/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
ernæringsværdi for majs
Fra : Ole Larsen


Dato : 21-12-03 19:07

En kok jeg kender påstår at vi mennesker stort set ikke optager næring fra
majs, men at de kommer nærmest ufordøjede ud igen.
Findes der faktuel oplysning på sagen ?
Mvh og PFT

--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/



 
 
Hauge (21-12-2003)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 21-12-03 19:20

Hejsa

"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote in message
news:3fe5e104$0$9809$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> En kok jeg kender påstår at vi mennesker stort set ikke optager næring fra
> majs, men at de kommer nærmest ufordøjede ud igen.

Hehe, det skal man da vist ikke fortælle dem der laver cornflakes, de lover
jo guld og grønne skove ;)

/Hauge



Knud Winckelmann (21-12-2003)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 21-12-03 20:52

Således skrev "Hauge" <hauge@CUTspamfree.dk> i dk.kultur.mad+drikke
Sun, 21 Dec 2003 19:19:37 +0100:

>Hejsa
>
>"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote in message
>news:3fe5e104$0$9809$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>> En kok jeg kender påstår at vi mennesker stort set ikke optager næring fra
>> majs, men at de kommer nærmest ufordøjede ud igen.
>
>Hehe, det skal man da vist ikke fortælle dem der laver cornflakes, de lover
>jo guld og grønne skove ;)

Nu ved jeg ikke om det er mig der har set for meget "Køkken-kemi" på
Discovery, men jeg kan da levende forestille mig at netop en sej sag
som majskerner skal have en ganske høj grad af tilberedning for at
nedbryde cellerne og derved lukke smagen og næringsstofferne ud?

Knud
--
All that glitters has a high refractive index.

David Rasmussen (21-12-2003)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 21-12-03 22:39

Knud Winckelmann wrote:
>
> Nu ved jeg ikke om det er mig der har set for meget "Køkken-kemi" på
> Discovery, men jeg kan da levende forestille mig at netop en sej sag
> som majskerner skal have en ganske høj grad af tilberedning for at
> nedbryde cellerne og derved lukke smagen og næringsstofferne ud?
>

Det er muligt at en del af den omgivende "kerne" kommer ufordøjet ud.
Men vi optager masser af næring fra majs. Og hurtigt endda. Majs har et
ret højt glykemisk index, hvilket vil sige at hvis du spiser majs, så
stiger dit blodsukker ret hurtigt, hvis der ikke kommmer et insulinsvar
(f.eks. hos diabetikere). Blodsukkeret ville ikke stige voldsomt hvis
ikke man optog en masse energi fra dem. Og det gør det.

/David


Kathrine (21-12-2003)
Kommentar
Fra : Kathrine


Dato : 21-12-03 21:01

"Ole Larsen" skrev:

> En kok jeg kender påstår at vi mennesker stort set ikke optager
næring fra
> majs, men at de kommer nærmest ufordøjede ud igen.
> Findes der faktuel oplysning på sagen ?
> Mvh og PFT

Som mor til et barn på 1½, kan jeg afsløre, at majs kommer hele ud
igen, hvis de ikke tygges. Det gælder vel så også for en voksen!? Det
kan altså være tygningen der afgør, hvor meget man kan optage af
næringen!?
--
Kathrine



Hauge (21-12-2003)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 21-12-03 21:11

Hejsa

"Kathrine" <katras@REMOVETHISofir.dk> wrote in message
news:3fe5fb45$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Som mor til et barn på 1½, kan jeg afsløre, at majs kommer hele ud
> igen, hvis de ikke tygges.

Håber så ikke det er hele kolber, der ikke tygges

/Hauge



Q (23-12-2003)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 23-12-03 15:53


"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:3fe5e104$0$9809$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> En kok jeg kender påstår at vi mennesker stort set ikke optager næring fra
> majs, men at de kommer nærmest ufordøjede ud igen.
> Findes der faktuel oplysning på sagen ?
> Mvh og PFT
>
>

Som andre har nævnt kan du bruge en uvidenskabelig metode til at finde
svaret:

Spis en dåse majs og se godt efter inden du skyller ud når er på det lille
hus

Det samme gælder forresten "huden" på en tomat..

mavesaften kan simpelthen ikke nedbryde skallen..

god jul

/peter



Rene' Hjorth (26-12-2003)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 26-12-03 14:24

[Ole Larsen | Sun, 21 Dec 2003 19:07:05 +0100]

>En kok jeg kender påstår at vi mennesker stort set ikke optager næring fra
>majs, men at de kommer nærmest ufordøjede ud igen.

Det er næsten korrekt for majskerner, deres skald er meget tyk og
sværtnedbrydelig - af samme årsag anbefales mennesker med en tarmsygdom
ofte ikke at spise hele majskerner, da de nemt kan sætte sig i vejen
hvis man har forsnævringer.

Majs der er knust, hakket e.l. er dog helt anderledes; deres stivelse er
utrolig hurtig at optage, så du kan ofte se på diverse glukæmiske
tabeller at majs scorer "uhyggeligt" højt.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste