|
| Form til at lave is i ??? Fra : Jan |
Dato : 07-01-04 07:40 |
|
Hejsa
Ser tit ud for opskrifter med hjemmelavet is, at der står man skal hælde det
i en form.
Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????
Jan
| |
Nette (07-01-2004)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 07-01-04 08:01 |
|
"Jan" skrev i en meddelelse
news:3ffba9d4$0$95010$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????
Springform, randform, rugbrødsform, en gammel Carte do´r boks....
Nette
| |
Helle [4550] (07-01-2004)
| Kommentar Fra : Helle [4550] |
Dato : 07-01-04 11:18 |
|
"Jan" <jan@soerensen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3ffba9d4$0$95010$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Ser tit ud for opskrifter med hjemmelavet is, at der står man skal hælde
det
> i en form.
> Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????
>
> Jan
>
Jeg bruger silikoform (de der bløde, bøjelige nogen). Isen er nem at vende
ud af formen.
mvh Helle
| |
Peo (07-01-2004)
| Kommentar Fra : Peo |
Dato : 07-01-04 12:42 |
|
"Jan" <jan@soerensen.mail.dk> wrote in message
news:3ffba9d4$0$95010$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
....
> Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????
....
Jeg fryser ofte min is portions-opdelt i små skåle, kopper, glas (kun
fantasien sætter grænsen), da det letter serveringen af isen.
Det er min erfaring at det er godt at tage isen ud af fryseren og stille den
i køleskab en halv til en hel time før den skal serveres. Herved optøes isen
til den rette spisevenlige konsistens i et tilpads langsomt tempo. At isen
er frosset i små portioner gør denne optøning hurtigere/lettere.
Nedfrysningen af isen påvirkes også af hvilken type is du laver. Hvis du
laver en is der skal røres mange gange under frysningen - og du ikke har en
ismaskine til at klare dette - Så er det selvfølgeligt ikke nogen god ide at
fryse isen i små portioner. Der findes dog masser af opskrifter på ikke-rørt
is.
Skal jeg fryse en større portion is, så bruger jeg ofte gamle plastbokse fra
købe-is.
Michael Peo
| |
Rene' Hjorth (07-01-2004)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 07-01-04 16:49 |
|
[Jan | Wed, 7 Jan 2004 07:40:24 +0100]
>Ser tit ud for opskrifter med hjemmelavet is, at der står man skal hælde det
>i en form. Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????
Ne brødform (af metal) har den fordel at den hurtigt kan videreføre
kulde (især hvis den i forvejen står i fryseren) og jo hurtigere en is
bliver frosset, jo bedre konsistens får den.
Alternative ville jeg anbefale en silikoneform, da denne kan nemt kan
"trækkes af" isen.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
|
|