|
| Makaroni med ost Fra : Linda Hedegaard Jens~ |
Dato : 02-02-04 12:38 |
|
Man hører så tit i amerikanske film at de spiser makaroni med ost. Hvordan
laves det?
Linda
| |
Ukendt (03-02-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 03-02-04 06:24 |
|
"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> skrev i en
meddelelse news:401e3682$0$27302$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Man hører så tit i amerikanske film at de spiser makaroni med ost. Hvordan
> laves det?
>
> Linda
Hejsa
Ingredienser: 250 gram små macaronirør (man kan få dem i poser hvor de er
ca. 1½ cm lange)
1 dl meget finthakket løg
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde mel
1 teskefuld friskkværnet peber
5 dl mælk
2 store poser revet ost
Kog macaronien, dræn den, hæld den tilbage i gryden og sæt den til
side.
I en anden stor gryde steges løget i smørret indtil løget er blødt.
Tilsæt nu mel og peber rør det hurtigt sammen og tilsæt hurtigt mælken, så
det ikke når at klumpe! Pisk det godt igennem og kog nu indtil det er tykt
og bobler (pas meget på, at det ikke brænder på!). Tilsæt den revne ost og
rør i det indtil osten er smeltet. Hæld det nu over i gryden med macaronien
og rør det hele godt sammen så saucen og macaronien er helt blandet.
Hæld det hele i et fad og bag i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter.
Tips:
Osten skal helst være en skarp cheddarost - det kan man få i de fleste
supermarkedet - du kan også købe et stor klods af den meget orange
cheddarost og rive den selv
Mvh
HP
| |
Mette (03-02-2004)
| Kommentar Fra : Mette |
Dato : 03-02-04 08:22 |
|
"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> wrote in message news:<401e3682$0$27302$ba624c82@nntp01.dk.telia.net>...
> Man hører så tit i amerikanske film at de spiser makaroni med ost. Hvordan
> laves det?
>
> Linda
Hej Linda,
det er utrolig simpelt (og overholder ingen standarder for sundhed -
grøntsager er for tøsedrenge).
Man laver en almindelig hvid sovs/bechamelsauce og tilsætter en
passende mængde revet ost, i USA ofte Cheddar eller Monterey Jack. Så
vender man kogt makaroni ned i saucen, drysser med mere revet ost og
gratinere i ovnen.
v.h. Mette
p.s. Og den anden amerikanske nationalret, tuna casserole, laves over
samme læst, blot tilsættes en dåse drænet tunfisk sammen med
makaronien
| |
Harry Lund (03-02-2004)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 03-02-04 20:25 |
|
Den blev printet ud tak.
| |
|
|