"Ronni Heuckendorff Hansen" <ronni@_spam_cowsinspace.dk> wrote in message
news:iq3uqv84rqmfh0h1acru5lsqhoceifa72j@4ax.com...
> On Sun, 9 Nov 2003 16:46:49 +0100, "Søren Kongstad"
> <spamm-soremove-@kongstad.net> wrote:
>
> >Jorskokssuppe garneret med jordskokschips og persille,
>
> Kunne man lokke en opskrift eller bare lidt hints ud af dig? Jeg har
> flere gange forsøgt at lave noget med jordskok, men har aldrig kunnet
> få noget til at fungere ordentligt...
Hej Ronni
Gå ind på
www.spismed.dk og søg på jordskokssuppe.
Chipsene lavede vi bare ved at skære jordkokkerne tyndt ud og friturestege
dem. Claus Meyer foreslår at man skærer dem fint ude, pensler dem med
olivenolie, og bager dem i 30-40 minutter i ovnen, men på det tidspunkt have
vi en gås i ovnen, så derfor frituren.
Vi lavede chipsene i god tid, men de nåede at blive lidt bløde inden vi
serverede suppen, så det skal man måske passe på.
Suppen blev bare serveret i opvarmede suppeskåle, med chipsene drysset
ovenpå, og med et par blade persille.
Her er opskriften:
Jordskoksuppe
Jordskokker har en sart og delikat smag, næsten ligesom artiskokker. Smagen
kommer virkelig til sin ret i denne lækre suppe. God både til hverdag og
gæster.
Ingredienser:
1/2 kg jordskokker
250 g kartofler
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 l grøntsagsbouillon
2 dl piskefløde
salt og peber
1 bundt purløg eller persille
Tilbehør:
brød
Fremgangsmåde:
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i skiver. Hak løget fint. Varm
olien i en gryde og sautér grøntsagerne i ca. 2 min.Tilsæt bouillon og kog
suppen under låg ved svag varme i ca. 20 min. Kom fyldet og lidt af suppen i
en skål og blend det. Hæld det blendede fyld tilbage i gryden og kog det
op.Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Drys med klippet purløg og server suppen med brød.