|
| Brunsviger Fra : Sofie |
Dato : 17-02-04 11:40 |
|
Kære gruppe!
Der er vel ikke nogen der har en opskrift på brunsviger lavet med
oliemargarine, denne variation skulle være lidt sundere end de gode gamle
fuld fede (og lækre) udgaver.
Jeg har søgt hid og did og alle vegne, men finder kun de almindelige udgaver
med margarine eller smør.
Venlig hilsen
Sofie
--
Besøg www.Familiemad.dk
| |
David Rasmussen (17-02-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 17-02-04 11:49 |
|
Sofie wrote:
> Kære gruppe!
>
> Der er vel ikke nogen der har en opskrift på brunsviger lavet med
> oliemargarine, denne variation skulle være lidt sundere end de gode gamle
> fuld fede (og lækre) udgaver.
> Jeg har søgt hid og did og alle vegne, men finder kun de almindelige udgaver
> med margarine eller smør.
>
Jeg tror nu ikke den bliver meget sundere af det. Jeg ville bare bruge
noget god økologisk smør. Alternativt kan du måske bruge en vegetabilsk
olie uden for meget smag, f.eks. vindruekerneolie?
/David
| |
Sofie (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Sofie |
Dato : 17-02-04 11:58 |
|
Jeg så et eller andet program på dr 1 om en mor og en datter der skulle lave
en livsstilsændring, den diætist der vejledte omkring maden, kom med denne
opskrift - derfor min søgen.
Sofie
--
Besøg www.Familiemad.dk
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:c0squp$hel$1@news.net.uni-c.dk...
> Sofie wrote:
> > Kære gruppe!
> >
> > Der er vel ikke nogen der har en opskrift på brunsviger lavet med
> > oliemargarine, denne variation skulle være lidt sundere end de gode
gamle
> > fuld fede (og lækre) udgaver.
> > Jeg har søgt hid og did og alle vegne, men finder kun de almindelige
udgaver
> > med margarine eller smør.
> >
>
> Jeg tror nu ikke den bliver meget sundere af det. Jeg ville bare bruge
> noget god økologisk smør. Alternativt kan du måske bruge en vegetabilsk
> olie uden for meget smag, f.eks. vindruekerneolie?
>
> /David
| |
David Rasmussen (17-02-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 17-02-04 12:03 |
|
Sofie wrote:
> Jeg så et eller andet program på dr 1 om en mor og en datter der skulle lave
> en livsstilsændring, den diætist der vejledte omkring maden, kom med denne
> opskrift - derfor min søgen.
>
Hvis man vil tabe sig skal man ikke spise brunsvigere, lige meget
hvilken type fedt man bruger. Det er ikke kun fedtet der er relevant,
det er også sukkeret og melet.
/David
| |
Sofie (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Sofie |
Dato : 17-02-04 12:20 |
|
>>
Hvis man vil tabe sig skal man ikke spise brunsvigere, lige meget
> hvilken type fedt man bruger. Det er ikke kun fedtet der er relevant,
> det er også sukkeret og melet <<
Ja det er jeg da fuldstændig klar over, men nu er det altså desværre sådan
at der er nogen af os hvor det drejer sig om en lang og sej kamp at få vendt
ens livsstil ... og i den proces kan man ikke leve af grønt alene, der skal
være + dage eller hvad man kan kalde det.
Men der er jo dage hvor man selvom man skal tabe sig har brug for lidt
ekstra godt, også er det jo trods alt bedre at tænke på fedt indholdet.
Men ja, man skal jo bare lade være at spise det så bliver man ikke
overvægtig af det.
Men livet er jo andet end gulerødder og surt slid - mad skal stadigvæk være
en fornøjelse.
--
| |
David Rasmussen (17-02-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 17-02-04 12:34 |
|
Sofie wrote:
>
> Men der er jo dage hvor man selvom man skal tabe sig har brug for lidt
> ekstra godt, også er det jo trods alt bedre at tænke på fedt indholdet.
Ikke bedre end at tænke på sukkerindholdet. Desuden er oliemargarine jo
ofte mere energirigt end smør, hvis det udelukkende er det du går efter.
Hvis det er fordi oliemargarine skulle være en sundere type fedt end
smør (hvilket jeg betvivler), så kan du overveje at bruge en god
vegetabilsk olie (kan man overhovedet det med brunsvigere?).
> Men ja, man skal jo bare lade være at spise det så bliver man ikke
> overvægtig af det.
> Men livet er jo andet end gulerødder og surt slid - mad skal stadigvæk være
> en fornøjelse.
>
Helt sikkert!
/David
| |
Marlene (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Marlene |
Dato : 17-02-04 16:24 |
|
"Sofie" <fie@mash4077.dk> skrev i en meddelelse
news:c0stb3$dth$1@news.cybercity.dk...
> >>
> Hvis man vil tabe sig skal man ikke spise brunsvigere, lige meget
> > hvilken type fedt man bruger. Det er ikke kun fedtet der er relevant,
> > det er også sukkeret og melet <<
>
> Ja det er jeg da fuldstændig klar over, men nu er det altså desværre sådan
> at der er nogen af os hvor det drejer sig om en lang og sej kamp at få
vendt
> ens livsstil ... og i den proces kan man ikke leve af grønt alene, der
skal
> være + dage eller hvad man kan kalde det.
> Men der er jo dage hvor man selvom man skal tabe sig har brug for lidt
> ekstra godt, også er det jo trods alt bedre at tænke på fedt indholdet.
> Men ja, man skal jo bare lade være at spise det så bliver man ikke
> overvægtig af det.
> Men livet er jo andet end gulerødder og surt slid - mad skal stadigvæk
være
> en fornøjelse.
Det forstår jeg godt, men hvorfor så ikke fedtfattig drømmekage, eller "den
du ved nok" Brunsviger er virkelig noget af det værste, det andet er bedre,
og et lille stykke må man godt selvom man er på kur.
KH
Marlene
| |
MK (17-02-2004)
| Kommentar Fra : MK |
Dato : 17-02-04 16:20 |
|
> Jeg så et eller andet program på dr 1 om en mor og en datter der
> skulle lave en livsstilsændring, den diætist der vejledte omkring
> maden, kom med denne opskrift - derfor min søgen.
>>> Der er vel ikke nogen der har en opskrift på brunsviger lavet med
>>> oliemargarine,
Her er et link til programmets hjemmeside. Jeg kunne ikke finde brunsviger,
men jeg fandt drømmekage med oliemargarine.
http://www.dr.dk/nyevaner/?dr_sider=true
MK
| |
Kim Jensen (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Kim Jensen |
Dato : 17-02-04 16:23 |
|
Sofie wrote:
> Jeg så et eller andet program på dr 1 om en mor og en datter der
> skulle lave en livsstilsændring, den diætist der vejledte omkring
> maden, kom med denne opskrift - derfor min søgen.
> Sofie
>
Den er her
http://www.dr.dk/nyevaner/
Kim
| |
Sofie (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Sofie |
Dato : 17-02-04 19:28 |
|
Tak for jeres svar og nej det skal ikke specielt være brunsviger, det var
kun fordi jeg havde set den i tv og det kan meget vel være at det var en
drømmekage.
For mig er det nu rigtig tit sådan, at man kan have ustyrlig lyst til kage
eller søde deserter. Når jeg så har fået kokkereret i køkkenet, er lysten
helt forsvundet og min familie nyder godt af det og jeg kan som regel afstå
fristelsen - Menneskets psyke er tit forunderlig
Sofie
--
Besøg www.Familiemad.dk
"Kim Jensen" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
news:403231e5$0$55950$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Sofie wrote:
> > Jeg så et eller andet program på dr 1 om en mor og en datter der
> > skulle lave en livsstilsændring, den diætist der vejledte omkring
> > maden, kom med denne opskrift - derfor min søgen.
> > Sofie
> >
>
>
> Den er her
> http://www.dr.dk/nyevaner/
>
> Kim
>
>
| |
Trine Kornum Christi~ (17-02-2004)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 17-02-04 12:21 |
|
"Sofie" <fie@mash4077.dk> writes:
> Der er vel ikke nogen der har en opskrift på brunsviger lavet med
> oliemargarine, denne variation skulle være lidt sundere end de gode gamle
> fuld fede (og lækre) udgaver.
> Jeg har søgt hid og did og alle vegne, men finder kun de almindelige udgaver
> med margarine eller smør.
Hvis det skal være mindre fed, kan man bruge en almindelig grunddej
uden sukker og med kun lidt fedt, og så lave en "glasur" med 1 del
margarine, 2 dele farin og kanel efterbehag.
Det smager ikke helt rigtigt, men heller ikke forkert. Bedst når den
er lun.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.triane.dk, juletræer, gran og julebutik
Tag familien med på skovtur og fæld dit eget juletræ.
| |
|
|