"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:bde82m$4qs$1@sunsite.dk...
>
> "Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en
> meddelelse
>
> . Er der nogen der ved om sådan nogle kan fryses?
>
> Det kan du sagtens. Jeg har lært, at de skal røres med enten salt
eller
> sukker først - hvorfor ved jeg egentlig ikke; men på den måde er de
helt som
> friske, når de er tøet op, er min erfaring.
> Det vil så sige, at man på forhånd skal bestemme sig, hvad de skal
bruges
> til: det er ikke lige sagen med sukker-æg i mayonnaisen
> Sandsynligvis kan de også fryses uden videre - det har jeg bare ikke
prøvet.
>
> Hilsen Inger
>
>
>
>
Nej de kan ikke fryses uden videre, æggeblommen vil krystallisere
under frysningen, hvilket ødelægger den. Det forhindrer sukkeret eller
saltet:
Hele æg slås ud og røres sammen uden at der piskes luft i. Der
tilsættes 1 tsk salt eller 2 tsk sukker pr. 6 æg.
Æggeblommer slås let sammen. Der tilsættes ½ tsk salt eller 1 tsk
sukker pr. 6 æggeblommer.
HUSK at notere på emballagen, hvilken tilsætning, der er anvendt.
Æggehvider kan nedfryses uden tilsætninger. Kan efter optøning piskes.
Holdbarhed for alle: 6 måneder.
Således i følgePolitikens: Bogen om dybfrysning.
mvh
Jørgen