|
| Middagsret med kartoffelmos? Fra : Brian Riget |
Dato : 08-09-03 16:07 |
|
Hejsa
Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker bedst?
Mvh,
Brain
| |
Madamme (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Madamme |
Dato : 08-09-03 16:11 |
|
"Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:3f5c9b1d$0$28216$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hejsa
>
> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
> kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
> pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
> over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker
bedst?
>
> Mvh,
>
> Brain
>
En rigtig god gang brændende kærlighed eller en gullash?
Eller bagt kartoffelmos til en god bøf?
Hilsen Madamme
| |
Else Holm (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Else Holm |
Dato : 08-09-03 16:41 |
|
"Madamme" <Madamme@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:bji5um$uf0$1@news.net.uni-c.dk
> "Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
> news:3f5c9b1d$0$28216$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>> Hejsa
>>
>> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min
>> svigerfar er bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal
nu
>> lave til kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag
>> (dvs. ingen røde pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes,
>> at jeg ikke bare opper over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg
>> kombinere disse 2 ønsker bedst?
>>
>> Mvh,
>>
>> Brain
>>
>
> En rigtig god gang brændende kærlighed eller en gullash?
> Eller bagt kartoffelmos til en god bøf?
>
> Hilsen Madamme
Eller svinehjerter skåret i mundrette stykker, svitses sammen med løg,
mel drysses på og røres rundt, kogende vand hældes på sammen
med 2-3 æbler skåret i mindre stykker, et par laurbærblade, kulør +
salt og peber. Det skal koge mindst 1 times tid. Det smager
pragtfuldt!
--
Else
| |
Trine Kornum Christi~ (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 08-09-03 16:10 |
|
"Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> writes:
> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
> kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
> pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
> over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker bedst?
I sidste uge komponerede jeg en lille ret, som var helt perfekt med
kartoffelmos.
Du tager et stykke oksekød eller oksetern eller noget i den retning og
skærer dem i tern eller strimler. Et stort løg svitses i lidt
margarine, kødet svitses med og der kommes nogle skivede champignoner
i også. Skær et par tomater i tern og kom dem i gryden til det andet.
Hæld lidt salt ved.
Hæld det hele i en stegeso sammen med en halv flaske rødvin, et
laurbærblad og en par enebær. Sæt det i ovnen ved 100 grader en to-tre
timer. Når det er færdigt hældes sovsen i gryden igen og jævnes let.
Hældes sammen med "fyldet" og serveres med kartoffelmos.
Det var i hvert fald et hit ved vores spisebord, og køber man oksekød
på tilbud er det også billigt, og det er i særdeleshed nemt!
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.triane.dk, billig overnatning i Nordjylland
http://www.bierstedjuletraeshandel.dk, æresporte og gran
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Padmé Amidala (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 08-09-03 22:59 |
|
Du laver en lækker steg eller nogle gode bøffer, samt noget andet tilbehør
og laver kartoffelmos til. Mosen kommer du i små ovnfaste portionsskåle og
gratinerer dem i ovnen indtil de er gyldne..
Håber du får tilfredsstillet dem alle.
VH
Padmé
| |
Rullen (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Rullen |
Dato : 08-09-03 17:28 |
|
Jeg vil anbefale millionbøf. Med laurbærblade og lidt boullionterning og
måske lidt gele i retten smager den godt og er meget anderledes end
spaghettikødsovs og meget nem at lave.
Mvh
Karsten
"Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:3f5c9b1d$0$28216$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hejsa
>
> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
> kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
> pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
> over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker
bedst?
>
> Mvh,
>
> Brain
>
>
| |
Inger Pedersen (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 08-09-03 17:49 |
|
"Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:3f5c9b1d$0$28216$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hejsa
>
> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
> kartoffelmos,
Koteletter i fad eller en sammenkogt ret.
Hilsen Inger
| |
Inger Pedersen (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 08-09-03 18:03 |
|
"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> Koteletter i fad eller en sammenkogt ret.
Og nu går jeg ud og laver kartoffelmos til den marinerede lammekølle med
rosmarin, som Brugsen har på tilbud til 69,95 for 1,8 kg.
Uhmmm!
Hilsen Inger
| |
Camain (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Camain |
Dato : 08-09-03 18:10 |
|
Kyllingebryst fyldt med en skive skinke samt lidt cheddar ost.
Vendes i æg/mælk og rasp, steges på en pande og kan evt. holdes lune i ovnen
til maden skal på bordet.
Venlig hilsen
Jesper B.
| |
Jørn Ibsen (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Jørn Ibsen |
Dato : 08-09-03 18:40 |
|
"Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> wrote in message
news:3f5c9b1d$0$28216$ba624c82@nntp02.dk.telia.net
> Hejsa
>
> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
> kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
> pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
> over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker bedst?
>
Hvad med en god stroganoff, som egentlig ikke er svær at lave, men dog
tager lang tid?
Fx.:
Grofthakket løg svitses i olie/margarine
Skært strimlet kalvekød brunes i gryden
Tilsæt en teskefuld paprika eller 2 og en spiseskefuld tomatpuré
samt lidt portvin
Top op med vand, smid en boullionterning i og lad det småkoge i mindst
en time (kødet skal være rigtig rigtig mørt - hvis du bruger oksekød, så
mindst 1,5 time)
Pas på det ikke koger tørt...
Tilsæt en håndfuld champignoner og 21 cocktailpølser
Spæd op med fløde og mælk
Jævn suppedasen med majsjævning i koldt vand
Drik en øl
Brun nogle baconstrimler og knæk dem i småstykker - disse smides i
gryden lige inden servering.
Det er guf.
Mvh. JIB
--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG
| |
Lisbeth Jacobsen (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 08-09-03 20:32 |
|
"Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:3f5c9b1d$0$28216$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
> kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
> pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
> over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker
bedst?
Kartoffelmos bliver særligt god, hvis man blander med finthakkede
hasselnødder, putter i et ildfast fad og bager den i ovn, til den er gylden
på toppen.
Smager dejligt, hvis det serveres noget vildtagtigt til - noget kraftigt
smagende. Eksempelvis oksekød.
Mvh. Lisbeth
| |
Felix (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Felix |
Dato : 08-09-03 22:25 |
|
On Mon, 8 Sep 2003 21:32:12 +0200, Lisbeth Jacobsen wrote:
>Kartoffelmos bliver særligt god, hvis man blander med finthakkede
>hasselnødder, putter i et ildfast fad og bager den i ovn, til den er gylden
>på toppen.
>Smager dejligt, hvis det serveres noget vildtagtigt til - noget kraftigt
>smagende. Eksempelvis oksekød.
Tak for tippet, det skal prøves.
Ellers smager det godt med at komme lidt knoldselleri i.
Med venlig hilsen
| |
Niels Elgaard Larsen (09-09-2003)
| Kommentar Fra : Niels Elgaard Larsen |
Dato : 09-09-03 10:20 |
|
>>>>> "Brian" == Brian Riget <Riget@tiscali.dk> writes:
Brian> Hejsa
Brian> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
Brian> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
Brian> kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
Brian> pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
Brian> over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker bedst?
Shepards Pie
--
Niels Elgaard Larsen
Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
email: elgaard@diku.dk <URL: http://www.agol.dk/elgaard>
| |
Henrik Engel (09-09-2003)
| Kommentar Fra : Henrik Engel |
Dato : 09-09-03 11:33 |
|
Hvad med plankebøffer eller planke laks.
En egetræes planke smørres grundigt i olivenolie og på denne
lægges en grundigt afbrunet bøf eller laksebøf eller hakkebøf og
med en sprøjtepose eller med en ske pakkes kødet ind i
kartoffelmos, gerne rørt med nødder eller valdnødder eller
peberfrugt og hvidløg eller lign.
Det hele sættes i ovnen ved høj varme og vermluft til mosen er
gylden og kødet er fast ved tryk på det.
Planker og tallerkener smukt forarbejdet og tallerkenerne kan
snildt bruges som et mindre fad også kan købes hos
http://www.bilenberg.com/
Det kan kraftigt anbefales, det er en meget udbredt tradition på
Bornholm som dog også findes i resten af landet men i sparsomme
mængder.
Serveres dette med en salat og eventuelt gulerødder der lige
akkurat har kogt i to minutter i små stave og derfeter er puttet
kolde i en cremefariche som er rørt med sennep så har du en
gudespise.
Henrik Engel
----------------------
www.FamilienEngels.net
----------------------
| |
dulle (09-09-2003)
| Kommentar Fra : dulle |
Dato : 09-09-03 11:24 |
|
Eller lav: enebærgryde med bagt kartoffelmos (som tidligere beskrevet m.
nødder i).
Opskriften er på: Karolines køkken.dk
Det smager bare guf.
Dulle
"Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:3f5c9b1d$0$28216$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hejsa
>
> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
> kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
> pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
> over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker
bedst?
>
> Mvh,
>
> Brain
>
>
| |
Vittrup (10-09-2003)
| Kommentar Fra : Vittrup |
Dato : 10-09-03 07:30 |
|
Lav en god kartoffelmos-lasagne!!!
Brug kartoffelmos i stedet for lasagneplader og lav en god kødsovs der ikke
er alt for "våd". Afslut med revet ost oven på det øverste lag.
Søren
www.audiocompagniet.dk
"Brian Riget" <Riget@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:3f5c9b1d$0$28216$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hejsa
>
> Jeg skal om et stykke tid at svigerforældrene på besøg og min svigerfar er
> bare helt vild med kartoffelmos. Men hvad søren skal nu lave til
> kartoffelmos, så svigermor også synes det er god middag (dvs. ingen røde
> pølser eller frikadeller). Hun skulle gerne synes, at jeg ikke bare opper
> over, hvor gærdet er lavest. Hvordan kan jeg kombinere disse 2 ønsker
bedst?
>
> Mvh,
>
> Brain
>
>
| |
Brian Riget (11-09-2003)
| Kommentar Fra : Brian Riget |
Dato : 11-09-03 20:12 |
|
Tak for alle de gode forslag
Nu skal jeg jo gang med den store udvælgelse og det bliver ikke nemt, da
mange af forslagene lyder fantastiske gode.
Kan specielt gode lide Jørn Ibsens opskrift, hvor man skal "Drik en øl"
Brian
| |
|
|