"anders" <tox@xot.denmark> wrote in
news:3fa0e3da$0$4350$d40e179e@nntp03.dk.telia.net:
> Jeg er fuldstændig uerfaren når det gælder ovnstege, så jeg håber på
> lidt hjælp herfra.
>
> For det første... jeg er en fattig studerende, så jeg er interesseret
> i en billig steg. Hvad skal man så gå efter? (Behøver ikke at være den
> aller billigste steg. Den må også godt være lidt ok)
Roastbeef og culottesteg kan somregel fås på tilbud i diverse
supermarkeder.
> For det andet... Når jeg nu har fået fat i en eller anden steg,
> hvordan får jeg det så til at se ud som om og smagde som om den koster
> flere hundrede kroner kiloet?
Personligt koger jeg roastbeef 16-18 minutter pr. kilo. Derefter hviler
stegen i 10 minutter før den brunes godt på alle sider på en varm pande.
Herefter krydres den med salt og peber og hviler yderligere 20 minutter.
Som tilbehør er der næsten frit spil, men jeg er specielt glad for
råstegte kartofler. Vask mindre, ensartede kartofler og lad skindet blive
på. Varm en tykbundet gryde op, tilsæt 4-5 spsk. olie og groft havsalt og
kog/steg kartoflerne heri (under låg) i 45-60 minutter. De bliver dejlig
sprøde udenpå og møre indvendigt.
Som et strejf af efterår kan stegen endvidere serveres med rosenkål. Kog
kålen halvfærdig (5-10 minutter) i saltet vand. Herefter deles de i halve
og sauteres i smør på en pande sammen med valnøddekerner.
Saucen er et kapitel for sig, men en god rødvinssauce er altid et hit.
--
Kasper Damkjær
http://damkjaer.net/