|
| opbevarelsen af grønsager Fra : Bolette Nielsen |
Dato : 11-03-04 18:28 |
|
Hejsa
Jeg har et spørgsmål ang opbevarelse af grønsager. Synes titi mine grønsager
bliver meget kedelige efter få dage.
eks 1: I tirsdags købte jeg et bundt porre, friske og dejlige grønne. I dag
torsdag er de bløde og slatne. Jeg har opbevaret dem ude på vores
køkkentrappe, hvor der er koldt, men ikke frost.
eks 2: hvidløg bliver også hurtig bløde og kedelige, opbevare dem i
køkkenskabet. Sommetider begynder de også at spirre.
Kan man i øvrigt spise hvidløget hvis det er begyndt at spirre?
Mange hilsner fra
Bolette
www.bolettes.dk
| |
Karoline Larsen (11-03-2004)
| Kommentar Fra : Karoline Larsen |
Dato : 11-03-04 20:28 |
|
"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
news:c2q7in$27pf$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa
>
> Jeg har et spørgsmål ang opbevarelse af grønsager. Synes titi mine
grønsager
> bliver meget kedelige efter få dage.
>
> eks 1: I tirsdags købte jeg et bundt porre, friske og dejlige grønne. I
dag
> torsdag er de bløde og slatne. Jeg har opbevaret dem ude på vores
> køkkentrappe, hvor der er koldt, men ikke frost.
>
> eks 2: hvidløg bliver også hurtig bløde og kedelige, opbevare dem i
> køkkenskabet. Sommetider begynder de også at spirre.
> Kan man i øvrigt spise hvidløget hvis det er begyndt at spirre?
>
> Mange hilsner fra
>
> Bolette
> www.bolettes.dk
>
Årstiderne har en lille vejledning om opbevaring på deres hjemmeside
http://www.aarstiderne.com/samtalerne/opbevaring
| |
Brian k (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Brian k |
Dato : 12-03-04 23:36 |
|
Karoline Larsen wrote:
> Årstiderne har en lille vejledning om opbevaring på deres hjemmeside
>
> http://www.aarstiderne.com/samtalerne/opbevaring
Hej
Jeg faldt over dette:
"Samtidig med den grønne farve producerer kartoflen ganske små mængder af
giften solamin som især små børn ikke kan tåle."
Det er da en rar info for os med småbørn !
Crosspost til dk.familie.barn
| |
Ralph (11-03-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 11-03-04 22:33 |
|
"Karoline Larsen" <SLETDETTEklarsen@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:c2qejf$2jf1$1@news.cybercity.dk...
> Årstiderne har en lille vejledning om opbevaring på deres hjemmeside
>
> http://www.aarstiderne.com/samtalerne/opbevaring
som suplement til ovenstående fine link, alle de steder der står i plastpose
i køleskabet, kan man investere i et Miele køleskab med "nul"-zone, der kan
man regulere luftfugtigheden med et simpelt ventilsystem, så der i skufferne
kan være 50 eller 90% relativ luftfugtighed, dette sammen med en temperatur
på nul grader (i skufferne) gør at grøntsagerne (mange af dem) kan holde sig
næsten uendeligt.
se evt. http://www.miele.dk/page.php?page=7387&menu=1236
Jeg har intet med Miele at gøre, er blot ejer af et sådan skab - ca. pris
7.000,-
--
venligst
Ralph
| |
Rita Noestdal (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Rita Noestdal |
Dato : 12-03-04 13:16 |
|
"Ralph" schrieb ...
> som suplement til ovenstående fine link, alle de steder der står i
plastpose
> i køleskabet, kan man investere i et Miele køleskab med "nul"-zone, der
kan
> man regulere luftfugtigheden med et simpelt ventilsystem, så der i
skufferne
> kan være 50 eller 90% relativ luftfugtighed, dette sammen med en
temperatur
> på nul grader (i skufferne) gør at grøntsagerne (mange af dem) kan holde
sig
> næsten uendeligt.
For dem so allerede har kjöleskap, kan man gjöre det litt billiger og
investere 18 ? i t*pperware. Jeg er absolutt ingen t*pperware fan, men denne
boksen er virkelig bra. Til og med grönnsaker som er oppskaaret holder seg
lenge - veldig lenge.
Se: http://www.tupperware.de/today/1247.html (f.eks A115 )
Rita
| |
Rømer (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Rømer |
Dato : 12-03-04 07:00 |
|
> Kan man i øvrigt spise hvidløget hvis det er begyndt at spirre?
Ja, det kan man godt. Hvidløgsspirer kan faktisk bruges i salater, hvis man
altså nænner at plukke sine hvidløg inden de rigtigt får lov at udvikle sig.
Men det er jo så et spørgsmål om, hvorfor man sætter dem.
| |
Brian k (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Brian k |
Dato : 12-03-04 23:41 |
|
Rømer wrote:
>> Kan man i øvrigt spise hvidløget hvis det er begyndt at spirre?
>
> Ja, det kan man godt. Hvidløgsspirer kan faktisk bruges i salater,
> hvis man altså nænner at plukke sine hvidløg inden de rigtigt får lov
> at udvikle sig. Men det er jo så et spørgsmål om, hvorfor man sætter
> dem.
Vidste du:
http://www.fi.dk/mad/hygiejne/hygiejne/groensager/
"Hvidløg i olie.
Det er blevet meget moderne, at lave sine egne krydderolier. Men også her
skal man være påpasselig med tilberedningen. På hvidløg og andre
krydderurter kan der findes bakterier af typen Clostridium Botulinum. Denne
bakterie danner en af de farligste nervegifte, man kender. Den kan kun danne
denne gift under ganske specielle forhold se side 34. Men netop disse
forhold opfyldes, hvis man blot hælder olie over hvidløg eller krydderurter
og opbevarer det ved stuetemperatur. For at være på den sikre side, kan man
tilsætte vineddike eller citronsyre, eller man kan blanchere urterne før, de
kommes i olien. Under alle omstændigheder skal olien opbevares i køleskabet
og har kun en holdbarhed på ca. en uge.W
| |
gedestalden (12-03-2004)
| Kommentar Fra : gedestalden |
Dato : 12-03-04 21:45 |
| | |
gedestalden (12-03-2004)
| Kommentar Fra : gedestalden |
Dato : 12-03-04 21:47 |
| | |
Brian k (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Brian k |
Dato : 12-03-04 23:43 |
|
Bolette Nielsen wrote:
> Hejsa
>
> Jeg har et spørgsmål ang opbevarelse af grønsager. Synes titi mine
> grønsager bliver meget kedelige efter få dage.
>
Hej
Hent denne folder (bør vel læses af alle som begår sig i et køkken)
http://www.fi.dk/publikationer/pdf/hyg_mad.pdf
mvh
brian
| |
www.husgeraad.dk (15-03-2004)
| Kommentar Fra : www.husgeraad.dk |
Dato : 15-03-04 19:50 |
|
Prøv at se på hjemmesiden
www.husgeraad.dk
Her findes forskellige opbevaringsmuligheder efter hvilke grøntsager der er
tale om, men der findes også enkelt fiduser til hvordan det er muligt at
regenerere enkelte af grøntsgerne, hvis det er gået galt
Med venlig hilsen
Martin
"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
news:c2q7in$27pf$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa
>
> Jeg har et spørgsmål ang opbevarelse af grønsager. Synes titi mine
grønsager
> bliver meget kedelige efter få dage.
>
> eks 1: I tirsdags købte jeg et bundt porre, friske og dejlige grønne. I
dag
> torsdag er de bløde og slatne. Jeg har opbevaret dem ude på vores
> køkkentrappe, hvor der er koldt, men ikke frost.
>
> eks 2: hvidløg bliver også hurtig bløde og kedelige, opbevare dem i
> køkkenskabet. Sommetider begynder de også at spirre.
> Kan man i øvrigt spise hvidløget hvis det er begyndt at spirre?
>
> Mange hilsner fra
>
> Bolette
> www.bolettes.dk
>
>
| |
graph (21-03-2004)
| Kommentar Fra : graph |
Dato : 21-03-04 15:00 |
|
Hejsa Bolette
Det er nævnt.. men tupperware.. den hedder fridgesmart og fåes i alle
mulige størrelser (helt op til samme størrelse som de der
grønsagsskuffer der følger med et køleskab)
Der følger en vejledning med.. hvor du kan se hvor meget eller hvor lidt
luft dine grønsager skal ha og og de behøver kommes i køleskabet.. et
par eksempler er gulerødder og bananer.. kendte nogle der havde købt
gulerødder.. puttet dem i deres Fridgesmart og derefter sat dem i
køleskabet efter anvisning.. efter et par dage blev de lissom glemt og
mener det var 4 uger efter da de kom i tanker om de der gulerødder da
forventede de jo at finde nogle ulækre, mugne klistrede gulerødder.. men
nej de var lige så friske som da de var blevet sat ind i køleskabet..
det samme med bananer.. man køber 10 men får dem aldrig spist... behold
de 4 eller hvor mange nu man kan spise ude og læg resten i en
fridgesmart så holder de sig længere.. når du så har spist de 4 så
venter de 6 andre på sig lige så friske som dengang du købte dem..
(Nej er ikke tupperware sælger *G* )
og JA lang smørre.. men det virker.. har dem selv..
Hilsen Graph
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
|
|