|
| kartofler koger over Fra : Peter P |
Dato : 17-02-04 12:33 |
|
Jeg har fået et nyt komfur, hvor jeg har lidt svært ved at styre varmen.
Dette resulterer i at kartoflerne altid koger over med en masse
efterfølgende rengøring tilfølge.
Hvad gør alle i andre. Gør i meget rent som mig, eller findes der nogle
metoder, så det undgåes
Peter
| |
Helle (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Helle |
Dato : 17-02-04 13:06 |
|
"Peter P" <xquppe@mail.dk> wrote in message
news:4031fbb0$0$162$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har fået et nyt komfur, hvor jeg har lidt svært ved at styre varmen.
> Dette resulterer i at kartoflerne altid koger over med en masse
> efterfølgende rengøring tilfølge.
>
> Hvad gør alle i andre. Gør i meget rent som mig, eller findes der nogle
> metoder, så det undgåes
>
> Peter
>
>
Når det er lige ved at koge over så hæld en slat olie eller flydende
margarine i - det hjælper. Samme trick kan bruges med pasta.
Mvh Helle
| |
Torben Abilgaard (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Torben Abilgaard |
Dato : 17-02-04 14:06 |
|
"Helle" <mail@FJERNhellenielsen.dk> skrev i en meddelelse
news:403203a4$0$95047$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Peter P" <xquppe@mail.dk> wrote in message
> news:4031fbb0$0$162$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Jeg har fået et nyt komfur, hvor jeg har lidt svært ved at styre varmen.
> > Dette resulterer i at kartoflerne altid koger over med en masse
> > efterfølgende rengøring tilfølge.
> >
> > Hvad gør alle i andre. Gør i meget rent som mig, eller findes der nogle
> > metoder, så det undgåes
> >
> > Peter
> >
> >
>
> Når det er lige ved at koge over så hæld en slat olie eller flydende
> margarine i - det hjælper. Samme trick kan bruges med pasta.
>
Når du alligevel er i gang: Hæld ananas og dåsemajs ved, så kører det.
--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben Abildgaard
| |
zasha (17-02-2004)
| Kommentar Fra : zasha |
Dato : 17-02-04 14:29 |
|
<klip> > Når det er lige ved at koge over så hæld en slat olie eller
flydende
> > margarine i - det hjælper. Samme trick kan bruges med pasta.
>
> Når du alligevel er i gang: Hæld ananas og dåsemajs ved, så kører det.
>
> --
> vh ¸.·´¯)
> ><> ´ Torben Abildgaard
???
Mener du det, eller er det en vits?
--
Hilsen Miver og Mulle's mor Heidi
http://hei.homepage.dk
og
http://www.onlinesalg.dk/default.asp?Firmaid=3636
| |
Abildgaard 3140 (18-02-2004)
| Kommentar Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 18-02-04 00:02 |
|
"zasha" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> skrev i en meddelelse
news:c0t4vh$l9e$1@news.cybercity.dk...
> <klip> > Når det er lige ved at koge over så hæld en slat olie eller
> flydende
> > > margarine i - det hjælper. Samme trick kan bruges med pasta.
> >
> > Når du alligevel er i gang: Hæld ananas og dåsemajs ved, så kører det.
> Mener du det, eller er det en vits?
> --
> Hilsen Miver og Mulle's mor Heidi
Eli! Eli! Lama Sabaktani?!
Jeg troede netop at kunne anskueliggøre vederstyggeligheden i at overøse
uskyldige kartofler med flydende margarine ved at foreslå endnu en uhellig
alliance med ananas og dåsemajs - alle køkkenklummermulers moder!
Jeg troede forkert, og det beklager jeg. Jeg skal forsøge at udtrykke mig t
y d e l i g e r e næste gang.
Torben Staveplade Abildskrald
| |
Jørgen Hess (19-02-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 19-02-04 23:25 |
|
"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
news:40329d5e$0$1638$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "zasha" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:c0t4vh$l9e$1@news.cybercity.dk...
> > <klip> > Når det er lige ved at koge over så hæld en slat olie
eller
> > flydende
> > > > margarine i - det hjælper. Samme trick kan bruges med pasta.
> > >
> > > Når du alligevel er i gang: Hæld ananas og dåsemajs ved, så
kører det.
>
> > Mener du det, eller er det en vits?
> > --
> > Hilsen Miver og Mulle's mor Heidi
>
> Eli! Eli! Lama Sabaktani?!
>
> Jeg troede netop at kunne anskueliggøre vederstyggeligheden i at
overøse
> uskyldige kartofler med flydende margarine ved at foreslå endnu en
uhellig
> alliance med ananas og dåsemajs - alle køkkenklummermulers moder!
>
> Jeg troede forkert, og det beklager jeg. Jeg skal forsøge at
udtrykke mig t
> y d e l i g e r e næste gang.
>
> Torben Staveplade Abildskrald
>
>
Det er jo ikke meningen at man skal plaske fedtstof til kartoflerne.
To - tre dråber olie, eller knivspids smør eller margarine, er
rigeligt. Det er især godt til nye kartofler, fedtstoffet tager
fuldstændig skummet.
Kan ikke se det er nødvendigt med fedtstof til pasta kogning, det
foregår jo uden låg. Her er det vigtigere at forhindre at pastaen
klistrer sammen ved at røre en smule god olie i pastaen i
serveringsskålen.
mvh
Jørgen
| |
Abildgaard 3140 (19-02-2004)
| Kommentar Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 19-02-04 23:39 |
|
scripsit "Jørgen Hess"
> Det er jo ikke meningen at man skal plaske fedtstof til kartoflerne.
> To - tre dråber olie, eller knivspids smør eller margarine, er
> rigeligt. Det er især godt til nye kartofler, fedtstoffet tager
> fuldstændig skummet.
Jeg synes, det er ugudeligt at anvende flydende margarine til nogetsomhelst
udover at smøre cykelkæden med. Jeg synes, det i særlig grad er perverteret
at besudle kartofler med den slags industriprodukter. Taler vi om nye
kartofler er vi helt ude i helligbrøde, der kan udløse en kulinarisk fatwa
med efterfølgende århundreders lutren i skærsilden.
vh/Torben
| |
Peter P (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Peter P |
Dato : 17-02-04 15:17 |
|
Hej Helle
tak for det gode råd, jeg har allerede prøvet det af, og det virker.
Jeg har fundet en hjemmeside med en masse gode råd i køkkenet, og de skrev,
at der bare skulle en klat margarine eller olie i gryden, når gryden blev
sat over. Det prøvede jeg, og jeg har ikke gjort rent i dag.
på hjemmesiden var der iøvrigt mange gode råd, som kan hjælpe en nybegynder
som mig i køkkenet, så den vil jeg anbefale til andre. ( www.husgeraad.dk )
Peter
"Helle" <mail@FJERNhellenielsen.dk> wrote in message
news:403203a4$0$95047$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Peter P" <xquppe@mail.dk> wrote in message
> news:4031fbb0$0$162$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Jeg har fået et nyt komfur, hvor jeg har lidt svært ved at styre varmen.
> > Dette resulterer i at kartoflerne altid koger over med en masse
> > efterfølgende rengøring tilfølge.
> >
> > Hvad gør alle i andre. Gør i meget rent som mig, eller findes der nogle
> > metoder, så det undgåes
> >
> > Peter
> >
> >
>
> Når det er lige ved at koge over så hæld en slat olie eller flydende
> margarine i - det hjælper. Samme trick kan bruges med pasta.
>
> Mvh Helle
>
>
| |
Inger Pedersen (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 17-02-04 19:04 |
|
"Peter P" <xquppe@mail.dk> skrev i en meddelelse news
> Jeg har fået et nyt komfur, hvor jeg har lidt svært ved at styre varmen.
> Dette resulterer i at kartoflerne altid koger over med en masse
> efterfølgende rengøring tilfølge.
>
> Hvad gør alle i andre. Gør i meget rent som mig, eller findes der nogle
> metoder, så det undgåes
>
Når du har lært dit nye komfur lidt bedre at kende, kan du koge kartoflerne
med kun en lille sjat vand i bunden af gryden.
Skru helt op, og når låget klaprer, skruer du ned, så kartoflerne kun lige
er i kog.
De vil sikkert koge tørre for dig et par gange *, men når du er blevet
rutineret, kan du spare en masse strøm.
*Gryden kan gøres ren med en stål-skruresvamp og almindeligt vaskepulver.
Hilsen Inger
| |
crema (17-02-2004)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 17-02-04 20:54 |
|
Hej
Når du laver mad, så væn dig til at gøre det med indlevelse, koncentrer dig
om det som du er i gang med. Så har du også tid til at tænke dig om og
eksempelvis skrue ned for varmen og ende med kartofler, som er kogt al
dente, dvs så er de ikke udsmattede eller bløde men faste og har en
væsentlig bedre egensmag.
Gør dig god til at lave mad og stil krav til dine råvarer. Hav respekt for
den kvalitet du anvender, så smager maden meget bedre. Lån nogle kogebøger
gerne dem med billeder, så kan fantasien altid træde til, når du er blevet
mere øvet.
Gode huskokke scorer bedre !
Livet er for kort til dårlig mad
Henrik
"Peter P" <xquppe@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:4031fbb0$0$162$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har fået et nyt komfur, hvor jeg har lidt svært ved at styre varmen.
> Dette resulterer i at kartoflerne altid koger over med en masse
> efterfølgende rengøring tilfølge.
>
> Hvad gør alle i andre. Gør i meget rent som mig, eller findes der nogle
> metoder, så det undgåes
>
> Peter
>
>
| |
Thomas (18-02-2004)
| Kommentar Fra : Thomas |
Dato : 18-02-04 11:29 |
|
Hej
Jeg plejer som regel at være i gang med andet madtilberedning samtidig med
kartoflerne, men jeg sørger for at bruge en gryde der passer, og ikke en
hvor vandet står op til kanten for så koger det hurtigt over.
Når de så koger skruger jeg ned til den setting der passer med at
kartoflerne står og småkoger.
Mvh
Thomas
<Snip>
> > Jeg har fået et nyt komfur, hvor jeg har lidt svært ved at styre varmen.
> > Dette resulterer i at kartoflerne altid koger over med en masse
> > efterfølgende rengøring tilfølge.
> >
> > Hvad gør alle i andre. Gør i meget rent som mig, eller findes der nogle
> > metoder, så det undgåes
> >
> > Peter
| |
Ralph (19-02-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 19-02-04 20:54 |
|
"Peter P" <xquppe@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:4031fbb0$0$162$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har fået et nyt komfur, hvor jeg har lidt svært ved at styre varmen.
> Dette resulterer i at kartoflerne altid koger over med en masse
> efterfølgende rengøring tilfølge.
>
> Hvad gør alle i andre. Gør i meget rent som mig, eller findes der nogle
> metoder, så det undgåes
Simpelt, men let, sørg for at gryden er rigeligt stor, og vend låget
omvendt, så "buen" vender nedad, der skal godt MEGET blus på før det koger
over.
PS: virker IKKE på mælk.
--
venligst
Ralph
| |
Frank Løkkegaard (20-02-2004)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 20-02-04 09:51 |
|
"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> writes:
>Taler vi om nye
>kartofler er vi helt ude i helligbrøde, der kan udløse en kulinarisk fatwa
>med efterfølgende århundreders lutren i skærsilden.
Nå - kan I så lære det )))))))))))
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
Harry Lund (20-02-2004)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 20-02-04 17:33 |
|
Jeg har med stor moro læst alle indlæg. Grin .Grin.
Prøv det enkelte : skru ned for varmen og let på låget:
Grin Grin.
| |
Jørgen Hess (21-02-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 21-02-04 00:25 |
|
"Harry Lund" <harrylund@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40363688$0$295$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg har med stor moro læst alle indlæg. Grin .Grin.
> Prøv det enkelte : skru ned for varmen og let på låget:
> Grin Grin.
>
>
Det kommer jo an på komfuret - ikke?
Med gas/elektrisk induktion reguleres varmen omgående. Med elektrisk
keramisk/masseplade kan uheld sagtens opstå og så kan man stå med
grydelåget i flere minutter, samtidig brænder frikadellerne på fordi
man ikke fik dæmpet varmen på grund af det grydelåg.
Hvorfor vi ikke har gas? Spørg de lærte der standsede naturgassen ved
Storstrømmen. Flaskegas? Er for dyrt i drift.
mvh
Jørgen
| |
Ole Larsen (21-02-2004)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 21-02-04 00:44 |
|
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvapost.dk> skrev i en meddelelse
news:4036976c$0$29409$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
> "Harry Lund" <harrylund@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:40363688$0$295$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Jeg har med stor moro læst alle indlæg. Grin .Grin.
> > Prøv det enkelte : skru ned for varmen og let på låget:
> > Grin Grin.
> >
> >
> Det kommer jo an på komfuret - ikke?
> Med gas/elektrisk induktion reguleres varmen omgående. Med elektrisk
> keramisk/masseplade kan uheld sagtens opstå og så kan man stå med
> grydelåget i flere minutter, samtidig brænder frikadellerne på fordi
> man ikke fik dæmpet varmen på grund af det grydelåg.
> Hvorfor vi ikke har gas? Spørg de lærte der standsede naturgassen ved
> Storstrømmen. Flaskegas? Er for dyrt i drift.
> mvh
> Jørgen
Ak ja, det er ikke let nu om stunder - både at lave deller og koge kartofler
på et moderne komfur.
Det var lettere da komfurerne var brændefyrede, da kunne man lave 4 retter
på en gang og holde kaffen varm samtidigt..
--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/
| |
Inger Pedersen (21-02-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 21-02-04 08:40 |
|
"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse >
.
> Det var lettere da komfurerne var brændefyrede, da kunne man lave 4 retter
> på en gang og holde kaffen varm samtidigt..
Ja - og dække bord, feje asken af komfuret med en fjervinge - og passe fire
børn
Hilsen Inger
| |
|
|