/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Varmebehandling af grøntsager
Fra : Emil


Dato : 14-12-03 00:26

Hej

Gennem et stykke tid har jeg varmebehandlet grøntsager
(rodfrugter) ved 65-85 grader (mindst en halv time til flere
timer) før den egentlige tilberedning. Altså meget stor elastik i
behandlingstiden og temperaturen.
De varmebehandlede rodfrugter kan opbevares i køleskab i mindst
en ugestid før endelig tilberedning (kogning).

Herefter skal rodfrugterne behandles som var de helt rå.

Resultaterne har været *ensartede* og gode over al forventning.
Smagen af rodfrugterne har været en mellemting mellem de
trsditionelt kogte og de rå rodfrugter. Specielt gulerødder får
en meget fin smag. Altså virkeligt noget at skrive hjem om!
Konsistensen var 'al dente', selv efter alt for lang tids
efterfølgende kogning. Igen en meget stor elastik i kogetiden.

Det må da være enhver husmoderes drøm at kunne tilberede perfekte
rodfrugter, uden at skulle bekymre sig særligt om
tilberedningstiderne.

Metoden kan varmt anbefales.


m.v.h. Emil
--

ved e-mail erstattes .invalid med .com

 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177503
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408545
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste