|
| Ris i Micro ovn. Fra : Mich@el |
Dato : 14-03-04 11:38 |
|
Hejsa.
Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)
Mvh.
Mick.
| |
Maria de Francis (14-03-2004)
| Kommentar Fra : Maria de Francis |
Dato : 14-03-04 13:03 |
|
"Mich@el" <xxxxxxxx@c.dk> skrev i en meddelelse
news:405435fb$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hejsa.
>
> Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)
>
> Mvh.
> Mick.
Hej
Det kan man godt. Her bruger vi en riskoger i mikroen, som er en
plasticgryde med damplåg, vi fandt billigt i et af de større
lavprissupermarkeder. Jeg vil tro man godt kan bruge andre mikrobeholdere
til det.
Venlig hilsen
Maria
--
Det er ikke fordi ting er vanskelige, vi ikke tør.
Det er fordi, vi ikke tør, ting er vanskelige.
- Seneca -
| |
Christian B. Andrese~ (15-03-2004)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 15-03-04 12:29 |
|
"Maria de Francis" <maria_de_francis@SLETwhite-magic.dk> wrote in message
news:%RX4c.5197$fQ3.309@news.get2net.dk...
> "Mich@el" <xxxxxxxx@c.dk> skrev i en meddelelse
> news:405435fb$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Hejsa.
> >
> > Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)
> >
> > Mvh.
> > Mick.
>
> Hej
> Det kan man godt. Her bruger vi en riskoger i mikroen, som er en
> plasticgryde med damplåg, vi fandt billigt i et af de større
> lavprissupermarkeder. Jeg vil tro man godt kan bruge andre mikrobeholdere
> til det.
Sådan en bruger vi også, men det tager lang tid med 4-5 dl ris, hvor meget
vand og ris bruger I ?
--
mvh/rg. Christian
Her skulle der have stået
noget (måske) fornuftigt.
Men a ka' ik' hit' u a no'et.
| |
Maria de Francis (15-03-2004)
| Kommentar Fra : Maria de Francis |
Dato : 15-03-04 22:11 |
|
"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:40559362$0$10834$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Maria de Francis" <maria_de_francis@SLETwhite-magic.dk> wrote in message
> news:%RX4c.5197$fQ3.309@news.get2net.dk...
> > "Mich@el" <xxxxxxxx@c.dk> skrev i en meddelelse
> > news:405435fb$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > > Hejsa.
> > >
> > > Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)
> > >
> > > Mvh.
> > > Mick.
> >
> > Hej
> > Det kan man godt. Her bruger vi en riskoger i mikroen, som er en
> > plasticgryde med damplåg, vi fandt billigt i et af de større
> > lavprissupermarkeder. Jeg vil tro man godt kan bruge andre
mikrobeholdere
> > til det.
>
> Sådan en bruger vi også, men det tager lang tid med 4-5 dl ris, hvor meget
> vand og ris bruger I ?
>
Vi bruger faktisk det samme som hvis vi laver det i på komfur 1 del ris til
1½ del vand. Men vi laver ikke mere end 2-3 dl ris i mikro, netop fordi det
tager forholdsvis mere tid i mikroovn, hvis der skal laves fx 5 dl ris. Til
gengæld koger vi ved fuld effekt i ca 10 min + at det hviler i et par
minutter.
Venlig hilsen
Maria
--
Det er ikke fordi ting er vanskelige, vi ikke tør.
Det er fordi, vi ikke tør, ting er vanskelige.
- Seneca -
| |
Hauge (14-03-2004)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 14-03-04 13:12 |
|
Hejsa
"Mich@el" <xxxxxxxx@c.dk> wrote in message
news:405435fb$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)
Man tager og hælder den mængde ris i en skål, plast eller glas, man skal
bruge, og tilsætter vand og salt, stiller det i microen og kører fuld effekt
indtil vandet koger. Derefter sætter man effekten ned på lige omkring
"optøning" eller niveauet et tak højere, og koger videre indtil det er
kogt.. Der er absolut ikke nogen grund til at køre for fuld hammer hele
kogningen igennem, det koster bare dobbelt energi, men sparer kun 1 min. for
hele kogningen.
Hold øje med at det ikke koger tør, hvis det sker, hæld lidt mere vand
deri..
Husk at skrive op hvor meget vand du har brugt totalt, da du jo kan bruge
det til næste gang du koger ris.
Mvh Hauge
| |
Peter Løhde Svarre (14-03-2004)
| Kommentar Fra : Peter Løhde Svarre |
Dato : 14-03-04 17:30 |
|
Hej Mick.
Du skal bruge en skål med låg.
Løse ris - 2 portioner
4 dl. vand
2 dl. løse ris
lidt salt
Kog 5 min. ved 750 watt, herefter 12 til 15 min. ved 350 watt. Det nemmeste
er, hvis din mikroovn har trinvis tilberedning (stage) så koder du blot de
to tilberedningstider ind, og lader risene trække 5 minutter efter
programmet er slut.
Hilsen
Peter.
| |
knm (14-03-2004)
| Kommentar Fra : knm |
Dato : 14-03-04 20:25 |
|
Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)??
Her hjemme putter vi altid en grønsags boullion terning i. Det giver en
rigtig god smag..
| |
Hauge (15-03-2004)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 15-03-04 20:27 |
|
Hejsa
"knm" <knm@dvdtown.dk> wrote in message
news:4054b175$0$732$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Her hjemme putter vi altid en grønsags boullion terning i. Det giver en
> rigtig god smag..
Hvorfor skal mad altid smage af en universalsmag (Maggi/Knorr)?
Mad må godt smage af mad, ikke af syntetisk pap ;)
/Hauge
| |
Maria de Francis (15-03-2004)
| Kommentar Fra : Maria de Francis |
Dato : 15-03-04 22:15 |
|
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:4056036f$0$267$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> "knm" <knm@dvdtown.dk> wrote in message
> news:4054b175$0$732$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Her hjemme putter vi altid en grønsags boullion terning i. Det giver en
> > rigtig god smag..
>
> Hvorfor skal mad altid smage af en universalsmag (Maggi/Knorr)?
> Mad må godt smage af mad, ikke af syntetisk pap ;)
>
> /Hauge
Nej, nej....det er det indeni pap'et du skal bruge.
Spøg tilside...
Der er nu nogle af bouillon'erne der smager ok, men en anden god ting er at
krydre med et spændende krydderi i stedet. Eller bruge en aromatisk ris.
Venlig hilsen
Maria
--
Det er beskæmmende, at vi lever i en tid,
hvor det er lettere at sprænge et atom end en norm.
- Albert Einstein -
| |
|
|