"Harry Lund" <harrylund@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:4001a0ec$0$29401$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> God opskrift søges
>
> "Harry Lund" <harrylund@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:4001a0ec$0$29401$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> God opskrift søges
>
>
Google giver to opskrifter.
DRs minder om det, min mor lavede i sin tid, men som vi kaldte farskål.
Min mors var sådan:
Kog hele hvidkålsblade og læg dem i bunden af et fad eller sandkageform.
Læg et lag snittet, kogt hvidkål ovenpå - læg et lag rørt frikadellefars -
et lag kål - et lag fars - et lag kål.
Slut af med hele kogte blade og hæld mælkesovs øverst.
Sæt det i ovnen, til farsen er gennembagt; det skal være _lyse_brunt øverst.
Hilsen Inger
DRs kålbudding - fundet via Google:
Kålbudding
4 personer
Af Tina Nordström i Tinas Mad
Ingredienser
¾ hvidkålshoved
2 spsk. sirup
½ spsk. eddike
salt og peber
2 finthakkede gule løg
3 dl kogt ris
1 æg
2 dl mælk
500 g hakket okse- og svinekød
salt og peber
1 spsk. sirup
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader. Hak kålen groft. Brun kålen
(lidt ad gangen) i smør, til den bliver blød og gyldenbrun. Det tager cirka
ti minutter. Smag til med sirup, eddike, salt og peber.
Rør løg, ris, æg, mælk og hakket kød sammen til en fars.
Smag til med salt, peber og sirup.
Læg halvdelen af kålen i bunden af et ildfast fad. Læg
farsen i et lag ovenpå og slut af med at lægge resten af kålen øverst. Hæld
skyen fra kålen over. Lad kålbuddingen bage i ovnen i 50-60 minutter.
Kontrollér med en kniv, at farsen er fast.
Kålbuddingen, som kan fryses, serveres med tyttebær som
tilbehør.
Tyttebær:
Frosne tyttebær tøs op og blandes med sukker og eventuelt
lidt rom eller anden spiritus.
Info
Sendt på DR2 den 11. Januar 2004
|