/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Toastbrød?
Fra : Heidi Bojsen


Dato : 27-11-03 19:57

Hejsa!!

Jeg vil høre om der er nogen der har en opskrift på brød så det bliver
ligesom toastbrød i konsistens??
Manden kunne nemlig godt tænke sig at det ikke er så tungt som alm. brød!!

--
Hilsen
Heidi B.

Ved mail fjern dekatten
Tjek min hjemmeside ud om mine katte og min
familie: http://www.mitzy.lir.dk



 
 
Emil (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 27-11-03 23:57

Heidi Bojsen skrev:

>Jeg vil høre om der er nogen der har en opskrift på brød så det bliver
>ligesom toastbrød i konsistens??
>Manden kunne nemlig godt tænke sig at det ikke er så tungt som alm. brød!!

Hej Heidi

Hvis manden kan lide toastbrød, så køb det til ham. Det koster et
par kroner, og brug så din tid på at lave ordentligt brød til dig
selv.

Brød bliver tunge af fedtstoffer (mælkeprodukter) og meget vædske
i forhold til melmængden. Lang krumme kommer af korrekt (lang og
kølig) hævning med salt i dejen.

Måske kan han lære at smage forskel, ellers skal du blot fodre
ham med det sædvanlige affald. Rist det, hvis han fortjener en
lidt bedre smagsoplevelse.

m.v.h. Emil

Heidi Bojsen (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Heidi Bojsen


Dato : 28-11-03 09:42


> Hvis manden kan lide toastbrød, så køb det til ham. Det koster et
> par kroner, og brug så din tid på at lave ordentligt brød til dig
> selv.
>
> Brød bliver tunge af fedtstoffer (mælkeprodukter) og meget vædske
> i forhold til melmængden. Lang krumme kommer af korrekt (lang og
> kølig) hævning med salt i dejen.
>
> Måske kan han lære at smage forskel, ellers skal du blot fodre
> ham med det sædvanlige affald. Rist det, hvis han fortjener en
> lidt bedre smagsoplevelse.
>
> m.v.h. Emil

Hejsa.

Om jeg skal bage et eller to brød betyder ingenting. Og nej jeg vil ikke
købe det til ham, da jeg mener selvgjort er bedst.
Er der ingen der har en ide til hvordan jeg laver et brød der minder om
toastbrød???

Hilsen
Heidi



Emil (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 28-11-03 10:28

Heidi Bojsen skrev:

>Om jeg skal bage et eller to brød betyder ingenting. Og nej jeg vil ikke
>købe det til ham, da jeg mener selvgjort er bedst.

Helt bestemt.

>Er der ingen der har en ide til hvordan jeg laver et brød der minder om
>toastbrød???

Jo, brug en ganske alm. franskbrødsopskrift med mel, 37 grader
lunkent vand og gær - intet andet.

Rør dejen sammen, kom den i en rugbrødsform, lad hæve til dobbelt
størrelse og bag straks.
Jeg tror det bliver det nærmeste du kommer toastbrød.
Det er vanskeligt at lave det lige så ringe som det man køber.

God fornøjelse.

m.v.h. Emil

Heidi Bojsen (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Heidi Bojsen


Dato : 28-11-03 10:41



"Emil" <emilsen@ostbirk.invalid> skrev i en meddelelse
news:dh4esvsbfh47q1nsrns7tqlv2t8vad2ncr@4ax.com...
> Heidi Bojsen skrev:
>
> >Om jeg skal bage et eller to brød betyder ingenting. Og nej jeg vil ikke
> >købe det til ham, da jeg mener selvgjort er bedst.
>
> Helt bestemt.
>
> >Er der ingen der har en ide til hvordan jeg laver et brød der minder om
> >toastbrød???
>
> Jo, brug en ganske alm. franskbrødsopskrift med mel, 37 grader
> lunkent vand og gær - intet andet.
>
> Rør dejen sammen, kom den i en rugbrødsform, lad hæve til dobbelt
> størrelse og bag straks.
> Jeg tror det bliver det nærmeste du kommer toastbrød.
> Det er vanskeligt at lave det lige så ringe som det man køber.
>
> God fornøjelse.
>
> m.v.h. Emil


Siger mange tak, det må jeg så prøve og så håber konsistensen minder om det
han eftersøger!!

Knus
Heidi



Emil (29-11-2003)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 29-11-03 05:13

Heidi Bojsen skrev:

>Siger mange tak, det må jeg så prøve og så håber konsistensen minder om det
>han eftersøger!!

Velbekomme, Det er jeg ret sikker på.

Evt. kan du 'dreje' hans smagsløg imod et mere velsmagende brød,
ved at tilsætte en knivspids kardemomme og en teske smør til
dejen.
Kardemommen stimulerer duften og smørret smagen.

Går det godt, så prøv også at tilsætte en halv teske
vaniljesukker. Igen for duftens skyld, men det giver også en lidt
bedre hævning, som du så bør vente på bliver lidt over dobbelt
størrelse før straks-bagningen. Det gør brødet lettere i
konsistensen.

Fidusen er, at dette brød kun kan nå at udvikle få "elastikker" i
krummen, så det opleves som meget let og sprødt. Altså modsat
langtidshævet brød med salt og fedtstof i dejen.
Holdbarheden (hvor brødet er velsmagende) er kortere end normalt
for hvedebrød. Til gengæld er det fryseegnet.

For at fremskynde hævningen kan du lune melposen på en radiator,
så hele dejen er omkring de 30 grader når den er færdigrørt.

Jeg oplever det lidt 'sjovt' at rådgive om, hvorledes man
frembringer et dårligt brød. Længe leve madens mangfoldighed; DU
bestemmer hvad DU vil vide lidt mere om. Tak for det.


m.v.h. Emil

Heidi Bojsen (29-11-2003)
Kommentar
Fra : Heidi Bojsen


Dato : 29-11-03 06:30



"Emil" <emilsen@ostbirk.invalid> skrev i en meddelelse
news:ll1gsvg8pqopnnimm14hciod9erq426j3c@4ax.com...
> Heidi Bojsen skrev:
>
> >Siger mange tak, det må jeg så prøve og så håber konsistensen minder om
det
> >han eftersøger!!
>
> Velbekomme, Det er jeg ret sikker på.
>
> Evt. kan du 'dreje' hans smagsløg imod et mere velsmagende brød,
> ved at tilsætte en knivspids kardemomme og en teske smør til
> dejen.
> Kardemommen stimulerer duften og smørret smagen.
>
> Går det godt, så prøv også at tilsætte en halv teske
> vaniljesukker. Igen for duftens skyld, men det giver også en lidt
> bedre hævning, som du så bør vente på bliver lidt over dobbelt
> størrelse før straks-bagningen. Det gør brødet lettere i
> konsistensen.
>
> Fidusen er, at dette brød kun kan nå at udvikle få "elastikker" i
> krummen, så det opleves som meget let og sprødt. Altså modsat
> langtidshævet brød med salt og fedtstof i dejen.
> Holdbarheden (hvor brødet er velsmagende) er kortere end normalt
> for hvedebrød. Til gengæld er det fryseegnet.
>
> For at fremskynde hævningen kan du lune melposen på en radiator,
> så hele dejen er omkring de 30 grader når den er færdigrørt.
>
> Jeg oplever det lidt 'sjovt' at rådgive om, hvorledes man
> frembringer et dårligt brød. Længe leve madens mangfoldighed; DU
> bestemmer hvad DU vil vide lidt mere om. Tak for det.
>
>
> m.v.h. Emil

Hejsa igen!!

Siger mange tak for de gode svar. Nu må jeg så i gang med at eksperimentere.

Knus
Heidi B.



Inger Pedersen (29-11-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 29-11-03 11:58


"Emil" <emilsen@ostbirk.invalid> skrev i en meddelelse

> Jeg oplever det lidt 'sjovt' at rådgive om, hvorledes man
> frembringer et dårligt brød. Længe leve madens mangfoldighed;

Ja, det må du nok sige.
Engang kom jeg ved en fejl dobbelt mængde mel i en leverpostej.
Min mand sagde med julelys i øjnene: "Nej, hvor den smager godt. Den er
næsten lige så god, som dem, man køber."
Tableau!

Hilsen Inger



Nette (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 28-11-03 13:20


"Emil" skrev i en meddelelse
news:dh4esvsbfh47q1nsrns7tqlv2t8vad2ncr@4ax.com...
> Jo, brug en ganske alm. franskbrødsopskrift med mel, 37 grader
> lunkent vand og gær - intet andet.
>
> Rør dejen sammen, kom den i en rugbrødsform, lad hæve til dobbelt
> størrelse og bag straks.
> Jeg tror det bliver det nærmeste du kommer toastbrød.

Hvis det er muligt, så læg en lidt tung plade ovenpå formen så snart dejen
er lagt i. Denne plade skal også med i ovnen.

Ellers prøv at lægge dejen på pladen og læg formen hen over.

Husk at tage brødet ud af formen så snart det kommer ud af ovnen.

Nette





Gerner (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 28-11-03 00:06

On Thu, 27 Nov 2003 19:56:36 +0100, "Heidi Bojsen"
<Heidi.bojsende@kattentdcadsl.dk> wrote in dk.kultur.mad+drikke:

>Hejsa!!
>
>Jeg vil høre om der er nogen der har en opskrift på brød så det bliver
>ligesom toastbrød i konsistens??
>Manden kunne nemlig godt tænke sig at det ikke er så tungt som alm. brød!!

Mindre mængde og masser af luft ?

--
Gerner
358WU/1736hrs

Carsten Finn Rasmuss~ (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 28-11-03 11:19

Heidi Bojsen wrote:
> Manden kunne nemlig godt tænke sig at det ikke er så tungt som alm.
> brød!!

Prøv at udsætte ham for denne lille nemme sag:

Put 5 gr. gær og en spiseskefuld salt i 1/2 liter vand.
Rør durum-mel i til det får konsistens som vælling.
Rør hvedemel i til det begynder at ligne dej, men ikke tykkere end at
man stadig kan røre i det med en grydeske. Rør sammen. Lad hæve køligt i
12 timer. Hæld ud på en bageplade. Drys med mel.
Sæt i en ovn forvarmet til 250 grader. Skru ned til 225 grader
efter 5 minutter. Bag til skorpen er mørkebrun.

Det ligner ikke toastbrød, men det er ihvertfald ikke "tungt" :)


--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....



Steen Jakobsen (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 28-11-03 15:23


"Heidi Bojsen" <Heidi.bojsende@kattentdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc64813$0$29329$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hejsa!!
>
> Jeg vil høre om der er nogen der har en opskrift på brød så det bliver
> ligesom toastbrød i konsistens??
> Manden kunne nemlig godt tænke sig at det ikke er så tungt som alm. brød!!
>
> --
> Hilsen
> Heidi B.


Jeg har gode erfaringer med at sprøjte vand i ovnen lige når jeg har sat
brødet ind. Brug en blomsterforstøver. Brødet hæver hurtigt op når der
kommer damp.

Hilsen, Steen.



Abildgaard 3140 (29-11-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 29-11-03 02:52

"Steen Jakobsen" mumlede
> Jeg har gode erfaringer med at sprøjte vand i ovnen lige når jeg har sat
> brødet ind. Brug en blomsterforstøver. Brødet hæver hurtigt op når der
> kommer damp.

Mon dog?

Du får muligvis sprødere brød af at ændre på luftfugtigheden i ovnen og på
brødets yderside, men du ændrer næppe dets natur . . .

--
vh ¸.·´¯)
)><((((º> ´Torben Abildgaard



Vibeke & Michael (29-11-2003)
Kommentar
Fra : Vibeke & Michael


Dato : 29-11-03 11:37

> Mon dog?
>
> Du får muligvis sprødere brød af at ændre på luftfugtigheden i ovnen og på
> brødets yderside, men du ændrer næppe dets natur . . .
>

Det er rigtigt du ikke ændrer brødets natur, men det er korrekt at brødet
hæver bedre hvis det får fugt i ovnen.

Det der sker er at skorpen på dejen får tilført fugt hvorved glutenstrengene
bedre kan strække sig. Glutenstrengene bliver populært sagt mere elastiske.
Derved kan brødet hæve mere end i en tør ovn.

Det giver ikke sprødere brød. Det sker først sidst i bagetiden når dampen
forsvinder igen.

Hilsen

Michael



Peter Westh (30-11-2003)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 30-11-03 21:23

"Heidi Bojsen" <Heidi.bojsende@kattentdcadsl.dk> wrote in message
news:3fc64813$0$29329$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hejsa!!
>
> Jeg vil høre om der er nogen der har en opskrift på brød så det bliver
> ligesom toastbrød i konsistens??
> Manden kunne nemlig godt tænke sig at det ikke er så tungt som alm. brød!!

Jeg har gode erfaringer med at putte 5-10% havreklid i formbrød - det giver
rigtig gode risteegenskaber.

MVH

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste