Wed, 10 Dec 2003 05:06:30 +0100, skrev "ulla" <ulla@mailikke> i
dk.kultur.mad+drikke:
>Er der ikke nogen der har en opskrift på bløde klejner - ikke norske
>klejner, men alm. klejner der er lidt bløde.
Denne opskrift giver store, svampede, bløde klejner (jeg synes de kan
minde lidt om doughnuts i konsistensen):
Rie's Klejner (bløde klejner)
500 g mel
250 g margarine
3 æg
125 g melis
1 1/4 dl mælk
50 g gær
Margarinen smuldres i melet. Mælken lunes (håndvarm) og gæren opløses
heri. Røres i melet sammen med melis og æg. Dejen hviler herefter ca
1/2 time. Rulles ud i 1/2 cm tykkelse, skæres ud og vrides. Efterhæver
til ca. dobbelt størrelse og koges i varm palmin eller svinefedt (jeg
synes personligt, at det sidste er det bedste, men det er jo nok en
smagssag).
--
mvh Gitte Sørensen
Nyt forum for gigt-ramte og deres pårørende:
http://forum.gobs.dk