Har her til aften guffet nedenstående kager. Der har tidligere været
en tråd om biscotti. Hertil aften blev kagerne opblødt i te - det var
også dejligt.
Har ikke slettet noget, så det er ikke skjult hvorfra opskriften er
sakset:
Denne side er printet ud fra
www.hjerteforeningen.dkHjerteforeningens
Jule-biscotti (uge 50)
I denne uge har vi lavet en "julet" udgave af de italienske
mandelkager biscotti di prato. Selv om du gerne vil tabe dig, er det
helt i orden, at du en gang i mellem spiser en kage eller to. Du kan
spise alt, men ikke altid. Hører du til dem der har svært ved at nøjes
med få, skal du måske helt lade være.
I disse kager er der ikke tilsat smør eller margarine, og spiser du
2-3 "jule-biscotti" kan de træde i stedet for et af mellemmåltiderne i
Hjerteforeningens slankeguide "Tab dig - og hold vægten".
Ca. 100 stk
Ingredienser
200 g mandler
2 tsk bagepulver
300 g (3½ dl) sukker
4 æg
1 tsk salt
3 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 dl rosiner
Ca. 500 g (7-9 dl) hvedemel
Æg til pensling
Tip: Rørsukker eller brun farin kan anvendes i stedet for almindelig
sukker, kagerne bliver knap så søde og smager om muligt endnu bedre.
Fremgangsmåde
1. Hak mandlerne groft
2. Bland mel, bagepulver og krydderier, men hold 2 dl mel tilbage, som
tilsættes efterhånden
3. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen sammen
4. Når dejen kan æltes, uden at hænge i fingrene, deles dejen i 4 lige
store dele, der rulles til lange tykke pølser (ca. 3 cm i diameter).
Lægges på bagepapir på bagepladen
5. Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 175 grader i
ca. 20 minutter.
6. Når de er lidt afkølede skæres de i tynde (ca. ½ cm tykke), skrå
skiver og lægges tæt ned på pladen
7. Lad kagerne tørre midt i ovnen ved 150 grader i 20-30 minutter, til
de er helt tørre og mandlerne er gennemristede
Din portion
3 stk.
Energi pr. person: 600 kJ (140 kcal)
Protein: 11 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 22 % (ca. 3 g pr. person eller 1 gram pr. stk)
I forbindelse med Hjerteforeningens slankeguide 'Tab dig og hold
vægten', som blev udgivet i foråret 2000, offentliggøres der hver uge
en ny fedtfattig opskrift på Hjerteforeningens hjemmeside,
www.hjerteforeningen.dk.
Tilmeld dig Hjerteforeningens gratis email-nyhedsbrev, Hjerte@Nyt, som
udkommer hver 14.dag, og bliv mindet om at der er kommet en ny
opskrift.
Copyright: Hjerteforeningen, 2000
Flere opskrifter
Hjerteforeningen - Hauser Plads 10 - 1127 København K
Tlf.: 33 93 17 88 - Fax: 33 93 12 45 - post@hjerteforeningen.dk
www.hjerteforeningen.dk -
www.hjertestart.dk -
www.hjertelotteriet.dk
----
mvh
Jørgen