|
| Julefokost mængder Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 15-12-03 21:49 |
|
Hej
Har kigget lidt forskellige steder på nettet for at blie klogere på, hvor
meget af hver ret til den store julefokost buffet, jeg skal beregne - men
der er mange forslag - hvad siger I til det her.
Der skal være mad til 30 - og jeg aner ikke om det jeg har skrevet passer
eller er helt i skoven
Her der er nogen der vil rette mine mænger til
3 store glas sild
1½ kg karrysalat
15 æg
kippers
1½ kg rejer
6 store glas kartofler til de brunede
3 kg rib-steg
1½ kg rødkål
rødkålssalat af et ½ hoved
1½ kg frikadeller
1 kg leverpostej + bacon og champignong
10 store æbler til æbleflæsk
½ kg brie
½ kg blåskimmel
1 kg alm. ost
1½ liter ris ala mande
kiks
På forhånd tak
Kåre
| |
Trine Kornum Christi~ (15-12-2003)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 15-12-03 21:58 |
|
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> writes:
> 10 store æbler til æbleflæsk
Umiddelbart for lidt. Nu har jeg aldrig selv fået æbleflæsk, men det
er jo ikke mere end 1/3 æble pr. mand. Og de skrumper altså en del,
når de bliver stegte.
> 1½ liter ris ala mande
Det *må* bare være for lidt. Det er jo ikke engang en deciliter pr.
person. Og husk godt med kirsebærsovs.
Desværre har jeg ikke bedre bud på hvor meget der skal til.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.triane.dk, juletræer, gran og julebutik
Tag familien med på skovtur og fæld dit eget juletræ.
| |
Padmé Amidala (15-12-2003)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 15-12-03 22:12 |
|
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> wrote in message
>
> 3 store glas sild
> 1½ kg karrysalat
Umiddelbart mener jeg at 1½ kg karrysalat er for meget til tre glas sild.
Husk på, at det kun er en lille klat man plejer at tage på..Jeg vil mene max
1 kg.
> 15 æg
> kippers
> 1½ kg rejer
>
> 6 store glas kartofler til de brunede
> 3 kg rib-steg
> 1½ kg rødkål
> rødkålssalat af et ½ hoved
> 1½ kg frikadeller
> 1 kg leverpostej + bacon og champignong
> 10 store æbler til æbleflæsk
10 er for lidt, tror du skal have omkring 20 æbler..og husk baconen
>
> ½ kg brie
> ½ kg blåskimmel
> 1 kg alm. ost
>
> 1½ liter ris ala mande
Vil mene, at 2½ liter er mere passende.
>
> kiks
>
> På forhånd tak
>
> Kåre
>
>
God fornøjelse
VH
Padmé
| |
Ralph (15-12-2003)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 15-12-03 22:34 |
|
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:brl6u9$j13$1@sunsite.dk...
> 3 store glas sild
> 1½ kg karrysalat
> 15 æg
> kippers
> 1½ kg rejer
>
> 6 store glas kartofler til de brunede
> 3 kg rib-steg
> 1½ kg rødkål
> rødkålssalat af et ½ hoved
> 1½ kg frikadeller
> 1 kg leverpostej + bacon og champignong
> 10 store æbler til æbleflæsk
>
> ½ kg brie
> ½ kg blåskimmel
> 1 kg alm. ost
>
> 1½ liter ris ala mande
>
> kiks
De tidligere nævnte: for meget karrysalat for lidt ris er OK
Husk rugbrød og smør (ikke kær(ke)gården)
Ved ikke med æbleflæsken og frikadellerne, det kommer an på
alderssammensætning, hvis mange over 40-50 så skal du nok beregne flere
æbler, og så slipper du nok ikke for at stege noget rigtigt flæsk - her kan
du jo tage noget af rib-stegen. Hvis mange børn så fordobl frikadellerne (de
kan også fryses hvis for mange) ((kommer lidt an på om man vil gennemføre
sin opdragelse denne dag - "ikke kun spise een ting"))
Igen for unge mennesker - de gider ikke ribbenssteg, køb en ordentlig
kamsteg istedet for.
Kanon-idé med Kippers, DEN havde jeg aldrig fundet på selv, på trods af at
vi får det mindst hver lørdag eller søndag.
Ved ikke med tiden, men har du overvejet at lave karrysalat og rødkål selv
(du har jo allerede et halvt i overskud)
--
venligst
Ralph
| |
Ralph (15-12-2003)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 15-12-03 22:47 |
|
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:brl6u9$j13$1@sunsite.dk...
> På forhånd tak
>
> Kåre
glemte lige drikkevarer: nu ved jeg ikke hvor drikfældige dine venner er,
men et godt råd et at købe 1 eller 2 af de 10 stks. samlepakninger af
kyllinger (10 cl. snaps) som Aalborg laver, samt 5-6 forskellige slags
juleøl, det giver en masse snak. Glem ikke almindelige øl og sodavand til de
som skal køre hjem.
--
venligst
Ralph
| |
hedegaard (16-12-2003)
| Kommentar Fra : hedegaard |
Dato : 16-12-03 08:35 |
|
> Der skal være mad til 30 - og jeg aner ikke om det jeg har skrevet passer
> 3 store glas sild
> 1½ kg karrysalat
> 15 æg
> kippers
> 1½ kg rejer
Du skal nok koge lidt mere end 15 æg - jeg ville koge 20-25 hvis det var
mine gæster.
> ½ kg brie
> ½ kg blåskimmel
> 1 kg alm. ost
Serverer du frugt til osten? friske dadler er bare rigtig gode til ost
sammen med lidt frisk frugt.
God julefrokost
Tina
| |
Frank Løkkegaard (16-12-2003)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 16-12-03 09:04 |
|
"KÂre Weng Madsen" <kwma00@nospamhum.auc.dk> writes:
>6 store glas kartofler til de brunede
Kåre min ven - det mener du da ikke? Det eneste man kan bruge
glaskartofler til er som grisefoder - hvis man ikke kan lide dyr. Næh, sæt
du nu bare nogle af dine studentikose venner til at pille kartofler
Med hensyn til mængderne er jeg enig i at der er alt for meget karrysalat,
for få æg (lidt tomater pynter altid).
Du kan roligt regne to kg. frikadeller - der bliver altid spist betydeligt
flere end man regner med - og ellers ryger de overskydende sikkert når
gæsterne efter nogle timer med øl, snaps og vodka, får trang til fast føde
igen.
Alt for lidt ris a la mande
- Tak for sidst - jeg skylder dig vist noget materiale. det må jeg lige se
at få ordnet i dag.
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
Kåre Weng Madsen (16-12-2003)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 16-12-03 10:06 |
|
"Frank Løkkegaard" skrev i en meddelelse
> Kåre min ven - det mener du da ikke? Det eneste man kan bruge
> glaskartofler til er som grisefoder - hvis man ikke kan lide dyr. Næh, sæt
> du nu bare nogle af dine studentikose venner til at pille kartofler
Du har selvfølgelig ret - som altid - jeg forsøgte at slippe let uden om at
skrælle kartofler, det gør man ikke ustraffet...
Så til Frank og alle jer andre - tak for jeres kommentarer - nu vil jeg tage
på indkøb og købe kartofler, kamsteg, flere ris, lidt frisk frugt, tomater
og nogle dadler - og så selvfølgelig lidt flere æbler og noget rigtigt flæsk
at supplere baconen med.
Æde-ligste hilsner
Kåre
| |
thomas andersen (16-12-2003)
| Kommentar Fra : thomas andersen |
Dato : 16-12-03 10:31 |
|
> Så til Frank og alle jer andre - tak for jeres kommentarer - nu vil jeg
tage
> på indkøb og købe kartofler, kamsteg, flere ris, lidt frisk frugt, tomater
> og nogle dadler - og så selvfølgelig lidt flere æbler og noget rigtigt
flæsk
> at supplere baconen med.
>
> Æde-ligste hilsner
>
> Kåre
Det er alt sammen meget godt Kåre men du mangler nu det vigtigste
ØL & Brændevin og meget af det. så gør det ikke så meget hvis der
mangler lidt mad
Thomas
>
>
>
>
| |
Frank Løkkegaard (16-12-2003)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 16-12-03 10:58 |
|
"thomas andersen" <thomas.andersen.fjern denne tekst.@electrolux.dk>
writes:
>ØL & Brændevin og meget af det. så gør det ikke så meget hvis der
>mangler lidt mad
Det er under alle omstændigheder rigtigt - desuden ved jeg at Kåre har
lavet feltstudier af russisk vodka, så mon ikke der kommer et par liflige
russiske dråber i glassene.
Skal da lige påpege at man kan få Stolichniaya i Fakta for ca. en hund.
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
Lisbeth Jacobsen (16-12-2003)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 16-12-03 16:48 |
|
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:brl6u9$j13$1@sunsite.dk...
> Har kigget lidt forskellige steder på nettet for at blie klogere på, hvor
> meget af hver ret til den store julefokost buffet, jeg skal beregne - men
> der er mange forslag - hvad siger I til det her.
Jeg har selv samme "problem"... skal have en julefrokost på søndag med
masser af forskellige retter. Læste så forleden et sted, husker ikke hvor,
at man kan bruge følgende tommelfingerregel:
* kvinder spiser gennemsnitligt 6-800 gram mad
* mænd spiser gennemsnitligt 1000 gram mad
Uanset antallet af retter, skal man altså regne totalen ud.... og det lyder
jo logisk nok. Jo flere retter desto mindre af hver. Og som der også stod er
folk tilbøjelige til at spise mere af det, der serveres først - end af det,
der serveres sidst.
Din menu til 30 mennesker indeholder så vidt jeg kan regne ud cirka 23750
gram mad - altså cirka 800 gram til hver person.
Men i visse tilfælde har jeg sjusset mig til mængderne, så måske der er mere
eller mindre?
Mvh. Lisbeth
| |
Kåre Weng Madsen (17-12-2003)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 17-12-03 13:55 |
|
"Lisbeth Jacobsen" skrev i en meddelelse
> Jeg har selv samme "problem"... skal have en julefrokost på søndag med
> masser af forskellige retter. Læste så forleden et sted, husker ikke hvor,
> at man kan bruge følgende tommelfingerregel:
>
> * kvinder spiser gennemsnitligt 6-800 gram mad
> * mænd spiser gennemsnitligt 1000 gram mad
>
> Uanset antallet af retter, skal man altså regne totalen ud.... og det
lyder
> jo logisk nok. Jo flere retter desto mindre af hver. Og som der også stod
er
> folk tilbøjelige til at spise mere af det, der serveres først - end af
det,
> der serveres sidst.
>
> Din menu til 30 mennesker indeholder så vidt jeg kan regne ud cirka 23750
> gram mad - altså cirka 800 gram til hver person.
>
> Men i visse tilfælde har jeg sjusset mig til mængderne, så måske der er
mere
> eller mindre?
Jeg kiggede også på karoline.dk og fandt de angivne mængder du skriver. Jeg
har regnet med 800 gram pr. person, da langt de fleste er piger.
Og så er der selvfølgelig både snaps og juletuborg frisk fra fad... så der
kommer ikke til at mangle noget.
Tak igen til alle
Kåre
| |
|
|