|
| At blande grønsager og kød Fra : Flare |
Dato : 22-07-03 20:11 |
|
Hejsa.
Efter en længere diskussion med kærsten, henvender jeg mig nu til 3. parts
vurderinger !
Grunden til at man ikke må blande kød og grønsager, er det ikke pga. de
bakterier der sidder på KØDET ikke skal side på salaten og grønsagerne?
Hun påstår at det er fordi at der ikke skal komme jordbakterieer på kødet?
Vil i ikke mene at det er en meget dum ide at ligge en burger bolle oven på
råt hakket kød, også selvom bollen bliver ristet på grillen?
Mvh
Anders
| |
Inger Pedersen (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 22-07-03 20:18 |
|
"Flare" <dct_flare@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f1d8c2f$0$24641$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hejsa.
>
> Efter en længere diskussion med kærsten, henvender jeg mig nu til 3. parts
> vurderinger !
A sæjjer tak
>
> Grunden til at man ikke må blande kød og grønsager, er det ikke pga. de
> bakterier der sidder på KØDET ikke skal side på salaten og grønsagerne?
Jo, det er det, efter at salmonella, campylobacter, etc. er "opfundet".
> Hun påstår at det er fordi at der ikke skal komme jordbakterieer på kødet?
Det var det, da boutolismebakterier (pølseforgiftning) ansås som det det
dominerende problem.
> Vil i ikke mene at det er en meget dum ide at ligge en burger bolle oven
på
> råt hakket kød, også selvom bollen bliver ristet på grillen?
Jo, sgu da - af begge grunde!
Steg bøffen, lun bollen - smæk dem sammen og overlev )
Hilsen Inger
| |
Bertel Lund Hansen (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen |
Dato : 22-07-03 20:18 |
|
Flare skrev:
>Grunden til at man ikke må blande kød og grønsager, er det ikke pga. de
>bakterier der sidder på KØDET ikke skal side på salaten og grønsagerne?
Nej.
>Hun påstår at det er fordi at der ikke skal komme jordbakterieer på kødet?
Det er rigtigt. Jord, og dermed grøntsagerne, er smækfyldt med
bakterier.
>Vil i ikke mene at det er en meget dum ide at ligge en burger bolle oven på
>råt hakket kød, også selvom bollen bliver ristet på grillen?
Jo, jeg ville helt undgå at den færdige mad havde været i
berøring med ubehandlet kød.
--
Bertel
http://bertel.lundhansen.dk/ FIDUSO: http://fiduso.dk/
| |
Lars Stokholm (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Lars Stokholm |
Dato : 22-07-03 20:43 |
|
In dk.videnskab, Bertel Lund Hansen wrote:
>>Grunden til at man ikke må blande kød og grønsager, er det ikke pga. de
>>bakterier der sidder på KØDET ikke skal side på salaten og grønsagerne?
>
>Nej.
>
>>Hun påstår at det er fordi at der ikke skal komme jordbakterieer på kødet?
>
>Det er rigtigt. Jord, og dermed grøntsagerne, er smækfyldt med
>bakterier.
Det kan jo gå begge veje. Jeg ved ikke hvad der udgør den største
risiko. Bakterierne på kødet slås vel ihjel hvis det varmes "nok".
--
Lars Stokholm
The case of George the Wipe, oh God I can't stop laughing,
this sense of humour of mine, it isn't funny at all. (KT)
| |
Lisbeth Jacobsen (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 22-07-03 21:17 |
|
"Bertel Lund Hansen" <nospamfor@lundhansen.dk> skrev i en meddelelse
news:9b3rhvgoaok0aeprs3nud3gi548u9vtghr@news.stofanet.dk...
> >Vil i ikke mene at det er en meget dum ide at ligge en burger bolle oven
på
> >råt hakket kød, også selvom bollen bliver ristet på grillen?
>
> Jo, jeg ville helt undgå at den færdige mad havde været i
> berøring med ubehandlet kød.
Tartar på rugbrød er nu ganske glimrende!
Men på en burgerbolle... nejtak *S*
Mvh. Lisbeth
| |
Petersen_Michael (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Petersen_Michael |
Dato : 22-07-03 21:20 |
|
"Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f1d9c2e$0$2646$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Tartar på rugbrød er nu ganske glimrende!
> Men på en burgerbolle... nejtak *S*
hmm.. jeg foretrækker det nu på franskbrød
men hygiejne problemerne er nok de samme uanset
brødets specifikationer..
--
Med venlig hilsen Michael Petersen
residerende i Nyborg
fjern dyret i min @dresse ved privat post
http://www.petersensweb.dk
| |
Lars Stokholm (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Lars Stokholm |
Dato : 22-07-03 20:29 |
|
In dk.kultur.mad+drikke & dk.videnskab, Flare wrote:
>Grunden til at man ikke må blande kød og grønsager, er det ikke pga. de
>bakterier der sidder på KØDET ikke skal side på salaten og grønsagerne?
Jo, grønsagerne varmes jo ofte ikke op, inden man spiser dem.
>Hun påstår at det er fordi at der ikke skal komme jordbakterieer på kødet?
Kødet bliver vel varmet kraftigt op, så bakterierne forhåbentlig dør.
>Vil i ikke mene at det er en meget dum ide at ligge en burger bolle oven på
>råt hakket kød, også selvom bollen bliver ristet på grillen?
Kødsaften (hvis der er nogen) trænger jo nok ind i bollen. Typisk vil
man ikke have sådan en bolle gennemstegt. ;) Så jo, jeg ville ikke
gøre det, med mindre jeg skulle lave en parisertoast.
PS: Hvis du ikke kan komme uden om at krydsposte, kan du så ikke sætte
opfølgning til en enkelt gruppe, som beskrevet her:
< http://www.usenet.dk/netikette/crosspost.html>
FUT: dk.kultur.mad+drikke (svar på dette indlæg havner der).
--
Lars Stokholm
The case of George the Wipe, oh God I can't stop laughing,
this sense of humour of mine, it isn't funny at all. (KT)
| |
Bertel Lund Hansen (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen |
Dato : 22-07-03 21:52 |
|
Lars Stokholm skrev:
>>Grunden til at man ikke må blande kød og grønsager, er det ikke pga. de
>>bakterier der sidder på KØDET ikke skal side på salaten og grønsagerne?
>Jo, grønsagerne varmes jo ofte ikke op, inden man spiser dem.
Som det fremgår af indlæggene, går det begge veje. De bakterier
der sidder på grøntsagerne, har dårlige livbsbetingelser, mens
kød(ekstrakt/saft) er det rene guf for dem.
--
Bertel
http://bertel.lundhansen.dk/ FIDUSO: http://fiduso.dk/
| |
Henrik 'Egern' Jense~ (23-07-2003)
| Kommentar Fra : Henrik 'Egern' Jense~ |
Dato : 23-07-03 09:49 |
|
Bertel Lund Hansen skrev i en meddelelse...
> Som det fremgår af indlæggene, går det begge veje. De bakterier
> der sidder på grøntsagerne, har dårlige livbsbetingelser, mens
> kød(ekstrakt/saft) er det rene guf for dem.
Nemlig, men sådan rent antalsmæssigt er der flere bakterier i hakket kød end
i jord.
Og selvfølgelig mere i hakket kød end f.eks. steaks.
Og skylles grøntsagerne inden de kommes på spækbrædtet, anser JEG det ikke
for at være nogen risiko overhovedet. Men det er jo en smags sag
-- HEJ
..................griller lige en majskolbe..............
| |
Petersen_Michael (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Petersen_Michael |
Dato : 22-07-03 21:05 |
|
"Flare" <dct_flare@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f1d8c2f$0$24641$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Vil i ikke mene at det er en meget dum ide at ligge en burger bolle oven
på
> råt hakket kød, også selvom bollen bliver ristet på grillen?
hmm.. nu er jeg jo ret vild med tatar - råt kød på brød
med rå æggeblomme, og rå løg ~
der er tingene jo rå i alle kategorier, kød grøntsager og æg
til dato har det ikke givet anledning til den mindste smule
mave onde.
så måske man bare ikke skal være alt for hys, og i øvrigt
sørge for en fornuftig køkken hygiejne
--
Med venlig hilsen Michael Petersen
residerende i Nyborg
fjern dyret i min @dresse ved privat post
http://www.petersensweb.dk
| |
Bertel Lund Hansen (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen |
Dato : 22-07-03 21:51 |
|
Petersen_Michael skrev:
>hmm.. nu er jeg jo ret vild med tatar - råt kød på brød
>med rå æggeblomme, og rå løg ~
>der er tingene jo rå i alle kategorier, kød grøntsager og æg
>til dato har det ikke givet anledning til den mindste smule
>mave onde.
Ahem. Du mener nok at *du* ikke har haft problemer. En af mine
tidligere kolleger var fraværende fra arbejde i 9 måneder på
grund af salmonellasmitte. Han mener at det kom fra et æg, men
kan naturligvis ikke være sikker.
>så måske man bare ikke skal være alt for hys
Fortæl det til min ekskollega.
--
Bertel
http://bertel.lundhansen.dk/ FIDUSO: http://fiduso.dk/
| |
Peter Loumann (22-07-2003)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 22-07-03 21:14 |
|
On Tue, 22 Jul 2003 21:10:37 +0200, "Flare" <dct_flare@hotmail.com>
wrote:
>Vil i ikke mene at det er en meget dum ide at ligge en burger bolle oven på
>råt hakket kød, også selvom bollen bliver ristet på grillen?
Hygiejnisk? Næppe specielt dumt eller risikabelt. Men smagsmæssigt
ville jeg foretrække de to ting tilberedt hver for sig.
--
hilsen pl
http://huse-i-naestved.dk
| |
|
|