"Nenad Dragic" skrev i en meddelelse
news:3eea45fa$0$24694$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg vil lave noget kold pasta salat men ved intet om mad:((
> Det eneste varme mad jeg kan lave er toast, sidste gang jeg skylle stege
en
> kyling ville hunden ikke engang spise den.
Een gang skal jo være den første, og jeg synes da, du har fundet et godt
sted at starte
> Jeg har fundet ud af at man bruger mad olie i vandet så pastaen ikke
> klumper, samt lidt salt når man koger pastaen.
Helt rigtigt. Kom lidt olie og lidt salt i gryden, når vandet koger og
pastaen er hældt i.
> Men hvad når den har kogt de antal minutter der står på posen:
> Skal de i have kold vand over sig eller skal man hælde dem over i en
ny
> grude og lade pastaen køle af?
Hæld det varme vand fra og hæld kold vand i gryden i stedet. Lad det stå
lidt og gentag det så et par gange, indtil pastaen er afkølet.
> Hvis man skal have olivien olie over pastaen skal den så på mens
pastaen
> er varm eller når alt er rørt sammen?
Vent indtil den er afkølet og tilsæt det evt. sammen med de andre
ingredienser.
> Jeg havde tænt mig at lave den med kyling bryst, ærter og majs samt lidt
> (basilikum eller timian, hvad går best med pasta og kyling)?
> Andre forslag til ting man kunne bruge i en kylinge pasta salat?
Du kunne evt. bruge ærter og rød peber. Det synes jeg personligt går bedre
til pasta og kylling end majs gør. Du kan bruge både timiam og basilikum,
eller måske kun een af delene. En anden variant er oregano eller merian.
Tilsæt under alle omstændigheder også lidt salt og peber.
> Når man steger kyllinge bryst skal det være ved svag eller høj varme?
Det kommer lidt an på, hvad du mener med kyllingebryst. Er det skåret ud i
tern f.eks. ligesom til en gryderet, eller er det bryst skåret ud af
kylling, ligesom f.eks. et kyllingelår,- altså er der skind på og ben ved,
så du skal pille det løs bagefter?
Ved det første bruner du det bare i en gryde med afbruset margarine eller
varm olie. Når du hælder kødet på, kan du fint skrue ned på tre og lade det
simre. Tilsæt evt. nogle krydderier.
Hvis der er skind og ben på brysterne, synes jeg du skal brune dem på hver
side i en gryde med lidt margarine, tilsætte vand, så de lige er dækker og
bringe det i kog. Skrue så ned på 3 eller 4 sådan vandet lige bliver holdt i
kog. Det skal koge i 45 min. vil jeg gætte på. Derefter kan du let afkøle og
pille kødet fri fra skind og ben. Den slags kan du faktisk sagtens koge
dagen før, stille på køl og pille dagen efter.
Under alle omstændigheder er det vigtigt, at deet hele er afkølet og hverken
varm eller lunken. Det er jo sommer og varmt i vejret, og det giver god
grobund for bakterier.
> Til dressing har jeg købt Heidelberg creme fraiche.
Når du har olivenolie i din pastasalat, er det ikke nødvendigt med dressing
til. Men det er selvfølgelig en smagssag
Server evt. flutes til. Bag selv, køb ved bageren eller køb de små frosne i
supermarkedet.
> På forhånd tak
Så lidt, nu håber jeg ikke, jeg har gjort det mere forvirrende for dig
Nette