"Klaus Agnoletti" skrev således...
> Jeg forestiller mig umiddelbart at det er meget svært at få pizzaen ind
> på stenen uden en sådan - eller hvad ? :).
Tillykke med din nye bagesten!!
Som skrevet står i vejledningen som fulgte med din bagesten...
Uddrag..
1. Tilbered din pizza eller andet bagværk på en flad plade som fx en
pizza- eller bageplade.
2. Drys lidt majsmel på stenen og lad pizzaen eller dejen glide over på
stenen. Undgå at bruge hvedemel på stenen, da det vil brænde på.
Hvad pokker skal man investere i luksus redskaber, når en alm. bageplade
kan bruges, - hvor svært kan det være?
Mvh.
Peter W. Bosse
Forskere har fundet molekylet, der styrer sulten.
Danske forskere har fundet det molekyle i hjernen, som er skaber sult og
dermed får os til at hyggespise mellem måltiderne. Forskerne har døbt
molekylet "Snack-molekylet". Det oplyser cand.med. Birgitte Holst, som
opdagede molekylets egenskaber under sit arbejde med et Ph.d. projekt
på Panum Instituttet i København. For få uger siden blev Birgitte Holst
kåret til årets fedmeforsker for sin opdagelse, som for nyligt blev
offentliggjort i det amerikanske fagtidsskrift Molecular Endocrinonoly.
Tidligere har fedmeforskere koncentreret sig om de såkaldte
appetitregulerende hormoner, som man mente styrede følelsen af sult
og mæthed i hjernens appetitcenter. Det nye er, at et modtagermolekyle
for et af disse hormoner, den såkaldte ghrelin-receptor, er aktiv uden at
blive stimulerede af de appetitregulerende hormoner.
Receptoren meddeler konstant hjernen, at den er sulten. Birgitte Holst
forklarer, at fedme hos nogle mennesker skyldes, at de har flere receptore
end andre og derfor føler mere sult. Det forventes, at der vil gå op til ti år
før et lægemiddel, som er baseret på Birgitte Holst opdagelse, vil være
på markedet.