On Tue, 23 Dec 2003 09:20:56 +0100, "René Løweneck" <rene@loweneck.dk>
wrote:
>Hej Jahnu !
Hej René,
>"Jahnu" <jahnu@india.com> wrote in message
>> Hvad man spiser siger også en del om ens væremåde. Hvis man spiser kød
>> signalerer man jo mangel på empati med andre levende væsener.
>
>Hvordan vil du forklare dette ? Er planter da ikke levende væsner ? Liver
>planter ikke op, hvis man nusser om dem og passer og plejer dem ? Visner og
>dør planter ikke, hvis man fratager dem deres næring ? Og så har jeg ikke
>engang medtaget ligheder ved Kirlian fotografering.
Planter er levende væsener, men naturen er indrettet således at man
kun kan ernære sig ved at spise levende væsener. Spørgsmålet bliver så
hvilke levende væsener jeg skal sætte til livs. Veda'erne anbefaler at
man begår så lidt vold som muligt for at tilfredsstille sin sult. Kan
vi blive enige om, at det er mere voldeligt at stikke en kniv i halsen
på en gris end det er at hive en gulerod op af jorden?
>> Man signalerer også at man bryder sig mindre om miljø og natur end det at
>> tilfredsstille sine egne smagsløg.
>
>Hvordan vil du forklare dette ? Er det det ikke netop jordbrugsavlerne, der
>har ændret naturen eget udseende mest ? Der er vist ikke meget ægte natur
>tilbage i de højeffektive landbrugslande. Og så har jeg ikke engang medtaget
>skovbrugene i sydamerika.
Læg mærke til at langt de fleste agre bliver brugt til at dyrke
afgrøder til at opfodre dyr med. De dyr vi spiser vokser ikke op på
magisk vis, de vokser op på korn og grøntsager.
>At man er det man spiser, er et godt slogan og beviser at du har hørt godt
>efter i reklametimen. At dyr ikke må lide, - det kan vi derimod kun være
>enige om.
Jeg kan forsikre dig, det er en lidelse at være en burhøne eller en
tremmekalv. Det er også en lidelse for en udbrædt malkeko at blive
sendt til slagt efter blot en 3-4 års tjeneste. Det er også en lidelse
for en gris, der har gået i det fri og hygget sig, ligepludselig at
blive hevet ind til slagt. Hvordan du end vender og drejer det, er der
ingen der kan lide at blive fodret op til slagt.
>Aprospos lide, oversat til planteverdenen : Er det ikke sådan, at en plantes
>frugter eller frø, er plantens formeringsorganer ? Er det ikke sådan, at den
>overvejende del af de spiselige planter bliver høstet, netop når plantens
>frugter er modne (korn, majs, kartofler mm.)? Ville det i dyreverdenen ikke
>svare til, at dyrene blev slagtet lige før de skulle til at føde ? Udvinder
>man ikke Kautchuk ved at skære dybe ar i Gummitræets bark ? Fremstiller man
>ikke kork, ved at skære korkegens bark af ? Og ville dette ikke svare til,
>at man f.eks. skar skindet af en ko inden den blev slagtet ?
Mener du virkelig ikke, man bør skelne mellem at skære barken af et
træ og flå en ko levende? Ifølge den logik er der altså ingen forskel
på, om jeg slår et menneske ihjel eller en gris? Hvis man ikke skelner
mellem at slå planter og dyr ihjel hvor mindre må man så ikke skelne
mellem at slå dyr og mennesker ihjel? Dyr minder trods alt meget mere
om vi mennesker end planter gør det. Dyr har nøjagtig den samme
fysiologi som mennesker. Planter er helt forskellige. Men hvis du ikke
mener, at disse forskelle er værd at tage betragtning når vi skal
udvælge vores føde, hvad mere kan jeg sige?
>Vores (Homo Sapiens) organisme har brug for de næringstoffer, der findes i
>både planter og dyr. F.eks. er det meget få planter der indeholder B12
>vitaminet, som findes i kød.
Det er blot en myte propaganderet af kødindustrien. Hvis du spiser
korn, grøntsager, mælkeprodukter, bønner, linser osv. vil du ikke
komme til at mangle hverken vitaminer eller mineraler.
>Og skulle man bevise sig (overfor hvem ?)som en
>ægte drøvtygger (planteæder - vegetar), skulle man frasige sig alt, der
>hidrører fra animalsk produktion. Og jeg kan ikke forestille mig, at du går
>rundt med stråhat og sivsko
)
Det gør jeg faktisk. Jeg bor i en lille landsby i Indien. Men der er
da intet til hinder for at lave en par sko fra huden fra en selvdød
ko.
>God jul til dig og din familie !
Tak i lige måde.
Her er et par gode grunde til at blive vegetar:
HOW TO WIN AN ARGUMENT WITH A MEAT EATER
The New York Times, Tuesday, June 20, 1989
The Hunger Argument
Number of people worldwide who will die of starvation this year: 60
million.
Number of people who could be adequately fed with the grain saved if
Americans reduced their intake of meat by 10 perc.: 60 million
Human beings in America: 243 million
Number of people who could be fed with grain and soybeans now eaten by
U.S. livestock: 1.3 billion
Percentage of corn grown in the U.S. eaten by people: 20
Percentage of corn grown in the U.S. eaten by livestock: 80
Percentage of oats grown in the U.S. eaten by livestock: 95
Percentage of protein waste by cycling grain through livestock: 99
How frequently a child starves to death: every 2 seconds
Pounds of potatoes that can be grown on an acre: 20.OOO
Pounds of beef produced on an acre: 165
Percentage of U.S. farmland devoted to beef production: 56
Pounds of grain and soybeans needed to produce a pound of beef: 16
The Environmental Argument
Cause of global warming: greenhouse effect
Primary cause of greenhouse effect: carbon dioxide emissions from
fossil fuels.
Fossil fuels needed to produce a meat-centered diet vs. a meat-free
diet: 50 times more
Percentage of U.S. topsoil lost to date: 75
Percentage of U.S. topsoil loss directly related to livestock raising:
85
Number of acres of U.S. forest cleared for cropland to produce
meat-centered diet: 260 million
Amount of meat U.S. imports annually from Costa Rica, El Salvador,
Guatemala, Honduras and Panama: 200 million pounds
Average per capita meat consumption in Costa Rica, El Salvador,
Guatemala, Honduras and Panama: less than eaten by average U.S.
housecat.
Area of tropical rainforest consumed in every 1/4 pound hamburger: 55
sq.ft.
Current rate of species extinction due to destruction of tropical
rainforests for meat grazing and other uses: 1.000 per year
The Cancer Argument
Increased risk of breast cancer for women who eat meat 4 times a week
vs. less than once a week: 4 times
For women who eat eggs daily vs. less than once a week: 3 times
Increased risk of fatal ovarian cancer for women who eat eggs 3 or
more times a week vs. less than once a week: 3 times
Increased risk of fatal prostate cancer for men who eat meat daily vs.
sparingly or not at all: 3.6 times
The Natural Resources Argument
Use of more than half of all water used for all purposes in the U.S.:
livestock portion.
Amount of water used in production of the average steer: sufficient to
float a destroyer.
Gallons to produce a pound of wheat: 25
Gallons to produce a pound of meat: 2.500
Cost of common hamburger if water used by meat industry was not
subsidized by the U.S. taxpayer: 35 dollars a pound
Current cost of pound of protein from beefsteak, if water was no
longer subsidized: 89 dollars
Years the world's known oil reserves would last if every human ate a
meat-centered diet: 13
Years they would last if human beings no longer ate meat: 260
Barrels of oil imported into U.S. daily: 6.8 million
Percentage of fossil fuel returned as food energy by most efficient
factory farming of meat: 34.5
Percentage returned from least efficient plant food: 32.8
Percentage of raw materials consumed by U.S. to produce present
meat-centered diet: 33
The Cholesterol Argument
Number of U.S. medical schools: 125
Number requiring a course in nutrition: 30
Nutrition training received by average U.S. physician during four
years in medical school: 25 hours
Most common cause of death in U.S.: heart attack
How frequently a heart attack kills in U.S.: every 45 seconds
Average U.S. man's risk of death from heart attack: 50 perc.
Risk for average U.S. man who avoids the meat-centered diet: 15 perc.
Meat industry claims you should not be concerned about your blood
cholesterol if it is: normal
Your risk of dying of a disease caused by clogged arteries if your
blood cholesterol is 'normal': over 50 perc.
The Antibiotic Argument
Percentage of U.S. antibiotics fed to livestock: 55
Percentage of staphylococci infections resistant to penicillin in
1960: 13
Percentage resistant in 1988: 91
Response of European Economic Community to routine feeding of
antibiotics to livestock: ban
Response of U.S. meat and pharmaceutical industries to routine feeding
of antibiotics to livestock: full and complete support
The Pesticide Argument
Percentage of pesticide residues in the U.S. diet supplied by grains:
1
Percentage of pesticide residues in the U.S. diet supplied by fruits:
4
Percentage of pesticide residues in the U.S. diet suppl. by dairy
products: 23
Percentage of pesticide residues in the U.S. diet supplied by meat: 55
Pesticide contamination of breast milk from meat-eating mothers vs.
non meat-eating: 35 times higher
What USDA tells us: meat is inspected
Percentage of slaughtered animals inspected for residues of toxin
chemicals including dioxin and DDT: less than 0.00004
The Ethical Argument
Number of animals killed for meat per hour in U.S.: 500.000
Occupation with highest turnover rate in U.S.: slaughterhouse worker
Occupation with highest rate of on-the-job injury in U.S:
slaughterhouse worker
Cost to render animal unconscious with captive bolt pistol before
slaughter.: 1 cent
Reason given by meat industry for non using that pistol: too expensive
The Survival Argument
Athlete to win Ironman Triathlon more than twice: Dave Scott (6 time
winner) Food choices of Dave Scott: Vegetarian
Largest meat eater than ever lived: Tyrannosaurus Rex
Last sighting of Tyrannosaurus Rex: 100.000.000 B.C.
Famous pop stars - vegetarians:
-------------------------------
Candice Bergen, David Bowie, Paul Mc Cartney, Darryl Hannah, Janet
Jackson, k.d.lang, Sting
'I am a great eater of beef, and I believe that does harm to my wit.'
--William Shakespeare "Twelfth Night," Act I, Scene 3
www.krishna.com
www.iskcon.org