Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Rikke Mors skrev:
>
>
>>derfor har jeg tænkt at jeg ville lave en kærnemælksfromage til
>>hende til dessert i stedet for ris a'la manden som jo både er
>>fed og sød. Jeg forestiller mig at man kan lave sådan en fromage
>>med kunstigt sødemiddel, men jeg aner ikke hvordan man gør.
>
>
> Jeg har ingen opskrift, men hvis jeg skulle lave sådan en fromage,
> ville jeg finde en "normal" opskrift på kærnemælksfromage og så
> erstatte sukkeret med kunstigt sødemiddel (enten et flydende som
> fx "Flydende SØD", eller et fast som fx "Atwel" eller "Perfect Fit").
> Det kan umuligt gå helt galt.
>
> Diabetikere og lowcarb-folk har til dels sammenfaldende interesser,
> og derfor kan man med fordel søge efter opskrifter på lowcarb-sites
> hvis man skal lave mad til diabetikere.
>
> Prøv fx denne ricotta semifreddo med varm rabarberkompot. Den vil
> gå godt sammen med risalamande.
>
>
http://www.lowcarb.ca/karen/recipe042.html
>
> Opskriften foreskriver friske rabarber. Jeg har lavet kompotten
> af frosne rabarberstykker, og resultatet blev ganske fortrinligt.
>
> Splenda kan ikke fås herhjemme, men kan erstattes med Atwel eller
> Perfect Fit.
>
>
> // Klaus
>
Uhm. Det lyder godt. Tilfældigvis har jeg et par poser rabarberstykker i
fryseren! Den vil helt sikkert komme med i overvejelserne.
Rikke Mors