|
| Kartofler, Kartoffelmos, Verdens bedste Fra : Emil |
Dato : 13-10-03 16:34 |
|
Hej igen
Programmet på Discovery viste nogle ret utraditionelle
fremgangsmåder angående kartoffelmos.
For de som ikke har kunnet se programmet, kommer her et kort
referat:
De skrællede kartofler opvarmes (i vand) til kun 62 grader C. i
mindst en halv time, og afkøles.
Herefter koges de i saltet vand til de er møre. Kartoflerne
presses i en grøntsagspresser (Brugsen kr. 50,-) og blandes med
50% (Ugh!) smør. Massen sigtes gennem en fin si, og afkøles igen.
Holdbarheden i køleskab er "længe".
Herefter kan massen røres op med varm mælk, og serveres direkte.
Har nogen her i NG prøvet det?
Hvorfor er det lige 62 grader i en halv time, som anbefales?
Lignende løsning forekom også for Pomme Frites, som blev fremført
som verdens bedste (130 grader C., afkøling, 190 grader C.,
serveres)
m.v.h. Emil
| |
Gerner (13-10-2003)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 13-10-03 18:30 |
|
On Mon, 13 Oct 2003 17:34:03 +0200, Emil <emilsen@ostbirk.invalid> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:
>Hej igen
>
>Programmet på Discovery viste nogle ret utraditionelle
>fremgangsmåder angående kartoffelmos.
Hmm, jeg synes udsendelsen generelt handlede om geleer.
>
>For de som ikke har kunnet se programmet, kommer her et kort
>referat:
>De skrællede kartofler opvarmes (i vand) til kun 62 grader C. i
>mindst en halv time, og afkøles.
>Herefter koges de i saltet vand til de er møre. Kartoflerne
>presses i en grøntsagspresser (Brugsen kr. 50,-) og blandes med
>50% (Ugh!) smør. Massen sigtes gennem en fin si, og afkøles igen.
>Holdbarheden i køleskab er "længe".
Resultatet bliver en gele.
>Herefter kan massen røres op med varm mælk, og serveres direkte.
>
>Har nogen her i NG prøvet det?
Næ, sikke da et arbejde når mosen skal bruges med det samme.
Kartofler koges møre, igennem pressen, mases ydeligere og røres op med varmet
mælk. Færdig på ca. 25 min. Og pølserne har stået og småsimret imens.
>Hvorfor er det lige 62 grader i en halv time, som anbefales?
På grund af stivelsen. Kan ikke lige huske om det var godt eller skidt at den
blev bibeholdt/fjernet ved den temperatur.
>
>Lignende løsning forekom også for Pomme Frites, som blev fremført
>som verdens bedste (130 grader C., afkøling, 190 grader C.,
>serveres)
Også på grund af stivelsen.
>
>m.v.h. Emil
--
Gerner
134WU/618hrs
| |
.Kody (13-10-2003)
| Kommentar Fra : .Kody |
Dato : 13-10-03 21:59 |
|
"Emil" <emilsen@ostbirk.invalid> skrev i en meddelelse
news:68elov8j11hbpi8vn12u0vr0av4m40fla4@4ax.com...
> Hej igen
>
> Programmet på Discovery viste nogle ret utraditionelle
> fremgangsmåder angående kartoffelmos.
>
Det der gør en kartoffelmos god, er sukker... prøv det.
Lav den som du normal ville gøre, men tilsæt ca. 3 skefulde sukker til en
grydefuld.
Med sukker, smager selv pulvermos ganske udemærket.
..Kody
| |
Padmé Amidala (14-10-2003)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 14-10-03 06:28 |
|
".Kody" <kody@despammed.com> wrote in message
> Det der gør en kartoffelmos god, er sukker... prøv det.
>
> Lav den som du normal ville gøre, men tilsæt ca. 3 skefulde sukker til en
> grydefuld.
> Med sukker, smager selv pulvermos ganske udemærket.
>
> .Kody
>
Sukker..? Nej, vel? Umiddelbart kan jeg ikke rigtig sætte mig ind i
kartofler med sukker....men derimod mener jeg, at det er en god stor klat
smør der gør kartoffelmosen rigtig god.
VH
Padmé
| |
.Kody (14-10-2003)
| Kommentar Fra : .Kody |
Dato : 14-10-03 09:38 |
|
"Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
news:3f8b8978$0$94877$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> ".Kody" <kody@despammed.com> wrote in message
>
> > Det der gør en kartoffelmos god, er sukker... prøv det.
> >
> > Lav den som du normal ville gøre, men tilsæt ca. 3 skefulde sukker til
en
> > grydefuld.
> > Med sukker, smager selv pulvermos ganske udemærket.
> >
> > .Kody
> >
>
> Sukker..? Nej, vel? Umiddelbart kan jeg ikke rigtig sætte mig ind i
> kartofler med sukker....men derimod mener jeg, at det er en god stor klat
> smør der gør kartoffelmosen rigtig god.
>
> VH
> Padmé
Jeg kan kun sige en ting... prøv det
..Kody
| |
Thomas (14-10-2003)
| Kommentar Fra : Thomas |
Dato : 14-10-03 11:57 |
|
Hej
Er det spise eller Te ske?
Mvh
Thomas
".Kody" <mgs@email.dk> skrev i en meddelelse
news:3f8bb5df$0$30064$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
> news:3f8b8978$0$94877$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> >
> > ".Kody" <kody@despammed.com> wrote in message
> >
> > > Det der gør en kartoffelmos god, er sukker... prøv det.
> > >
> > > Lav den som du normal ville gøre, men tilsæt ca. 3 skefulde sukker til
> en
> > > grydefuld.
> > > Med sukker, smager selv pulvermos ganske udemærket.
> > >
> > > .Kody
> > >
> >
> > Sukker..? Nej, vel? Umiddelbart kan jeg ikke rigtig sætte mig ind i
> > kartofler med sukker....men derimod mener jeg, at det er en god stor
klat
> > smør der gør kartoffelmosen rigtig god.
> >
> > VH
> > Padmé
>
>
> Jeg kan kun sige en ting... prøv det
>
> .Kody
>
>
| |
.Kody (14-10-2003)
| Kommentar Fra : .Kody |
Dato : 14-10-03 13:24 |
|
"Thomas" <a@a.a> skrev i en meddelelse
news:3f8bd6e0$0$45373$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
>
> Er det spise eller Te ske?
>
> Mvh
>
Spiseske
..Kody
| |
Henning Præstegaard (14-10-2003)
| Kommentar Fra : Henning Præstegaard |
Dato : 14-10-03 00:28 |
|
Emil wrote:
> Programmet på Discovery viste nogle ret utraditionelle
> fremgangsmåder angående kartoffelmos.
>
http://www.fatduck.co.uk/
Heston Blumenthal's hjemmeside.
Der er i en af udsendelserne en fysiker i køkkenet som
havde skrevet en bog om kemi og kogekunst. Er der
nogen der fik fat i hvad forfatteren hed og hvad bogen hed?
mvh
Henning
| |
Stefan Holm (14-10-2003)
| Kommentar Fra : Stefan Holm |
Dato : 14-10-03 00:35 |
|
"Henning Præstegaard" <onkelhenning@virker.ikke> writes:
> Der er i en af udsendelserne en fysiker i køkkenet som
> havde skrevet en bog om kemi og kogekunst.
Det kunne lyde som Thorvald Pedersens "Kemien bag gastronomien",
ISBN: 8717069955
--
Stefan Holm
"She's sick and hurting and alone! And she might have candy!"
| |
Henning Præstegaard (14-10-2003)
| Kommentar Fra : Henning Præstegaard |
Dato : 14-10-03 23:52 |
|
Stefan Holm wrote:
>> Det kunne lyde som Thorvald Pedersens "Kemien bag gastronomien",
> ISBN: 8717069955
>
Njaa. Det var en amerikaner eller englænder der var med på Discovery.
Men jeg vil da tage dit forslag til eftersyn.
mvh
Henning
| |
|
|