Disse horn har jeg bagt mange gange og har altid været gode. Det er en
opskrift fra hjerteforeningen.
Jeg har også frosset dem.
Kærnemælkshorn (26 stk):
Ingredienser
Dej:
450 g mel
1/4 tsk. salt
1 spsk. bagepulver
4 spsk. sukker
1 æg
1 spsk. oliemargarine
3 dl kærnemælk
Pynt:
100 g flormelis
1-2 spsk. vand
evt. kandiserede violer eller andet pynt.
Tilberedning:
Bland mel, salt og bagepulver og sukker i en ælteskål. Rør æg og
oliemargarine i melblandingen og ælt til slut mælken i dejen lidt efter
lidt. Tilsæt evt. lidt ekstra mel - dejen skal stadig være blød, men lige
akkurat slippe fingrene. Del dejen i fire dele og rul på et godt melstrøet
bord hver del ud til en cirkel på ca. 20 cm. Skær cirklerne ud i fire
stykker og rul hvert stykke fra den brede ende mod spidsen til et horn. Læg
hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en 225° varm ovn
i 12 min. Lad kærnemælkshornene køle af på en bagerist.
Pynt: Rør en glasur af flormelis og vand. Kom 1-2 spsk. glasur på hvert horn
og drys evt. med kandiserede violer eller andet pynt.
Tip: Kærnemælkshornene kan holde sig 1-2 dage. Opbevares i en lufttæt
beholder.
--
Besøg
www.Familiemad.dk