Er der nogen her der har en god opskrift på hestekød (bøffer, hakket)?
Jeg skriver ikke for at provokere - men for at smage. For 50 år siden var
det meget almindeligt at spise hestekød på landet, specielt fordi det var
billigt.
Håber på et lækkert svar.
/Christian
"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
news:baiEa.5769$g91.5620@fe02.atl2.webusenet.com...
> "Horse in salami". Politiken misinformerer 07-06-2003
>
>
>
> "Skidt med sandhed, historien skal være god", sagde Cavling og sir
Politiken
> d.d. der med udgangspunkt i at briter(pr DNA-test) har fundet lidt
hestekød
> i spegepølse, oplyser,
> at hestekød er godt men "Nordbakker og ponyer er tilgengæld noget fedt
sejt
> sjask, der højst kan bruges til en hverdagsbøf".
>
>
>
> Nogle få dovne ponyer skal nok indeholde et par % mere fedt end
> arbejdsheste, men der er ikke foretaget smagspanel-test og det er
zoologisk
> indlysende at beslægtede hestearter har næsten ens kødsmag. Min søn har
> netop arbejdet på en islandsk gård og nordbakker er så senede og u-fede
som
> andre heste at dømme udfra fotografier.
>
> Så journalisten har bare hørt et sjovt postulat og ophøjer det til
> videnskabelig sandhed, når det matcher hans kreative vinkel , showmanship
og
> underholdnings-lyst
>
>
>
> Det svarer til, da Politiken godtog en anonym rundspørge, der viste at 1/3
> af sygeplejersker havde stukket sig på nåle. Gallup vil altid få det svar,
> der kan føre til højere løn - arbejdsrisiko. Elegant og demagogisk
> sammenblander man
>
> "at stikke sig lidt på en eller anden nål" og
>
> "at pådrage sig dybt stik helt ind til blodbanen med injektionsnåle
> indeholdende blodrester fra potentielle aids- og hepatitis-patienter".
>
> Sådan gør moderne aviser en fjer til 5 høns og et par måske-stik til at
1/3
> af vore opofrende behandlere har udsat sig for risiko for din skyld.
>
>
>
> At hest smager lækkert og magert og lidt sødt, kan et smagspanel sagtens
> afgøre og man kan ikke narre dem med ko, lam eller svin. Men at de kan
smage
> forskel på de gængse slagtede gamle ponyer og andre gamle heste, er
aldeles
> usandsynligt - og hvis avisen ønskede sandhed, ville den tænke selv og
ikke
> blot underholde.
>
>
>
> Selvfølgelig bør salami med hest i være deklareret, lissom gensplejset kød
> bør varedeklareres - de overtroiske hystader skal have respekt, når det
ikke
> fordyrer varen. Varedeklaration om ligegyldigheder sker idag på en
> hjemmeside - der er ikke plads på emballagen.
>
>
>
> "Selv om det er løgn, skal det alligevel stå først i Politiken".
> Henrik Cavling ca 1910, bekræftet 1997 af "Politikens Oplysning."
>
> --
> Bo Warming
> Bjelkes Alle 46, 2200 København N
> Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
>
http://www.glistrup.com
>
>