Rigtige mænd er til køleskabsafkølet vodka med _lidt_ is
- men rigtigt spændende er de dyre russiske og polske jo ikke,
så tilsæt en anelse luxux-spirituosa fx Enkelt eller Boonekamp eller
Chartreuse/Strega likør
Med en lidt sej, dominant smags-tilsætning er det selvfølgelig OK at bruge
billigste vodka (eller ulovlig alkohol - hospitals etc.)
I det hele taget kan man vist altid bruge billige sager, hvis man alligevel
blander.(undtagelser ? )
I årevis troede jeg at Manhattan SKULLE være med mørk Martini-vermouth og
Tullamore Dew/Canadian Club og angustura bitter - men mindst en af
hovedingredienserne kan sagtens være discount.
Bailey og Dimble-karamellikør bløder smagen i enhver cocktail
(så pigen narres)
men de udfælder KLUMPET OG ULÆKKERT
hvis Cointreau, Martini eller andet der blot er lidt surt,
får fløde-proteinerne til at klæbe til hinanden.
Surheds-grad (pH) er kritisk ved disse mejerigtige blødgøringsmidler, lissom
ved sauce/mayonaisse med æg - så er det nemmere med Pernod, når det skal
være uklart.
Bruges ikke vodka, men hvid rom i blandingen med flødestadset, så sker ikke
så let udfældning.
Pernod-NoilleyPrat-GrapeTonic-is er en god "grøn elevator".
Skal man ikke have drukket MANGE flasker pernod før man finder det monotont
og behøver de frankofiles raffinerede (svagpisser-varianter) "Ricard" og
andre pasticher?
Da jeg fra kemi-laboratoriet smuglede 96% alkohol(eller den påstået farlige
benzen-holdige "100%" altså 99,99%) og udblødte anisfrø, artemissia,
lakridsrod, isop og fennikel, fik jeg en bedre pernod end den parisiske, som
vist er den eneste, der kan købes i Kbhv (?)
--
Tequila fandtes engang i en flaske med en DØD larve - hvorfor har de ikke
gensplejset en art der kan være LEVENDE i så svag sprut?
Visse vinhandlere skaffer 60% eller 96% finsprit hjem, men det er sært at
det skal være så meget dyrere i drift end discontvodka.
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com