/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Alternativt brug af Rucola?
Fra : JanB


Dato : 25-04-01 14:32

Hej
Vi plejer altid at så for meget rucola , vi ynder at bruge
den frisk , men er det muligt at fryse , eller konservere
i olier eller...??
Hvad med holdbarheder?
Vi elsker rucola , andre foreslag til lignende salater ,
som har en pikant smag?
MVH Jan Bundgaard




 
 
Klaus Alexander Seis~ (25-04-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 25-04-01 16:26

JanB skrev:

> Vi elsker rucola, andre foreslag til lignende salater,
> som har en pikant smag?

Ja, prøv den røde cikorie-"salat".

À propos rucola, så prøv at lave en dressing af valnøddeolie, citronsaft
og salt/peber (den skal være ret mild i det, så ikke for megen citron).
Vend heri friske jordskokker snittet i papirstynde skiver (det går som
en leg hvis man har et af _de_ rokostjern) og servér dem på en bund af
rucola og pyntet med ristede valnødder eller pinjekerner.

Mums!

// Klaus

--
><>°

Svend Andersen (25-04-2001)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 25-04-01 15:27

janbundgaard@hotmail.com,Ny-Internet writes:
>Vi plejer altid at så for meget rucola , vi ynder at bruge
>den frisk , men er det muligt at fryse , eller konservere
>i olier eller...??
>Hvad med holdbarheder?

Jeg har god erfaring med at bruge den frossen til en bestemt salsa som jeg
(arbejdsmæssigt) bruger en hel del af.
Salsaen bliver helt som med frisk - også udseendet bliver OK.

Men du kan ikke bruge den som salat eller som pynt. Det har frysningen
ødelagt.

For øvrigt er ruccola hverken noget nyt - eller noget særligt italiensk
- men faktisk en meget gammel krydderurt som før i tiden bare hed
sennepsalat - (og det var jo ikke så Inn

hilsen Svend A



Sidsel L. Espersen (25-04-2001)
Kommentar
Fra : Sidsel L. Espersen


Dato : 25-04-01 22:18

> sennepsalat - (og det var jo ikke så Inn

- Hvem var det der snakkede om snobværdi? ;)

- Sidsel

"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b00417fad3b9aca004579acf1.318a56d@net.dialog.dk...
> janbundgaard@hotmail.com,Ny-Internet writes:
> >Vi plejer altid at så for meget rucola , vi ynder at bruge
> >den frisk , men er det muligt at fryse , eller konservere
> >i olier eller...??
> >Hvad med holdbarheder?
>
> Jeg har god erfaring med at bruge den frossen til en bestemt salsa som jeg
> (arbejdsmæssigt) bruger en hel del af.
> Salsaen bliver helt som med frisk - også udseendet bliver OK.
>
> Men du kan ikke bruge den som salat eller som pynt. Det har frysningen
> ødelagt.
>
> For øvrigt er ruccola hverken noget nyt - eller noget særligt italiensk
> - men faktisk en meget gammel krydderurt som før i tiden bare hed
> sennepsalat - (og det var jo ikke så Inn
>
> hilsen Svend A
>
>



Peter Westh (25-04-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 25-04-01 22:34

Faktisk spiste de Rucola i det gamle Babylon, for 3700 år siden! Den blev
nærmest anvendt som krydderurt, som i følgende opskrift, fra
http://www.silk.net/sirene/recipes.htm

TUHU BEETS (Akkadian, about 1700 B.C.)

Tangwystyl verch Morgant Glasvryn (Heather Rose Jones) writes (about the
Akkadian recipes): "I've done a lot of playing around with them -- I don't
know that I've done exactly the same interpretation twice. There is enough
uncertainty, not only in terms of what you're aiming for, but even in terms
of the precise ingredients, that I don't think there can be definitive
interpretations. (You're dealing with ingredients that are "translated" in
the glossary with things like "unknown member of the onion family" or
"non-liquid milk product".) Given that I can be reasonably sure that my
interpretations are flawed in some way, I'm hesitant to put them forth as
"the interpretation". It would be better for each person to make their own
judgements and compromises, rather than having them add theirs on top of
mine. But here's one that I didn't have to make too many guesses on (beyond
the ones the translators have done). Just for fun, I've included the
original text (in transcription) although I've had to eliminate some of the
diacritics.

Tuhu shirum saqum izzaz me tukan lipia tanadi tusammat tabatum shikara
shusikillu-sar; egengerum kisibirru samidu U-kamunu alutum tukamasma
karshum-sar hazanum teteri; kisibirru ina muhhishipki tushapah shuhutinnu
isharutu ...

"Tuhu beets (?). Leg (of mutton) (?) meat is used. Prepare water; add fat.
Peel (?) the vegetables. Add salt, beer, onion, arugula (?), coriander (?),
'samidu', cumin (?), and the beets. Assemble (all the ingredients in the
cooking vessel) and mash leek and garlic. After cooking, sprinkle the
resulting porridge with coriander (?) and [raw] 'shuhutinnu' [...]."

'Samidu' and 'shuhutinnu' are unidentified members of the onion family (but
must be different from the identified ones: onion, leek, garlic). I
substituted shallots for the first (on the principle of availability) and
chives for the second (since they fit the "garnish" function nicely).

Make a broth using mutton or lamb. Peel or scrape 5 medium beets and slice
thinly. Add equal amounts of broth and beer to cover. (Keep in mind that
unhopped beer would be more accurate.) Add: 1 medium onion, chopped; a
handful of arugula leaves, chopped; 1/2 tsp. each coriander and cumin seed,
pounded in a mortar (note: "coriander" could refer to either coriander seed
or fresh leaf, i.e., cilantro -- in the absense of guidelines, I've used
both in the two places it is called for); 1 shallot, chopped; 1 medium leek
(white only) sliced; 6 cloves garlic, chopped. Simmer until the beets become
mushy -- if you need more liquid, add more beer and/or broth. Mash into a
porridge-like consistancy. Garnish with chopped chives and cilantro. (Go
easy on the cilantro or it will overpower the other tastes.)

MVH

Peter



/arcana (25-04-2001)
Kommentar
Fra : /arcana


Dato : 25-04-01 21:45

"JanB" <janbundgaard@hotmail.com> wrote in message
news:9c6jn1$5a$1@news.inet.tele.dk...

> Vi elsker rucola , andre foreslag til lignende salater ,
> som har en pikant smag?

Har i prøvet at bruge den som flødestuvet spinat???

--
/arcana



Jan Bundgaard (29-04-2001)
Kommentar
Fra : Jan Bundgaard


Dato : 29-04-01 18:31

Tak skal I have!
MVH Jan Bundgaard

"/arcana" <mailme@youllnever.com> wrote in message
news:9c7cuj$2r6q$1@news.cybercity.dk...
> "JanB" <janbundgaard@hotmail.com> wrote in message
> news:9c6jn1$5a$1@news.inet.tele.dk...
>
> > Vi elsker rucola , andre foreslag til lignende salater ,
> > som har en pikant smag?
>
> Har i prøvet at bruge den som flødestuvet spinat???
>
> --
> /arcana
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177511
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408596
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste