> "Peter Græbe" <graebe_fjern@webspeed.dk> wrote in message
> Nogen ideer? De skal sq være sprøde! Til alt held havde jeg ikke gæster.
Har ikke selv prøvet opskriften, men har smagt fritterne i Bologna - de
smager dødgodt.. Jeg synes at det er lidt tyndt at servere fire stks.
fritter til fire personer... men oversætter opskriften verbatim.
Sedani Fritti:
(fra
http://www.nononne.com/italiano/leggiricetta.asp?catid=SEDANO%20FRITTO)
(4 pers.):
2 stks. selleri (tykke og hvide)
2 æg
En smule mel
En smule mælk
Olie og salt
Skær sellerierne (hedder de det?) i 7-8 centimeter lange stykker.
Ned i kogende, saltet vand med dem i 6 eller 7 minuter.
I mellemtiden, forbereder man dejen: to æggeblommer i en skål med tre spsk.
mel, en sjat mælk og en spsk. olie. Pisk det hele sammen. Pisk så
æggehviderne til skum ('sne' på italiano) og i med dem også - de vendes i.
Dyp så de kogte selleristænger i dejen: og så er det ellers ned i supervarm
olie med fritterne. Op igen når de ser sprøde og brunlige ud. "Serveres
varme som en snack."
Buon appetito!