|
| Italiensk ost ? Fra : Fischer & Døssing |
Dato : 11-02-04 10:48 |
|
Jeg kender (desværre) kun til parmesan og gorgonzola, men hvad findes
der ellers af italiensk ost ? Det skal egne sig til en buffet.
På forhånd tak.
Henriette Døssing
| |
thomas andersen (11-02-2004)
| Kommentar Fra : thomas andersen |
Dato : 11-02-04 11:05 |
|
"Fischer & Døssing" <tmp@REMOVETHISfischer.as> wrote in message
news:uTmWb.2335$ec6.394@news.get2net.dk...
> Jeg kender (desværre) kun til parmesan og gorgonzola, men hvad findes
> der ellers af italiensk ost ? Det skal egne sig til en buffet.
>
> På forhånd tak.
>
> Henriette Døssing
Hej Henriette,
Peccorino, italiensk gedeost. Det bliver ikke meget bedre der er også
ricotta (frisk ost)
Hilsen
Thomas
>
| |
Herbert Giulio Garon~ (11-02-2004)
| Kommentar Fra : Herbert Giulio Garon~ |
Dato : 11-02-04 14:35 |
|
> Peccorino, italiensk gedeost.
Mener du at Pecorino er en gedeost? Sådan forstår jeg den formulering du
kommer med...
I så fald er det en lille svipser.. Pecorino er en fåreost...
Ps. Undskyld hvis jeg er lidt af en flueknepper..
H. Giulio Garonfolo
| |
thomas andersen (12-02-2004)
| Kommentar Fra : thomas andersen |
Dato : 12-02-04 09:55 |
|
"Herbert Giulio Garonfolo" <dont@write.me> wrote in message
news:c0dao5$lpc$1@sunsite.dk...
> > Peccorino, italiensk gedeost.
>
> Mener du at Pecorino er en gedeost? Sådan forstår jeg den formulering du
> kommer med...
> I så fald er det en lille svipser.. Pecorino er en fåreost...
>
> Ps. Undskyld hvis jeg er lidt af en flueknepper..
>
> H. Giulio Garonfolo
>
> Hej Giulio,
det skal du ikke undskylde, det var lige en svipser fra min side, så vidt
jeg husker betyder pecore får, sådan kan det gå når det for starkt til at
hjernen kan følge med, men det ændrer ikke på at det smager fremragende,
specielt med et godt glas amarone i en blød stol.
Thomas
| |
Harry Lund (13-02-2004)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 13-02-04 10:20 |
|
En pragtfuld tråd om ost. MEN ikke en oversatte ordet: flueknepper for mig.
Det kender vi ikke herovre i vestjylland. Og hvis jeg kunne få en
oversættelse, så vil jeg bruge det på næste byrådsmøde. )))
| |
Rømer (11-02-2004)
| Kommentar Fra : Rømer |
Dato : 11-02-04 11:07 |
|
Mozarella - til tomatsalat fx. Smager ikke af en sk.., men er vældigt
hyggeligt og dekorativt.
Ricotto - husker navnet, men aner ikke hvilken ost det er
Asiago?
Baita, Brillo og Castelmagno er også navne jeg husker. Og så tror jeg at
Peccorino betyder fåreost...men prøv da at gå til en god ostehandler og
spørg.
Lidt utroligt, når jeg er en af de der sarte sjæle, der ikke kan fordrage
ost...
| |
Klaus Alexander Seis~ (11-02-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 11-02-04 14:08 |
|
Rømer skrev:
> Ricotto - husker navnet, men aner ikke hvilken ost det er
Ricotta er valle som er kogt to gange (deraf navnet) til den
koagulerer. Den smager ikke af meget, med mindre man varmer
den op (fx et par spsk ricotta i en gang scrambled eggs), og
konsistensen er nærmest som en slags finkornet og grynet
hytteret.
Men prøv fx en ricotta semifreddo med varm rabarberkompot:
http://www.lowcarb.ca/karen/recipe042.html
Uhm!
--
Klaus Alexander Seistrup, Copenhagen, Denmark.
http://www.seistrup.dk/ · http://www.pnx.dk/
| |
Rene' Hjorth (11-02-2004)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 11-02-04 14:52 |
|
[Rømer | Wed, 11 Feb 2004 11:07:03 +0100]
>Mozarella - til tomatsalat fx. Smager ikke af en sk.., men er vældigt
>hyggeligt og dekorativt.
Jeg synes ikke at det er korrekt at den ikke smager af noget, men de
allestedsværende billige komælksversioner er en trist intetsigende
oplevelse.
En ægte mozarella er naturligvis lavet på bøffelmælk, og smager efter
min mening delikat og utroligt lækkert.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
David Rasmussen (11-02-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 11-02-04 15:18 |
|
Rene' Hjorth wrote:
>
> En ægte mozarella er naturligvis lavet på bøffelmælk, og smager efter
> min mening delikat og utroligt lækkert.
>
Kan man købe det i København?
/David
| |
-V- (11-02-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 11-02-04 15:38 |
|
David Rasmussen wrote:
> Rene' Hjorth wrote:
>>
>> En ægte mozarella er naturligvis lavet på bøffelmælk, og smager efter
>> min mening delikat og utroligt lækkert.
>>
>
> Kan man købe det i København?
Jeg har tidligere købt ægte mozzarella hos Martelli på Ll. Trianglen på
Østerbro. Og ja, det er i København.
-V-
| |
Rene' Hjorth (12-02-2004)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 12-02-04 20:54 |
|
[David Rasmussen | Wed, 11 Feb 2004 15:18:24 +0100]
>> En ægte mozarella er naturligvis lavet på bøffelmælk, og smager efter
>> min mening delikat og utroligt lækkert.
>Kan man købe det i København?
Sagtens. SuperMarco ( www.supermarco.dk) er et suverent sted i
København, og de har et stort udvalg - ovnikøbet ofte på tilbud.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
David Rasmussen (12-02-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 12-02-04 21:18 |
|
Rene' Hjorth wrote:
>
> Sagtens. SuperMarco ( www.supermarco.dk) er et suverent sted i
> København, og de har et stort udvalg - ovnikøbet ofte på tilbud.
>
Cool!
/David
| |
Padmé Amidala (11-02-2004)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 11-02-04 12:13 |
|
Taleggio er suveræn, den minder om en brie men med mere smag.
VH
Padmé
| |
Morten Bowman (11-02-2004)
| Kommentar Fra : Morten Bowman |
Dato : 11-02-04 14:14 |
|
Burrata
Er en af de bedste friskoste man kan opdrive fra Italien. Kan bruges som
dessert. Den kan være svær at finde her i landet.
Castelmagno
Blåskimmel med nøddeagtig smag
Dolcelatte
Blød, mild blåskimmel
Fontina
Meget mild, sød ost. God til dessert eller fondue
Gorgonzola
Ja den er italiensk
Grana Padano
Parmigiano
Pecorino (fåreost)
De minder meget om hinanden. Pecorino kan spises i stave, hvorimod
parmesanen skal rives. Padano er er tæt på parmesanen, men jeg bruger den
aldrig. Pecorinoen fåes i flere varianter, også en der kan rives.
Ricotta (kogt igen)
Fåes i flere varianter. Den typiske herhjemme er en mild friskost som er
fremragende i en klassisk lasagne. Men ellers kan den bruges fra både
desserter til saucer.
Mascarpone
Flødeost. Godt til dessert (Tiramisu) eller som fyld i Ravioli
Montasio
Hård ost, som kan spises ved bordet eller rives over carpaccio eller polenta
Mozarella
Murazzano
Fed ost (50%) en udsøt bordost eller i stærk sauce. Er svær at finde her i
landet da den skal være meget frisk.
Dette er vist de mest typiske oste jeg kan komme i tanke om.
Morten Bowman
mortensnabelabowmanpunktumdk
| |
Fischer & Døssing (11-02-2004)
| Kommentar Fra : Fischer & Døssing |
Dato : 11-02-04 16:06 |
|
Morten Bowman (newsFJERN@bowmanNOSPAM.invalid) skrev:
> [klip en lang liste med forskellig ost]
Tusind tak for hjælpen. Det var jo en hel indkøbsseddel
Henriette Døssing
| |
Carina (11-02-2004)
| Kommentar Fra : Carina |
Dato : 11-02-04 22:12 |
|
"Fischer & Døssing" <tmp@REMOVETHISfischer.as> wrote in message
news:uTmWb.2335$ec6.394@news.get2net.dk...
> Jeg kender (desværre) kun til parmesan og gorgonzola, men hvad findes
> der ellers af italiensk ost ? Det skal egne sig til en buffet.
En rød primadonna i snack-tern eller skiver. Den er lidt sød og 'nøddet' i
det - superlækker.
VH
..Carina
| |
Ebbe Kristensen (12-02-2004)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 12-02-04 08:51 |
|
"Carina" <carwina@hotmail.com> wrote in message news:<402a9a95$0$95006$edfadb0f@dread11.news.tele.dk>...
> En rød primadonna i snack-tern eller skiver. Den er lidt sød og 'nøddet' i
> det - superlækker.
Rigtigt. Meget lækker - meneeeh er Primadonna ikke hollandsk?
Ebbe
| |
Carina (12-02-2004)
| Kommentar Fra : Carina |
Dato : 12-02-04 17:17 |
|
"Ebbe Kristensen" <ebbe@ekologic.dk> wrote in message
news:7cb16200.0402112350.7a153efa@posting.google.com...
> "Carina" <carwina@hotmail.com> wrote in message
news:<402a9a95$0$95006$edfadb0f@dread11.news.tele.dk>...
>
> > En rød primadonna i snack-tern eller skiver. Den er lidt sød og 'nøddet'
i
> > det - superlækker.
>
> Rigtigt. Meget lækker - meneeeh er Primadonna ikke hollandsk?
Jooow, det er en hollandsk gauda ost. Jeg blev så begejstret at jeg overså
'italiensk' ;)
Carina
| |
Mogens (12-02-2004)
| Kommentar Fra : Mogens |
Dato : 12-02-04 02:25 |
|
Ja, jeg er helt vild med Bel Paesse, (ikke helt sikker på stavemåden). Mild
aromatisk ost, lidt blødere i konsistensen end en danbo (uden sammenligning
i øvrigt).
mvh
Mogens
"Fischer & Døssing" <tmp@REMOVETHISfischer.as> skrev i en meddelelse
news:uTmWb.2335$ec6.394@news.get2net.dk...
> Jeg kender (desværre) kun til parmesan og gorgonzola, men hvad findes
> der ellers af italiensk ost ? Det skal egne sig til en buffet.
>
> På forhånd tak.
>
> Henriette Døssing
>
| |
Ebbe Kristensen (12-02-2004)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 12-02-04 21:05 |
|
Mogens wrote:
> Ja, jeg er helt vild med Bel Paesse, (ikke helt sikker på
> stavemåden).
Spar lidt på s'erne - et er nok her
Ebbe
| |
|
|