/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gæster i aften
Fra : Madamme


Dato : 23-08-03 09:16

Hejsa....

Jeg skal ha gæster i aften.....et par jeg mødte på en charterferie i
sommers, og det er første gang vi skal ses herhjemme.

Kødet er allerede i ovnen. En god svinekam, som jeg har ridset sværen på,
stukket en lomme i og fyldt ud med en fars m. masser af hakkede
krydderurter. Det dufter..............!! :)

Jeg kunne godt tænke mig at servere grøntsagerne på en lækker og lidt
anderledes måde....Jeg har løg, kartofler, blomkål, squash, bønner og
gulerødder hjemme.

Nogen der har en god idé? Måske i ovnen, nu den alligevel er i gang..?

Hilsen Madamme



 
 
Lisbeth Jacobsen (23-08-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 23-08-03 10:11

"Madamme" <Madamme@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:bi77lq$61v$1@news.net.uni-c.dk...

> Jeg kunne godt tænke mig at servere grøntsagerne på en lækker og lidt
> anderledes måde....Jeg har løg, kartofler, blomkål, squash, bønner og
> gulerødder hjemme.

Tag et stort stykke madpapir. Eller bagepapir på samme størrelse som
madpapir.

Læg et udvalg af grønsager ovenpå. En passende portion.

Dryp med god olivenolie, salt og passende krydderier.

Læg endnu et stykke madpapir over.

Og begyndt så at rulle kanten af papiret, så du ruller en krøllet kant hele
vejen rundt og dermed ender med en rund pakke. Det er nemmere at gøre det i
praksis end at beskrive det!

Du ruller ganske enkelt top og bund sammen. Og bare rul, som om det går lige
ud af vejen... det ender med, at du når hele vejen rundt. Øv dig lidt, så
får du hurtigt taget på det. og når du ruller de sidste centimeter klemmer
du bare, så holder pakken sig lukket.

Pakken sættes i ovnen, til grønsagerne er møre. De skal selvfølgelig helst
være grønsager, der skal have samme tilberedningstid. Ellers kan man udligne
ved at koge nogle af grønsager en smule.

Server pakken som den er - lad gæsterne selv pakke ud. Det er en ganske
liflig duft, der kommer ud af sådan en pakke! *S*

Jeg serverede det i aftes for gæster - små kartofler (let kogte med skræl),
rødløg i både, squash og gul peberfrugt. Drysset med salt og hakkede, friske
krydderurter diverse.

Mvh. Lisbeth





Madamme (24-08-2003)
Kommentar
Fra : Madamme


Dato : 24-08-03 11:49


"Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f473010$0$7834$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> "Madamme" <Madamme@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> news:bi77lq$61v$1@news.net.uni-c.dk...
>

> Tag et stort stykke madpapir. Eller bagepapir på samme størrelse som
> madpapir.
>
> Læg et udvalg af grønsager ovenpå. En passende portion.
>
> Dryp med god olivenolie, salt og passende krydderier.
>
> Læg endnu et stykke madpapir over.
>
> Og begyndt så at rulle kanten af papiret, så du ruller en krøllet kant
hele
> vejen rundt og dermed ender med en rund pakke. Det er nemmere at gøre det
i
> praksis end at beskrive det!
>
> Du ruller ganske enkelt top og bund sammen. Og bare rul, som om det går
lige
> ud af vejen... det ender med, at du når hele vejen rundt. Øv dig lidt, så
> får du hurtigt taget på det. og når du ruller de sidste centimeter klemmer
> du bare, så holder pakken sig lukket.
>
> Pakken sættes i ovnen, til grønsagerne er møre. De skal selvfølgelig helst
> være grønsager, der skal have samme tilberedningstid. Ellers kan man
udligne
> ved at koge nogle af grønsager en smule.
>
> Server pakken som den er - lad gæsterne selv pakke ud. Det er en ganske
> liflig duft, der kommer ud af sådan en pakke! *S*
>
> Jeg serverede det i aftes for gæster - små kartofler (let kogte med
skræl),
> rødløg i både, squash og gul peberfrugt. Drysset med salt og hakkede,
friske
> krydderurter diverse.
>
> Mvh. Lisbeth


Hej Lisbeth
Tusind tak for ideen.
Jeg forberedte alle grøntsagerne, men opdagede så at jeg ikke havde nok
bagepapir. I stedet kom jeg hele molevitten i et stort fad med olie, salt og
havens krydderurter. Lagde et låg af bagepapir og bagte det i ovnen. Duften,
da vi fjernede papiret inde ved bordet, var utrolig! Det blev i det hele
taget en vellykket middag....

Hilsen Madamme
>
>
>
>



Karina og Christian (25-08-2003)
Kommentar
Fra : Karina og Christian


Dato : 25-08-03 21:54

"Madamme" <Madamme@ofir.dk> wrote in message
news:bia523$83j$1@news.net.uni-c.dk...
[klip]
> Hej Lisbeth
> Tusind tak for ideen.
> Jeg forberedte alle grøntsagerne, men opdagede så at jeg ikke havde nok
> bagepapir. I stedet kom jeg hele molevitten i et stort fad med olie, salt
og
> havens krydderurter. Lagde et låg af bagepapir og bagte det i ovnen.
Duften,
> da vi fjernede papiret inde ved bordet, var utrolig! Det blev i det hele
> taget en vellykket middag....

Hej Marianne og Lisbeth

Hvor lang tid skal grøntsgaerne ca. have i ovnen? Og ved hvor mange grader?

Med venlig hilsen
Karina



Lisbeth Jacobsen (25-08-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 25-08-03 22:57

"Karina og Christian" <vaksFJERNDETTE@krudt.dk> skrev i en meddelelse
news:3f4a7786$0$19355$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...

> Hvor lang tid skal grøntsgaerne ca. have i ovnen? Og ved hvor mange
grader?

Uhh.. det afhænger helt og aldeles af, hvilke grønsager der er tale om.

Er der rå kartofler i (små i valnøddestørrelse) regner jeg med en times tid
ved 180 grader.

Er kartoflerne let kogte, kan meget mindre gøre det.

Du må eksperimentere dig frem *S*

Mvh. Lisbeth



Karina og Christian (26-08-2003)
Kommentar
Fra : Karina og Christian


Dato : 26-08-03 18:21

"Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> wrote in message
news:3f4a8730$1$7800$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
[klip]
> Du må eksperimentere dig frem *S*

Hej Lisbeth

Det vil jeg gøre. Det lyder nemlig rigtig lækkert med grøntsagerne. Jeg var
blot på udkig efter nogle ca-tider for løg, peberfrugt, kartofler og
lignende, hvis I nu kunne lokkes til at dele ud af jeres erfaringer. Men tak
for tippet i hvert fald.

Med venlig hilsen
Karina



Madamme (26-08-2003)
Kommentar
Fra : Madamme


Dato : 26-08-03 18:56


"Karina og Christian" <vaksFJERNDETTE@krudt.dk> skrev i en meddelelse
news:3f4b96f1$0$19353$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...
> "Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> wrote in message
> news:3f4a8730$1$7800$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> [klip]
> > Du må eksperimentere dig frem *S*
>
> Hej Lisbeth
>
> Det vil jeg gøre. Det lyder nemlig rigtig lækkert med grøntsagerne. Jeg
var
> blot på udkig efter nogle ca-tider for løg, peberfrugt, kartofler og
> lignende, hvis I nu kunne lokkes til at dele ud af jeres erfaringer. Men
tak
> for tippet i hvert fald.
>
> Med venlig hilsen
> Karina
>

Hej Karina
Jeg ledte lidt på nettet og faldt over denne opskrift. Den er stort set
identisk med det, jeg improviserede og giver i hvert fald et helt konkret
bud.
Hilsen Madamme

Bagte grøntsager

3 kg. blandede rodfrugter
f.eks. kartofler, gulerødder, pastinak, selleri, persillerod, Hokkaido,
majroer o.lign.
citronsaft.
olivenolie
salt/peber
hvidløg
timian/rosmarin

I løbet af dagen renses grøntsagerne, skæres i stave og lægges i vand m.
citronsaft.
Om aftenen opvarmes ovnen til 180 grader.
I en pose hældes olivenolie, presset hvidløg, og timian eller rosmarin samt
salt og evt. peber.
Grøntsagerne hældes i posen og den rystes. Hældes så over i en bradepande
som er dækket af bagepapir. Bages i ca. 1 time.

Smager fortrinligt til enhver form for bøf eller steg. Stegen kan evt.
sættes oven på grøntsagerne det bliver ingen af delene ringere af.

Kilde: http://www.mortilmor.dk/bagtgrnt.htm



Karina og Christian (26-08-2003)
Kommentar
Fra : Karina og Christian


Dato : 26-08-03 19:35

"Madamme" <Madamme@ofir.dk> wrote in message
news:big6ph$i2a$1@news.net.uni-c.dk...
[klip]
> Hej Karina
> Jeg ledte lidt på nettet og faldt over denne opskrift. Den er stort set
> identisk med det, jeg improviserede og giver i hvert fald et helt konkret
> bud.
> Hilsen Madamme

Hejsa Madamme

Tusind, tusind tak for opskriften - den er udskrevet. Det lyder bare rigtig
lækkert, og jeg glæder mig meget til at afprøve det.

Med venlig hilsen
Karina



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste