Tak for en interresant opskrift, vil strax gå i sving...... for øvrig en
rigtig go´ hjemmeside med gode billeder du har, kan varmt anbefales...
"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:bq05b.82197$zL.360@news1.bredband.com...
> hej Per
>
> Her er Suppen over alle supper :
>
> Gulyássuppe til 6 personer
>
>
> 1 kg oksekød (spidsbryst eller andet ikke magert kød) og
> oksekraftben
> ca. 3/4 kg kartofler
> 3 l vand
> 3 løg
> 1 spsk paprika (stærk!)
> 1 stor dåse tomatpuré
> 1 spsk salt
> ca. 4 gulerødder
> 2-3 spsk fedtstof (svinefedt)
> 1 tsk spidskommen
> 1-2 peberfrugter
>
>
> Smelt i en stor gryde fedtstoffet , de finthakkede løg brunes heri.
> Paprika og kødet i tern på ca 1x1 cm tilsættes og brunes godt.
> Salt, spidskommen og tomatpuré tilsættes sammen med vand og ben.
> Retten skal nu småkoge under låg, til kødet er næsten mørt - det tager 2
à
> 3 timer;
> men det kan ikke få for længe - så tilsættes kartofler og gulerødder
> ligeledes i 1 cm tern, og suppen koger til disse er møre.
> Lige inden servering tilsættes fintskåret peberfrugt som pynt.
> Server suppen, gerne med franskbrød til.
>
> Vand passer godt til og det gør en kraftig rødvin også.
>
> Det kan være svært at få rigtig stærk paprika herhjemme (måske i
> indvandrerbutikkerne )
> men man må ikke bruge chili eller lignende for at gøre retten stærkere!,
> så hellere lidt ekstra af den almindlige paprika.
> I øvrigt så virker spidskommen ved at fremhæve det stærke; men det kan
> ikke anbefales at øge mængden af dette krydderi.
>
> Jeg håber du får fornøjelse af opskriften god fornøjelse
>
> --
> Mvh
> Kim Rasmussen
>
www.leChef.dk
> Din køkkenchef på nettet
>
>