidt salt.
Lad bærrene trække 10-20 minutter - vend dem ind i mellem, så alle jordbær
kommer i kontakt med eddiken.
Hæld olivenolie på en pande og tænd for den på højeste blus.
Når olien er varm brunes bøffen på alle sider og steges et par minutter -
den skal ikke gennemsteges.
Lad bøffen hvile 3-5 minutter, salt den og skær den i meget tynde skiver.
Mens bøffen hviler, rives parmesanosten, og jordbærrene dryppes af for
overskydende eddike i et dørslag.
Placer jordbærrene på et fad med snitfladen opad.
Ovenpå hvert jordbær lægges en skive kød og kød og jordbær sættes sammen med
en cocktailpind.
Hver canapé dryppes med lidt olivenolie, drysses med revet parmesan og evt.
lidt salt.
Skær purløg i 4 cm lange stykker og drys dem over canapeerne.
Server med flûtes.
Hjemmeside:
http://www.viasat.nu/defantastiske5/opskrifter.htm
mmesiden