|
| vacuum beholder Fra : Jokum |
Dato : 04-10-03 22:43 |
|
Findes der nogle beholdere på det danske marked til at opbevare madvarer i
som f.eks. kaffe, og som kan pumpes fri for luft/skabe vacuum?
I stil med denne: http://makeashorterlink.com/?R12B52A16
| |
Jan Bøgh (05-10-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 05-10-03 16:39 |
|
"Jokum" <jokum@yahoo.com> wrote in message
news:H9Hfb.2259$PA7.4@news.get2net.dk
> Findes der nogle beholdere på det danske marked til at opbevare
> madvarer i som f.eks. kaffe, og som kan pumpes fri for luft/skabe
> vacuum?
Umiddelbart lyder vakum på mig som en dårlig løsning. Alle flygtige
komponenter vil kun fordampe endnu hurtigere end ellers.
Og samtidigt akn du næppe skabe et vakum, der er så kraftigt, at du fjerner
ilten.
En bedre løsning må være et benytte en beskyttelsesgas - altså en (mere
eller mindre) inaktiv luftart.
Jeg så på et tidspunkt en test, der behandlede den tilsvarende teknik i
forb. med opbevaring af vin (Vacuwine eller noget i den retning). Resultatet
var at man i bedste fald havde smidt penge ud af vinduet.
vh
Jan
| |
Emil (19-10-2003)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 19-10-03 07:14 |
|
Jan Bøgh skrev:
>"Jokum" wrote
>> Findes der nogle beholdere på det danske marked til at opbevare
>> madvarer i som f.eks. kaffe, og som kan pumpes fri for luft/skabe
>> vacuum?
>Umiddelbart lyder vakum på mig som en dårlig løsning. Alle flygtige
>komponenter vil kun fordampe endnu hurtigere end ellers.
Jo; men Jokum tænkte måske på beholdere med et svagt undertryk,
så låget slutter *helt* tæt - sådan henaf den gamle
henkogningsteknik.
>En bedre løsning må være et benytte en beskyttelsesgas - altså en (mere
>eller mindre) inaktiv luftart.
Det lyder brugbart og godt. Mange steder gasses f.eks. hakket kød
ved indpakningen.
Men jeg har ikke set løsninger til den alm. husholdning.
Enten ER der ikke et behov, eller forbrugerne er i almindelighed
uvidende om mulighedederne.
Det skulle være ret simpelt. En lille (5%?) ændring af
blandingsforholdet af den almindelige luft kan gøre tricket.
Men så kom jeg til at Google lidt på det, og i industrien bruges
der mange forskellige luftarter.
Måske er det slet ikke så simpelt; eller kommer der snart
'konserveringsluft' på trykdåser?
m.v.h. Emil
| |
|
|