Henrik Hansen <hansehen@FJERNNDETTEmail.tele.dk> wrote:
> Hej!!
> først tak for de input der kom til min forespørgsel forleden......det blev
> til røræg, bacon, ristede tomater og grønt ovenpå.
>
> Nu har jeg lige været igennem skufferne og fundet nogle pærer samt ananas på
> dåse, og tænkte kan man smide dem i et ildfast fad, komme noget sukker
> ovenpå og så ind i varmen evt. under grill til sidst?? - og serverer en lun
> Zabaione til ??
>
> Hvordan er det lige man laver en lun Zabaione ??
>
> Ellers står aftenens måltid på:
> - lakserulle med krydderost på salatbund
> - Tandori risotto
> - grillet frugter med Zabaione
>
> MVH
> Henrik
En god zabaione:
6 æggeblommer, 6 skefulde sukker og en anelse kanel piskes længe og
grundigt. Med almindelig sukker indtil massen er hvidlig - hvis du
bruger økologisk rørsukker (som jeg foretrækker) indtil det har samme
konsistens.
Herefter røres 6 store skefulde Marsala i, plus et stænk citron.
Nu varmes zabaionen under KONSTANT omrøring over vandbad. Efter 10-15
minutter kvælder massen op og bliver til zabaione. RØR HELE TIDEN !
Hvis du ikke ligger inde med Marsala kan man godt bruge en sød, mørk
portvin i stedet.
--
Med venlig hilsen Erling Hansen
http://www.erlinghansen.dk/