"Fischer & D¯ssing" <tmp@removethisfischer.as> writes:
>Vi skal have oksefilet, men hvad skal jeg servere til ?
>Forslag modtages med glæde og må meget gerne være lidt mere spændende
>end de flødekartofler og dampede bønner, jeg oprindelig havde tænkt på
>at servere.
Der er jo mange gode muligheder
Forslag 1.
Tag noget persillerod, lidt pastinak og et par rå rødbeder samt et par
gulerøder. Skær rodfrugterne i ikke for tynde stave, lav en sjat dressing
af lidt olivenolie, lidt finthakket hvidløg, lidt timian og selvfølgelig
salt og peper. Vend dine rodfrugter i dressingen, smid det i ovnen i en
35-40 minutter ved 200 gr.
Kog nogle små kartofler med skræl (skrub dem grundigt!). Når de er næsten
kogte, tager du dem op, sætter fuld blus på din vok eller bare en god
pande. i med lidt almindelig rapsolie og et skvæt sesamolie (hvis du har
det), og smid kartoflerne i. de de begynder at tage farve er de færdige.
Sammen med kødet og den gode kraftsovs, der kommere ud af det, er det en
pragtfuld middag, masser af smagsnuancer...
Forslag 2:
Tag 3-4 pænt store kartofler, bag dem, udhul dem og mos indholdet sammen
med lidt kogte gulerødder samt lidt (og det skal være lidt ) fløde og lidt
finthakket hvidløg. Læg massen tilbage i kartoflen og en tur i ovnen, ca.
220 gr. i 10-15 minutter
Damp lidt rosenkål sådan her: en lille kop vand og en god klat smør smides
i gryden sammen med dine rosenkål. Læg låg på, og tænd for varmen. Det
tager lidt tid før det er i kog, regn derfra ca. 5 minutter og kålen er
færdig
Lav en lille salat med rucola, pæne mængder finthakkede rødløg og et par
små cherrytomater.
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse