"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> skrev i en
meddelelse news:3feefdef$0$27330$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Jeg skal købe ind til salat nytårsaften. Men hvad putter man i udover:
> Salat, agurk, tomat, majs, peberfrugt, champignon, marinerede chili
hvidløg
> og fetaost?
> Vi skal have raclette til.
>
> Hilsen Linda
Hej Linda
Jeg syntes da at du har så rigeligt deri. Man behøver jo ikke at blande alt
hvad man kan komme i tanke om for at salaten bliver vellykket. En enkelt
salat kan ofte være bedre end en hel "losseplads"
Her er et par eksempler:
Pastasalat med pinjekerner og safransauce
300 g frisk fusili ELLER 200 g tørrede pastaskruer
vand og salt
50 g pinjekerner
1/2 agurk
brøndkarse
salatblade
sauce:
1/8 g safran
1 spsk vand
1 dl god mayonnaise
1 dl flødeyoghurt 9%
cayennepeber og paprika
salt
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken og lad den dryppe af.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande eller i mikroovn. Skær agurken i
bjælker. Hæld vandet over safranen og lad den trække i 2-3 minutter.
Rør ingredienserne til saucen sammen og smag til med krydderier og salt.
Bland pasta, agurk og pinjekerner med saucen. Anret salaten i en skål eller
porionsvis på tallerkner og pynt med nogle salatblade og brøndkarse.
------------------------------------------
Persillesalat
5 spsk balsamico
5 spsk olivenolie
1 bdt bredbladet persille
1 bdt rucola salat
1 lille bakke feldsalat
50 g parmesanost
Evt. lidt friseesalat
Rens og pluk alle salaterne og persillen. Vend dem først i olien, dernæst i
balsamicoen. Med en tyndskræller skrælles tynde flager af parmesanosten. Det
hele vendes sammen.
--------------------------------------------
Søg feks. på
www.sol.dk/madogvin/samlingen/cat23.html
Her finder jeg selv en masse inspiration til lækre salater og de to
overstående er også derfra.
Mvh
HP