"bj¯rn" <b.kjeldsen@tdcadsl.dk> writes:
>må gerne være letlavet så man ikke skal bruge timevis i køkkenet.
>alle forslag modtages ned tak.
Tjaaa, nu er det jo altid lidt vanskeligt at sige havd en virkelig god
middag er, men her er da et bud på en fireretters menú.
Køb nogle Black Tiger rejer, mariner dem i olienolie og citronsaft, lidt
stødt chilli og et par fed fint hakket hvisløg. det skal bruges lige dele
olie og citronsaft, og der skal ikke være mere end at man lige kan "fedte"
rejserne ind i væden. Husk at rejserne skal flækkes således at de kun
holdes sammen af haleviften. Marineringstiden er ca. 30 minutter. Efter
marineringen hældes det hele i en gryden med fuld knald på varmen, tilsæt
en passende mængde hele cocktailtomater og rør forsigtigt rundt. stegtiden
ligger på ca. 3 minutter, indtil rejererne er blev pænt røde og møre.
Serveres med lidt lækkert brød til. Det ser vildt flot ud og smager godt.
Retten tager sig bedst ud hvis den serveres på fade.
Passende mængder rødtungefilet og laksefilet (afstemt efter antallet).
Laksen lægges i folie med skindsiden nedad, krydres med lidt salt og en
anelse ingefær og lidt koreander. Derpå fordeles lidt rå hakket spinat og
øverst lægges rødtungefileterne. Smid et par klatter små og et par dryp
sesamolie på toppen sammen med lidt emre salt og en andelse peber. Pynt
med tomatskiver og evt. et par meeeget tynde skiver citron. Ind i ovnen i
35-40 minutter, alt afhængig af hvor tykke fileterne er.
Serveres i skiver med lidt brød og evt. lidt ris, kogt med safran og med
en kop super-duper ultrafine ærter vendt i lige før servering. Brug meget
gerne noget jasminris, der har en fin aroma, der matcher fisken godt.
Kalvefilet i et helt stykke, skæres næsten igennem, så den kan foldes ud.
Læg parmaskinke og lidt revet mild ost på, sammen med lidt timian og en
smule frisk basilikum. Luk til, brug evt et par kødnåle. Steg i ovnen til
en indre temperatur omkring de 65 -70 grader, alt efter hvor rødt kødet må
være.
Undervejs i stegningen pøser du et par glas rødvin ud over stegen og smid
gerne et par løg, lidt hvidløg og en gulerod eller to ned ved siden af
stegen.
Ca. en halvtime før den skal serveres (bemærk hvordan det passer med
stegetiden for fiskeretten. tages stegen ud,, pakkes ind og hviler.
Stegeskyen koges ind til den virker meget kraftig, tilsæt lidt lys fond
ind tilsmagen passer og saucen er ved at være klar.
Serveres med ovenbagte timiankartofter: Halver nogle pæne store kartofter
(altså ikke bagekartofler, lidt mindre) pensel med olivenolie, drys lidt
salt og tørret timian på.
Desuden er let dampede rosenkål og lidt snitbønner, der er ristet på
panden sammen med finthakket hvidløg ganske lækre til.
Til sidst bare nogle gode oste, eksempelvis en skæreost, et stykke
gorgonzola og måske lidt rødkit ost og event lidt friskost. Serveres med
gode bornholmske kiks og små hjemmebagte boller.
Det ka' aldrig gå helt galt og er ikke ekstremt tidskrævende - et par
timer gør meget ved det
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse