"Allan Møller" <allan@anllanm.dk> skrev i en meddelelse
news:bpgfo8$gmu$1@sunsite.dk...
> Jeg har flere gange spist bulgur på tyrkiske restauranter
> og er vild med det.
> Nu har jeg købt en pose i et supermarked og blev lidt
> skuffet da jeg lavede dem hjemme.
> Jeg kogte dem bare og spiste dem sammen med en gryderet.
> Dem jeg har fået i byen har haft andre farver og smagt
> af betydeligt mere.
> Hvad kommer man i ?
Smagen kommer efter al sandsynlighed af at bulguren er kogt med alskens
krydderier. Med andre ord: gå amok på krydderihylden - laurbærblade, chilli,
garam masala, gurkemeje, paprika hvad ved jeg. Et alm. løg i både i
kogevandet kan også være med til at give smag. Så er der selvfølgelig den
helt hurtige genvej: bouillonterningen
Efter bulguren er kogt kan du evt. røre den op med lidt olie + presset
hvidløg/tørret dild/mere chilli, lidt reven citronskal, eller hvad du nu
måtte have lyst til.
Farven kan tænkes at skyldes, at bulguren er kogt med gurkemeje (gul),
rødbedesaft/rødbedestykker/paprika (rød)
Med andre ord: lad fantasien få frit spil
Mvh Mads