"Inger Pedersen" <inger@fjerndettepedersen writes:
>Men grebet er ikke godt at holde på.
>OBH har et knaldgodt greb og er ikke særligt dyre, når de er på tilbud.
Tjaaa, det er jo smag og behag. Jeg kender en kok, der over et par år
forsøgte sig med en hel del forskellige knive, før han fandt den der
passede netop til ham. For ham var en Global det rigtige, andre ville
vælge en Zwillingen med træhåndtag af den gamle skole, og atter andre vil
vælge en med et såkaldt ergonomisk håndtag.
Pointen i alt dette her er, at netop valget af knive er yderst individuelt
- eksempelvis har det betydning hvor meget man bruger kniven, hvordan man
bruger den osv. osv. Bruger man den på kokkemaner eller på husmodermaner
(uden at der noget nedladende i det).
Det bedste man kan gøre er naturligvis at afprøve kniven - men med priser
fra 600,- og opefter, så er det jo ret begrænset hvor mange fejlslagne
forsøg der er plads til
Mit råd er at se sig om i vennekredsen, prøv nogle af de knive de har,
find ud af hvad der føles rigtigt og vælg ud fra det. Som
tommelfingerregel kan man gå ud fra et en ordentlig kniv ikke fås under
2-300 kroner. Jeg har også set den Netto har - den ville jeg ikke stole på
- bladets fleksibilitet føles forkert (uden at jeg rigtig kan definere
hvad det er der galt - det virker for kleint eller noget i den retning).
De helt billige knive kan desuden være farlige. Jeg husker stadig en
udsendelse hvor Claus Meyer havde inviteret en kniv-sliber (ikke en
skærslipper) i studiet til en test af en række knive. Manden stod i
TV-studiet med de halve af fingrene pakket ind i plaster - en eller to af
de billige knive var simplethen knækket i klingen - pyha, det skulle
nødigt ske hjemme i mit køkken. Så vidt jeg husker var forklaringen at
stålet simpelthen var af for ringe en kvalitet.
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse