Det var ellers en beskrivelse der vil noget.
Jeg vil dog lige tilføje at asiaterne typisk bruger produktet fordi
mælkeprodukter er utrolig dyre i Asien. Det bruges direkte som erstatning
for dette og er som beskrevet utroligt proteinrigt.
Det er rigtigt at sojamælk ikke smager af ret meget, men tilsat sukker
smager det faktisk meget godt. Iøvrigt bruges biproduktet tofu, til mange
forskellige slags asiasisk retter (intet skal gå til spilde). Men Tofu
smager heller ikke af noget. Den kommer først til sin rette når den bliver
tilberedt med smag. Det er også der de asiasiske køkkener hører hjemme
(Smagsoplevelsen). Det er ikke altid råvarerne er de bedste men smagen skal
være i top.
Men ikke for at starte en debat. Men jeg tror ikke sojamælk er farligere end
fx. komælk som også kan indeholde pesticiderester mm.
/Tom
"zcully" <*removethis*zcully@hotmail.com> wrote in message
news:3f1d99f6$0$1646$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...
> "Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> wrote in message
> news:3f1c2bcc-e9407fe5-7da1-43cd-9037-08d5d2bfa349@news.szn.dk...
> > Zcully skrev:
> >
> > > Hvad er [sojamælk] egentlig?
> >
> > Man laver sojamælk ved at blende opblødte sojabønner med vand, koge
> > massen og derefter si sojakagen fra og give "mælken" et opkog.
> >
> > Uden nogen form for tilsætning indeholder sojamælk ca. 3,7 g protein,
> > 2,2 g fedt og 0,4 g kulhydrat pr. 100 mL, hvilket kan sammenlignes
> > med komælk (måske bortset fra det lave indhold af kulhydrater). Og
> > da sojamælk hverken indeholder mælkesukker (laktose) eller gluten,
> > tåles det ofte bedre end komælk af mælke- eller glutenallergikere.
> > Sojamælk bruges osse i madlavning af veganere og visse andre former
> > for vegetarer, som har brug for mælkens egenskaber, men ikke ønsker
> > at konsumere animalske produkter.
> >
> > Efter min mening smager sojamælk uinteressant, og jeg kunne ikke finde
> > på at bruge det uden smagstilsætning (fx vanilje eller kakao) og med
> > sødemiddel. Sojamælk fungerer dog fortrinligt som basis for smoothies
> > og milkshakes hvis man af en eller anden grund ikke ønsker at bruge
> > mælkeprodukter.
> >
> > Man kan bruge sojamælk i kaffe som erstatning for mælk eller fløde,
> > men hvis kaffen er for varm når man hælder sojamælk i, koagulerer
> > sojamælken som hvis man have brugt sur fløde.
> >
> > Man kan lave "ost" af sojamælk - det hedder tofu og bruges ofte som
> > proteinkilde i vegetarretter (og måske osse i asiatisk madlavning).
> >
> > Producenterne af sojamælk hævder at deres produkter er sunde¹ og
> > hjælper til at reducere kolesterolindholdet i blodet (hvilket det
> > nok osse gør), men jeg er osse stødt på rapporter der siger at man
> > ikke bør drikke for megen sojamælk, da det indeholder østrogen-
> > lignende stoffer (fyto-østrogener / isoflavoner), og andre igen
> > der siger at disse isoflavoner kan være godt for kvinder i over-
> > gangsalderen. Det er vist et emne hvor man må danne sig sine egne
> > meninger.
> >
> >
> > // Klaus
> >
> > ¹) Se fx <
http://www.provamel.nl/> for et af de gængse mærker
> > af sojamælk som forhandles herhjemme.
> > --
> > ><> unselfish actions pay back better
>
> Hey tak for det.
> Det hjalp da min forståelse på vej
>
> /Zcully
>
>