|
| Kan man spise tomater med gråskimmel? Fra : Jette Randløv |
Dato : 25-08-03 12:23 |
|
Jeg har en hel masse tomater der er angrebet af gråskimmel (tror jeg) i
skrællen. I Gyldendals Store Havebog står der at "man kan godt spise de
uangrebne dele". Det må jo næsten betyde, at man ikke skal spise skrællen på
tomaterne - eller hvad? Kan man spise det hele?
Jeg har postet to billeder af to slemt angrebne tomater på dk.binear.
mvh
Jette Randløv
| |
Morten Lidegaard (02-09-2003)
| Kommentar Fra : Morten Lidegaard |
Dato : 02-09-03 16:37 |
|
Hej
Efter hvad jeg ved, vokser skimmelsvampe også ind i emnet, og derfor skla
man helst undgå at spise fx. rugbrød med skimmel. Også selv om man brækker
skorpen af hvor de synlige sidder...
Men jeg er ingen expert, så muligvis kan du...?
Morten
| |
Peter Rongsted (03-09-2003)
| Kommentar Fra : Peter Rongsted |
Dato : 03-09-03 02:05 |
|
"Morten Lidegaard" <morten@lidegaard.net> wrote:
>Hej
>
>Efter hvad jeg ved, vokser skimmelsvampe også ind i emnet, og derfor skla
>man helst undgå at spise fx. rugbrød med skimmel. Også selv om man brækker
>skorpen af hvor de synlige sidder...
Det har du helt ret i, at skimmelsvampe vokser ind i emnet. Men man kan
naturligvis godt spise tomater med gråskimmel - det er bare ikke særlig
sundt.
Peter
| |
Sp@cey (04-09-2003)
| Kommentar Fra : Sp@cey |
Dato : 04-09-03 13:51 |
|
"Peter Rongsted" <nospam@rongsted.dk> skrev i en meddelelse
news:tbfalvgta2rtcvtsdv595r2fad9joqr7qi@4ax.com...
> "Morten Lidegaard" <morten@lidegaard.net> wrote:
>
> >Hej
> >
> >Efter hvad jeg ved, vokser skimmelsvampe også ind i emnet, og derfor skla
> >man helst undgå at spise fx. rugbrød med skimmel. Også selv om man
brækker
> >skorpen af hvor de synlige sidder...
>
> Det har du helt ret i, at skimmelsvampe vokser ind i emnet. Men man kan
> naturligvis godt spise tomater med gråskimmel - det er bare ikke særlig
> sundt.
>
> Peter
Smid dem dog efter en gal hund og køb nogle nye, de jo billige nu....
--
MVH
Sp@cey
"Going cold turkey is not as delicious as it sounds."
- Homer Simpson
| |
Jette Randløv (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Jette Randløv |
Dato : 08-09-03 19:10 |
|
Det er ikke egentlig skimmelsvamp men såkaldt "spøgelsespletter". Der har
været et angreb af gråskimmel, som er gået over, men har efterladt en gul
misfavning i skrællen. Kan man spise det hele? (Se evt. billederne)
Ja, det er jo rigtig nok at tomater er billige og gode at købe for tiden,
men det er store dele af hjemmeavlen, der er på tale....
Jette
"Jette Randløv" <randlov@nbi.dk> wrote in message
news:bicri0$sbu$1@sunsite.dk...
>
>
> Jeg har en hel masse tomater der er angrebet af gråskimmel (tror jeg) i
> skrællen. I Gyldendals Store Havebog står der at "man kan godt spise de
> uangrebne dele". Det må jo næsten betyde, at man ikke skal spise skrællen
på
> tomaterne - eller hvad? Kan man spise det hele?
>
>
>
> Jeg har postet to billeder af to slemt angrebne tomater på dk.binear.
>
>
>
> mvh
>
> Jette Randløv
>
>
>
| |
|
|