"Henrik" <hallo_derude@hotmail.comXX> skrev i en meddelelse :
> Jeg skal om en månedstid ha' 8 til spisning og mangler lidt inspiration
....
"Jambalaya" og god krydret øl (eller ditto vino.)
Det er lækker og god vintermamse
og, vil jeg tro, ikke noget dine gæster
får ofte! . . . og så er det relativt nemt at lave, og kan laves dagen før.
(faktisk en smagsmæssig fordel)
Til dessert laver du små pandekager der fyldes med vanilieis. (kan også
laves dagen før)
Pandekagen foldes til en "trekant" og hakkede mandler (nødder) strøs over.
Pres 4 store appelsiner og kog saften ind med lidt vanilie.
Appelsinsaften hældes over, og lad det række i 5 til 10 min.
Flambér med lidt cognac og server med en kølig "eiswein"
Så på med lidt Cajun-musik alt. Credence Clearwater /John Fogerty, og vupti
der er lagt i ovnen til en festlig middag.
--------------------------------------------------
1 dl Hakket løg
2 fed Hakket hvidløg
2 spsk Olie
25 g Smør
2,5 dl Ris
Salt
Peber
1/2 tsk Cayennepeber
1 Laurbærblad
1 stilk Bladselleri
2 spsk hakket persille
1 finhakket Grøn peber
2 spsk Tomatpuré
4 flåede ituskårnne Tomater
6-7 dl Bouillon
300 g mager Skinke
300 g kogt Hønsekød
2 krydrede Pølser
150 g Rejer
Hakket PersilleHakket løg og hvidløg svitses let gyldne i olie og smør.
Lange ris svitses med et øjeblik (må ikke blive brune).
Krydderier og de øvrige ingredienser tilsættes, undtagen kød, pølser og
rejer, og retten småsnurrer under låg i ca. 20 minutter.
Skinke, hønsekød og pølser skæres i store terninger/skiver og kommes i
gryden sammen med rejerne.
Retten snurrer sagte videre i 10 minutter.
Smages til med salt og peber og drysses med persille.
Retten kan varieres med forskelligt kød, som kalkun, krokodille, vaskebjørn,
slanger, skaldyr og forskellige slags pølse.
--
Hilsen
Flemming Jørgensen
Slet: *suckers*