rasmus wrote:
> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
> news:bsu4n0$1bqgk$1@ID-64059.news.uni-berlin.de...
>> Jeg er lige ved at pille hummerhaler til aftenens forret efter at
>> have kogt dem,
>> og vil gerne koge suppe på kogevandet og skallerne. Ideen var at
>> fryse det
>> ned og så senere kunne bruge det til noget hummersuppeagtigt med
>> fløde osv. i.
>> Men hvad kan jeg ellers med fordel putte i kogevandet for at give
>> smag? Og hvor længe skal sådan noget mon koge? Holdbarhed i fryseren?
>
> - det er ikke nogen helt god ide ...
Hvad er det helt nøjagtigt der ikke er nogen god ide? At lave suppe
af kogevandet eller hvad?
fiskefond skal ikke koge meget
> mere end 20 minutter. Ellers bliver den besk.
Den har også kun kogt ca. 5 minutter med halerne i. Dvs. hvis jeg så
koger
den ca. et kvarter med skaller og diverse smagsting?
Til en anden gang er et
> skalotteløg, en porre, en fennikel, noget dild, en gulerod og måske
> endda en kartoffel godt smagsgivende. Dertil selvføgelig en god sjag
> hvidvin. Og når du så laver f.eks. hummersuppe af det er el lill
> skvæt cognac godt. Safran er også godt. Du kan jo prøve at smide
> diverse grønne sager i dit kogevand og se hvad der sker ... i
> fryseren kan det holde længe!
Eller mener du slet ikke jeg kan bruge kogevandet til noget??
Sorry, men er lidt forvirret over hvad du egentlig mener
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit