|
| Lidt spørgsmål om svinekød og svin. Fra : Daniel W Johansen |
Dato : 22-02-04 20:16 |
|
Ja sidder og ryster på hovedet over de par opgaver jeg har fået stillet her
:)
Hvilke kan man bruge snitts fra et svin til (mindst 2 forslag) evt. er der
et andet ord for snitts ? for jeg kan simepelthen ikke finde noget, hverken
på google eller div. mad sider.
Og så har jeg også brug for lidt hjælp til selve svinet, i hvilken alder
bliver de slagtet og hvad er slagtevægten
vedr. slagtevægten, kan det passe det er 2/3 af den oprindelige vægt (og i
så fald hvad er den oprindelige vægt så)
På forhånd tak.
| |
Inger Pedersen (22-02-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 22-02-04 23:42 |
|
"Daniel W Johansen" <danielwj@pc.dk> skrev i en meddelelse
news:4039003f$0$29333$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Ja sidder og ryster på hovedet over de par opgaver jeg har fået stillet
her
> :)
>
> Hvilke kan man bruge snitts fra et svin til (mindst 2 forslag) evt. er der
> et andet ord for snitts ? for jeg kan simepelthen ikke finde noget,
hverken
> på google eller div. mad sider.
>
Snitsler, skinkesnitsler - eller evt. bovsnitsler.
Det kan du finde masser af anvendelsmuligheder for.
Evt. kan det være kæbesnitter, og så er det nok lidt mere begrænset
> Og så har jeg også brug for lidt hjælp til selve svinet, i hvilken alder
> bliver de slagtet og hvad er slagtevægten
> vedr. slagtevægten, kan det passe det er 2/3 af den oprindelige vægt (og i
> så fald hvad er den oprindelige vægt så)
Søgning på Google: slagtesvin - Landsudvalget for svin:
"Grise regnes som slagtesvin fra de er ca. 11-12 uger gamle og vejer 30 kg,
og indtil de er 5-6 måneder gamle, hvor de sendes til slagtning, når de
vejer 95-100 kg. "
Der kan du få mere at vide.
Så vidt jeg husker, regner man med et svind på halvdelen - men det kommer
både an på størrelsen, og om man tæller hoved, fødder, indmad og knogler
med.
Hilsen Inger
| |
Abildgaard 3140 (23-02-2004)
| Kommentar Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 23-02-04 09:53 |
|
"Inger Pedersen" <inger@fjerndettepedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:c1bb88$bpf$1@sunsite.dk...
>
> Søgning på Google: slagtesvin - Landsudvalget for svin:
> "Grise regnes som slagtesvin fra de er ca. 11-12 uger gamle og vejer 30
kg,
> og indtil de er 5-6 måneder gamle, hvor de sendes til slagtning, når de
> vejer 95-100 kg. "
Ja, de tager 70 kilo på i løbet af tre måneder, så det er klart at det er
harmonisk fordelt, og at vi forbrugere (under stadig fremturen om bedre
kvalitet til 20 kroner kiloet) bør rette vore skarpe øjne mod dyrevelfærd
under transport til slagteriet!
Nej, ovenstående er ikke ment alvorligt, snarere bitter ironi. Nej, Jeg
hader ikke Inger, men reagerer spontant. Nej, ingen kæledyr er blevet
mishandlet under fremstilling af ovenstående.
Torben Staveplade Abildskrald
| |
Daniel W Johansen (23-02-2004)
| Kommentar Fra : Daniel W Johansen |
Dato : 23-02-04 17:05 |
|
Mange tak, det var en stor hjælp.
"Daniel W Johansen" <danielwj@pc.dk> wrote in message
news:4039003f$0$29333$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Ja sidder og ryster på hovedet over de par opgaver jeg har fået stillet
her
> :)
>
> Hvilke kan man bruge snitts fra et svin til (mindst 2 forslag) evt. er der
> et andet ord for snitts ? for jeg kan simepelthen ikke finde noget,
hverken
> på google eller div. mad sider.
>
> Og så har jeg også brug for lidt hjælp til selve svinet, i hvilken alder
> bliver de slagtet og hvad er slagtevægten
> vedr. slagtevægten, kan det passe det er 2/3 af den oprindelige vægt (og i
> så fald hvad er den oprindelige vægt så)
>
> På forhånd tak.
>
>
| |
|
|